Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Έπιασε… Ευρώπη ο Δουβαλίδης!! (video)


Το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας έπιασε ο Κώστας Δουβαλίδης, στην ημερίδα που έγινε στο ΣΕΦ. Ξεχώρισε η Μαρικάκου, η οποία έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων στα 800μ.

Έπιασε… Ευρώπη ο Δουβαλίδης (video)
Μια σειρά από καλές επιδόσεις έγιναν σήμερα στο ΣΕΦ, στην πρώτη ημερίδα σάλας, στην χρονιά και στην οποία οι Ελληνες πρωταθλητές κατάφεραν να αφήσουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Κώστας Δουβαλίδης δεν δυσκολεύτηκε να πιάσει το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας, στην πρώτη του εμφάνιση για φέτος, τερματίζοντας σε 7.63 στα 60μ εμπόδια. Άπ’ τα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν και η Αναστασία Μαρινάκου, η οποία έσπασε το Πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων τερματίζοντας σε 2. 07:83 στα 800μ.



Ο Μάκης Στεργιούλης αφού ξεμούδιασε στον προκριματικό των 60 μ. με 6.73, επικράτησε στον τελικό της απόστασης με 6.68 και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να τρέξει κάτω από 6.65, που είναι το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Δεύτερος με 6.91 ήταν ο Βασίλης Τσούσης και τρίτος ο Κυριάκος Αντωνίου 7.07



Και επίσημα πλέον ο Αντώνης Μέρλος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στο ύψος. Ο 16χρονος αθλητής αρχικά ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 2,00 μ. και στη συνέχεια με 2,06 μέτρα. Η επίδοση αυτή είναι όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων, το καλοκαίρι στο Καλί. Ο νεαρός στη συνέχεια δοκίμασε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων (2,011 μ.), όμως, δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτες προσπάθειες ήταν πολύ καλές.



Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν νικητής στο τριπλούν, όμως, το 16,21 μ., με το οποίο ολοκλήρωσε τον αγώνα του, δεν ήταν αυτό που περίμενε για τον σημερινό αγώνα. Ο αθλητής του Φρανσουά Ντοφέν θα έχει την ευκαιρία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να διεκδικήσει το όριο για την Πράγα. Η Λίλη Αλεξούλη ήταν νικήτρια στο μήκος με 6,12 μ., ενώ στο επί κοντώ η Λεδάκη με 4,10 μέτρα.

Η Κύπρια Παρασκευή Ανδρέου ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από τις διοργανώσεις του καλοκαιριού, καθώς τερμάτισε τα 60 μ. σε 7.50. Καλή κούρσα από την Παναγιώτα Βενιέρη, που ακολούθησε με 7.67. Στον προκριματικό των 60 μ., η Κορίνα Πολίτη τερμάτισε σε 7.89 (δεν έτρεξε τελικό).

Ο Μανώλη Καραλής κατάφερε να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του με άλμα στα 4,70 μ., όσο και το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,85 μ., όπου είχε καλές προσπάθειες. Νικητής του αγώνα ήταν ο Στέφανος Κουφίδης με 5,25 μέτρα.

Στα 200 μ. δοκίμασε τις δυνάμεις της η Δέσποινα Μουρτά, που σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τις οχτώ τελικές σειρές. Στα 400 μ. των γυναικών η Ειρήνη Βασιλείου τερμάτισε σε 55.29 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Καλές εντυπώσεις άφησε ο Πέτρος Κυριακίδης στο ντεμπούτο του στη σεζόν. Ο πρωταθλητής των 400 μ., σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από τους αθλητές που μετείχαν και έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Θετική παρουσία και από τον έφηβο εμποδιστή Δημήτρη Λεβαντίνο, που ήταν πρώτος στη δεύτερη σειρά των 400 μέτρων με 50.14.

Ο Μάρκος Γκουρλιάς ήταν νικητής στα 3.000 μ. με 3.51.32 και έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Ο Ανδρέας Δημητράκης, αν και γνώριζε εξ αρχής πως δεν είχε τον απαιτούμενο συναγωνισμό, μπήκε στην κούρσα των 800 μ., με στόχο να κυνηγήσει μια καλή επίδοση. Ο αθλητής του Μιχάλη Αναγνώστου διένυσε την απόσταση σε 1.50.61, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ (1.51.10) και έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, το οποίο είναι 1.49.30. "Μπήκα κυρίως για να ξεμουδιάσω. Τις τελευταίες ημέρες ήμουν λίγο κρυωμένος, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Στη Γάνδη θα τρέξω 1.500 μ., με στόχο να πιάσω το όριο για Πράγα", είπε ο Δημητράκης, που για να ταξιδέψει στην Τσεχία θα χρειαστεί μια επίδοση καλύτερη από 3.43.20.

Ο Αντώνης Μάστορας δεν κατάφερε να βρεθεί σε καλή μέρα και έμεινε στα 2,15 μ., στο ύψος, μακριά από το φετινό του 2,25 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι στη συνέχεια απέτυχε στα 2,20 μ., όπου είχε καλά άλματα, όμως, ο πήχης δεν του έκανε το χατήρι. Νικητής του αγώνα ήταν ο Κυριάκος Ιωάννου, που προσπαθεί να βρεθεί και πάλι σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Κύπριος ξεπέρασε τα 2,20 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 2,25 μέτρα.

Το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στα 60 μ. εμπ. έχει βάλει στο μάτι η Κλειώ Σάντα, που όπως και στις προπονητικές ημερίδες έτσι και σε αυτή του ΣΕΦ, κατάφερε να αφήσει το στίγμα της. Η νεαρή αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 8.78, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και πλέον είναι πολύ κοντά στο 8.74 της Ελισάβετ Πεσιρίδου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: