Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ο καυτός Φλεβάρης και η καλύτερη μεταγραφή!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τις 2+1 μεταγραφές του Ολυμπιακού αλλά και τον... αγωνιστικό Γολγοθά που έχει να ανέβει η ομάδα μέσα στον Φεβρουάριο με... μάχες σε όλα τα μέτωπα!
Ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τη... χειμερινή μεταγραφική του περιήγηση. Και από αύριο βουτάει στα βαθιά. Σε 35 ημέρες «φωτιά» όπου καλείται να αγωνίζεται κάθε τρία 24ώρα. Μάχες σε όλα τα μέτωπα, σε τρία ταμπλό. Και όπου βγει. Τι λέει το πρόγραμμα; Δύο εκτός έδρας ντέρμπι (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), δύο ματς με τη Ντνίπρο, άλλα τόσα με την ΑΕΚ για το κύπελλο. Και βέβαια ένα ακόμη... τετράγωνο Σούπερ Λιγκ με Βέροια (εκτός) και Ατρόμητο, Εργοτέλη, Αστέρα εντός. Όλα αυτά το αργότερο ως τις 5 του Μάρτη. Ίσως στο κρισιμότερο χρονικό σημείο της σεζόν. Στην περίοδο που θα προκύψει ο... παρανομαστής της αγωνιστικής σεζόν 2014-2015.
Ποιο είναι το καλύτερο νέο για τον πρωταθλητή Ελλάδας; Η... τρίτη μεταγραφή του. Προφανώς θα βοηθήσει ο Σαντάνα, λογικά το αυτό θα συμβεί και με τον Χάρα. Τα δύο νέα πρόσωπα του ρόστερ. Τη μεγαλύτερη βοήθεια όμως ο Ολυμπιακός μέσα στον Γενάρη ξεκίνησε ήδη να την παίρνει από τον νέο προπονητή του. Από τον Βίτορ Περέιρα. Όχι τόσο για το σερί των πέντε νικών με τον Πορτογάλο στο πάγκο (Ξάνθη, Παναιτωλικός, ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και τα δύο ματς με τον Τύρναβο για το κύπελλο) αλλά κυρίως με τον τρόπο που ο νέος τεχνικός επιχειρεί να επέμβει στην εικόνα αλλά και την λειτουργία της ομάδας.
Δεν έκανε δύο μεταγραφές ο Ολυμπιακός μέσα στον Γενάρη. Δεν προέκυψαν μονάχα οι προσθήκες του Χάρα και του Σαντάνα. Μέσα από το restart με τον προπονητή, φαίνεται να ψάχνουν μια δεύτερη ευκαιρία και κάποιοι από εκείνους που μέχρι πρότινος έμοιαζαν με... καμένα χαρτιά.  Το παράδειγμα του Ματιέ Ντοσεβί είναι το πλέον χαρακτηριστικό. Και εσχάτως αποκτά μια δυναμική και το «επαναλανσάρισμα» του Τζίμι Ντουρμάζ. Αν προσθέσει κανείς και τον Δημήτρη Σιόβα που μέσα στον Γενάρη έπαιξε όσο δεν είχε καταφέρει (ελέω τραυματισμών) όλο το 2014 τότε συμπεραίνει κανείς ότι ο Ολυμπιακός για αυτό το δεύτερο κομμάτι της σεζόν «προσθέτει» 5 κομμάτια στο αγωνιστικό του παζλ.
Μια πεντάδα σε σχέση με εκείνους τους 13-14 που έβγαλαν ως «βασικοί» τον πρώτο γύρο. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην φαίνεται το βάθος διότι ο Ντινγκά είναι στο Κόπα Άφρικα, ο Ρομπέρτο με τον Μποτία τραυματίες, ο Φουστέρ μόλις επέστρεψε. Ο Ολυμπιακός όμως μέσα από τις επιλογές του νέου προπονητή του, μοιάζει θωρακισμένος για ότι ακολουθεί. Μοιάζει να έχει τις λύσεις για να αντέξει στην «πίεση» που μόλις έρχεται. Μοιάζει ήδη καλύτερα «τακτοποιημένος» στον αγωνιστικό χώρο.
Ποιοι είναι το σημαντικότερο από αυτά τα 10 ματς στην κόκκινη ατζέντα; Το επόμενο. Μπορεί να μοιάζει με κλισέ, αλλά έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Για να πάει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή με +2 θα πρέπει να επικρατήσει αύριο στη Βέροια και την Τετάρτη στο Φάληρο του Ατρόμητου. Αν συμβεί αυτό στην έδρα του ΠΑΟΚ προκύπτει μια μεγάλη ευκαιρία. Ένα ματς που οι Ερυθρόλευκοι το «κερδίζουν» με δύο αποτελέσματα. Με ισοπαλία κρατούν το +2 και έχουν βγάλει από το πρόγραμμα την πιο επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή. Και βέβαια με νίκη πάνε στο +5 και κάνουν τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Στο κύπελλο; Η κλήρωση προσφέρει το δικαίωμα να γίνει το πρώτο ματς με την ΑΕΚ εντός. Άρα ζητούμενο θα είναι να «τσεκάρει» από εκεί το εισιτήριο της πρόκρισης. Ώστε η ρεβάνς να γίνει τυπική διαδικασία και να βγει... με τον μεγάλο κύκλο του ροτέισον. Και στο Γιουρόπα; Έτσι όπως έχουν προκύψει οι ανάγκες της ομάδας του Περέιρα, νομίζουμε ότι πρόκειται για την... τρίτη διοργάνωση στην ατζέντα του. Είναι καλό νέο ότι θα έχουν περάσει ως το πρώτο ματς με τους Ουκρανούς της Ντνίπρο, η Τούμπα και η αποστολή εντός με την ΑΕΚ. Διότι σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Πειραιώτες θα μπορούν να έχουν μια σαφώς πιο καθαρή εικόνα της «ελληνικής πραγματικότητας». 
Και βέβαια να «εκτιμήσουν» με μεγαλύτερη ακρίβεια τα επόμενα βήματα τους. Ο Γενάρης κύλησε καλά για τους Πειραιώτες. Ο Φλεβάρης όμως είναι που θα κρίνει σχεδόν τα... πάντα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: