Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

«Γονάτισε» από το βάρος της λέξης φαβορί, μετά το Φάληρο!!

Ο Κώστας Μιαούλης, δεν αποδίδει μόνο σε αγωνιστικούς, αλλά κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους, την κατάρρευση του «Δικεφάλου» του Βορρά, που ήρθε από τη νίκη στο Φάληρο και μετά.

«Γονάτισε» από το βάρος της λέξης φαβορί, μετά το Φάληρο
Πριν από 60 ημερολογιακές ημέρες ο ΠΑΟΚ, είχε περάσει από την έδρα του Ολυμπιακού και είχε –δικαίως εκείνη την ώρα- αποκτήσει τον τίτλο του φαβορί για τον τίτλο. Αυτή ακριβώς η λέξη, είναι που τον φέρνει –πιθανώς – στο -5 από αύριο και περιορίζει κατά πολύ και για φέτος τις ελπίδες του για τίτλο. Για την ακρίβεια η λέξη φαβορί, όχι απλά, δείχνει να τον στοιχειώνει, αλλά του κατέστρεψε αγωνιστικά τη χρονιά. Μια χρονιά που ξεκίνησε περίφημα και κυλούσε, σχεδόν άψογα, μέχρι και το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου και το «διπλό» μέσα στο Φάληρο, μέσα σε ένα δίμηνο, κοντεύει να γίνει εφιάλτης. Η κόπωση, το μικρό ρόστερ, η καθυστέρηση στην πραγματοποίηση ενισχυτικών μεταγραφών, ίσως αποτελούν σοβαρές δικαιολογίες, αλλά για μένα σε μεγάλο βαθμό, είναι και προσχηματικές.

Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε υπό το βάρος της ταμπέλας του φαβορί. Ακριβώς πριν από 60 μέρες, βρισκόταν με πέντε πόντους παραπάνω από τον Ολυμπιακό, έχοντας κερδίσει μέσα στην έδρα του Πρωταθλητή. Τέσσερις μέρες αργότερα επισκέπτεται την Ξάνθη, έχοντας την ευκαιρία να ξεφύγει με επτά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει 2-2 στην έδρα τους με τα Γιάννενα. Από τη σκέψη και μόνο πως μπορεί να πάνε στο +7, άρχισε η κατάρρευση, με ευθύνη μεγάλη του προπονητή που εμφανίστηκε λιγότερο ψύχραιμος από όλους και άρχισε να γίνεται νευρικός και βιαστικός στη στρατηγική και τις επιλογές του.

Aπό την βραδιά που επικράτησαν στο Φάληρο, oι Θεσσαλονικείς έχουν δώσει εννέα ματς για το πρωτάθλημα (με τη Νίκη Βόλου κέρδισε άνευ αγώνος) και έχουν χάσει τα τέσσερα. Έχασε και από την Κέρκυρα για το Κύπελλο κι έχασε και από την Γκινγκάμπ στον τελικό πρόκρισης για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν μπορεί όλα να συνέπεσαν, όλοι να κουράστηκαν και όλοι να κλάταραν μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, από άποψη δυνάμεων. Ακόμα και οι νίκες που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό είναι όλες στο γκολ. Την Κέρκυρα 2-1, τον Λεβαδειακό 2-1, τον Πανιώνιο 3-2, την Καλλονή 2-1 και τον Πλατανιά 1-0. Αυτό το ζόρι και το στανιό, που βγάζει στις νίκες του, 2 μήνες τώρα, μαρτυρούν άγχος.

Με δύο λόγια. Όταν ο ΠΑΟΚ, φορτώθηκε τον τίτλο του φαβορί αυτός κατέρρευσε. Τον πήρε, γιατί απέκτησε διαφορά πέντε πόντων, που θα μπορούσαν να γίνουν επτά, αφού η ήττα του στην Ξάνθη, ακολούθησε χρονικά την γκέλα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ εντός έδρας. Αλλά απέκτησε τον τίτλο του φαβορί και γιατί στην χρονική συγκυρία που αυτό συνέβη, ο Ολυμπιακός ταλανίστηκε από προβλήματα αγωνιστικής φύσεως, αλλά και σχέσεων στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών του και του πρώην προπονητή. Επίσης μέγα σφάλμα στον ΠΑΟΚ, μαζί με την ψυχολογία, που έπεφτε από αγωνιστική σε αγωνιστική, το γεγονός πως προστέθηκε στην κουβέντα και η διαιτησία, μετά το ματς στο «Καραϊσκάκη», ενώ ως τότε δεν τον είχε απασχολήσει σε καμία περίπτωση.

Άποψη μου είναι πως περισσότερο κι από την ίδια την κόπωση και το περιορισμένο ρόστερ, η κατάρρευση ήρθε γιατί ο ΠΑΟΚ, αποδείχθηκε πως και φέτος δεν ήταν έτοιμος να διαχειριστεί, το βάρος του πρωταθλητισμού. Δεν είναι τυχαίο, πως η κάμψη ξεκίνησε, από τη στιγμή που εκείνος απέκτησε, τον τίτλο του φαβορί… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: