Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Για Θεσσαλονίκη... Αθήνα!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επιστροφή του Χάρη Μαυρία, την... αρπαγή πριν καταλήξει στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό που δεν χρειαζόταν εξτρέμ αλλά θα βγει κερδισμένος.  
Ο Χάρης Μαυρίας επέστρεψε σπίτι του, στο κλαμπ που τον ανέδειξε, στην ομάδα της καρδιάς του, στην οποία το καλοκαίρι του 2013 έφερε μια τεράστια οικονομική ανάσα(4 εκατομμύρια ευρώ) με την μεταγραφή του στην Σάντερλαντ. Για να τα λέμε όλα, η τελευταία θέση που χρειαζόταν ενίσχυση το «τριφύλλι» ήταν αυτή του εξτρέμ και μάλιστα στην προτελευταία ημέρα των μεταγραφών.
Εξάλλου, ο Γιάννης Αναστασίου σπάνια χρησιμοποιεί το 4-2-3-1 ή το 4-3-3, επιλέγοντας είτε το 4-4-2 ρόμβο είτε το 4-3-2-1. Ο αποκλεισμός από την Ξάνθη και το κλίμα που δημιουργήθηκε για την μη ενίσχυση της ομάδας στην προσπάθεια να φανεί ανταγωνιστική μέχρι τέλους στην διεκδίκηση του τίτλου, δημιούργησε την ανάγκη για μία κίνηση που θα έφτιαχνε κάπως το κλίμα και θα έδινε μια ποιοτική λύση παραπάνω στον Έλληνα τεχνικό.
Ο Παναθηναϊκός ψάχτηκε σαν... τρελός να «κλείσει» μεταγραφή μέσα στην Παρασκευή. Η υπόθεση του Μαυρία δεν ήταν εύκολη. Ο ποδοσφαιριστής μέσω του εκπροσώπου του, Πολ Κουτσολιάκου, είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ. Τα είχαν βρει σε όλα, ο διεθνής άσος είχε βγάλει εισιτήρια για Θεσσαλονίκη. Το τηλεφώνημα, όμως, του Τάκη Φύσσα και τα όσα είπε στον ποδοσφαιριστή άλλαξαν τα δεδομένα. Ο Χάρης είναι... αρρωστάκι με τον Παναθηναϊκό και εκτός από την προοπτική του «δικεφάλου» έριξε... άκυρο στην καλύτερη οικονομικά πρόταση που είχε στα χέρια του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης!
Έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός προσθέτει έναν ποιοτικό εξτρέμ στο ρόστερ του, σε μία θέση που δεν «καιγόταν». Πάντα, όμως, σε μία μεταγραφή δεν πρέπει να κρίνεις μόνο το ποιος έρχεται αλλά και σε ποιο ρόστερ ενσωματώνεται. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει και σε... αφθονία παίκτες με την εκρηκτικότητα, την ταχύτητα, την ενέργεια και το απρόβλεπτο που διαθέτει δίχως αμφιβολία ο μικρός. Οπότε χίλιες φορές να υπάρχει ο Μαυρίας παρά ο Μπαϊράμι που έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.
Μπορεί, λοιπόν, τα μεγάλα «θέλω» του Παναθηναϊκού να είναι σε άμυνα και μεσαία γραμμή, ωστόσο, η προσθήκη του Μαυρία μόνο θετικά μπορεί να δώσει αγωνιστικά στο «τριφύλλι» και να τον ανεβάσει επίπεδο στο δημιουργικό κομμάτι. Ο ίδιος, εξάλλου, έρχεται... φτιαγμένος, δύο χρόνια στην Αγγλία δεν ένιωσε εμπιστοσύνη, δεν πήρε ευκαιρίες και μέσα από την επιστροφή του στην Ελλάδα θέλει να ξαναστρέψει τα βλέμματα πάνω του!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: