Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πρέπει να ματώσει για να σπάσει το μπλόκο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta την εκτίμηση ότι το παιχνίδι στη Βέροια θα είναι πιο δύσκολο μετά το χθεσινό αποτέλεσμα…  
Ο ΠΑΟΚ την πάτησε από τον Παναιτωλικό μέσα στην Τούμπα, όπως την είχε πατήσει κι ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ μέσα στη Λεωφόρο. Κι οι δύο βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν, αλλά έφαγαν το γκολ-ξαφνικός θάνατος στο 94’, ενώ κυνηγούσαν την ανατροπή…
Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει απόψε μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει βαθμολογικά του ΠΑΟΚ, να πάει στο +5, μία εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής. Μόνο που κατά την γνώμη μου, το παιχνίδι του στη Βέροια έγινε ακόμη πιο δύσκολο, απ΄ ότι ούτως η, άλλως ήταν, μετά την χθεσινή απώλεια των τριών πόντων από πλευράς ΠΑΟΚ! Ακούτε εμένα, που έλεγε και μία ψυχή.
Ο ΠΑΟΚ περίμενε αυτό το Σαββατοκύριακο να είναι ισόβαθμος του Ολυμπιακού, ίσως και να τον προσπερνούσε. Αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, τον Χάβο, τον οποίο δεν γουστάρει σαν προπονητή ο Βρύζας-και χθες πήρε μία απάντηση, παρότι μάλιστα ο Παναιτωλικός όταν μπήκε ο Λάζαρ ήταν σα να έπαιζε με 10 παίκτες.
Άποψή μου ότι το απόγευμα  θα δούμε τη Βέροια να είναι πιο δυνατή κι αποφασιστική για το αποτέλεσμα από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι της! Πως ήταν ο ΟΦΗ λυσσασμένος και «ντοπαρισμένος» στο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό τις προάλλες στο Γεντί Κουλέ; Ε, έτσι και «χειρότερα», γιατί έχει και καλύτερη ομάδα, θα είναι η Βέροια! Σε ένα αγωνιστικό χώρο, όμως, που αυτή τη φορά δεν θα είναι χαλί, όπως ήταν στο Γεντί Κουλέ, αλλά θα είναι χάλι-σε τερέν που κανονικά το παιχνίδι δεν πρέπει να γίνει!
Μία Βέροια που προτίμησε να θυσιάσει την ευκαιρία της να διακριθεί στο κύπελλο, για να παίξει κομπλέ κατά του Ολυμπιακού, λες και σήμερα παίζει το...παιχνίδι της χρονιάς. Γιατί την Τετάρτη με τον Πανιώνιο άφησε έξω τους εφτά πιο βασικούς παίκτες της κι έτσι αποκλείστηκε από το κύπελλο, ενώ της αρκούσε απλά μία νίκη με το μικρότερο δυνατό σκορ, το 1-0. Κι όλα αυτά, για να έχει φρέσκια τη βασική της ενδεκάδα κατά του Ολυμπιακού…
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά το σημερινό παιχνίδι θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα του Ολυμπιακού! Και θα χρειαστούν οι ερυθρόλευκοι να είναι το ίδιο δυνατοί όπως στα τελευταία ματς, αλλά και πολύ πιο προσεκτικοί απ΄ ότι ήταν για παράδειγμα στο ματς με τον ΟΦΗ, στο οποίο έφαγαν πολλές φάσεις στην πλάτη της άμυνας. Θα πρέπει να είναι πολύ ψυχωμένος, δυναμικός κι αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός για να κερδίσει μία γηπεδούχο ομάδα, που την προβλέπωι «ορκισμένη» για να τον σταματήσει. Γιατί του Ολυμπιακού θα επιχειρήσουν να του στήσουν μπλόκο απόψε. Και για να το σπάσει το μπλόκο, πρέπει να παλέψει πολύ και να ματώσει.
Μην ξεχνάμε κι ότι ο Καλτσάς ανήκει ήδη στον Παναθηναϊκό και θα έχει  κι επιπλέον λόγους να θέλει να κάνει σήμερα ζημιά στον Ολυμπιακό. Κι είναι καλός κυνηγός, με ρεντα αυτό τον καιρό-έχει βάλει γκολ στα εφά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του!
Δεν θα παίξει ο Μπεν, αλλά ο Ντουμίτρου (ανήκει στη Νάπολι) έχει καλές δυνατότητες κι αυτός ο γεροΚάμπορα είναι ξύπνιος φορ. Εγώ ακόμη θυμάμαι το Άρης-Ολυμπιακός 1-0 με δικό του γκολ το 2010, τελευταία χρονιά που έχασε ο Ολυμπιακός πρωτάθλημα στην Ελλάδα.
Ο έξω αριστερά Μπαργκάν είναι επίσης καλός κυνηγός και συνεχώς βουτάει για να κερδίζει φάουλ κοντά στην περιοχή και πέναλτι (όπως κι ο νεοαποκτηθείς Ναζλίδης, που είναι ευκίνητος φορ), ενώ θεωρώ ότι είναι καλό ταλέντο ο Παυλίδης που παίζει επιθετικός χαφ.
Είναι απρόβλεπτη ομάδα η Βέροια κι αυτό την κάνει επικίνδυνη! Κερδίζει 4-1 το ένα ματς, χάνει 0-4 το άλλο! Κερδίζει 3-2, από 2-0 και 2-2, ενώ σε τρία άλλα παιχνίδια έχει φέρει 2-2! Επιθετικά είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά αμυντικά έχει αρκετά κενά. Όσο βάζει γκολ εύκολα, έτσι και τρώει γκολ εύκολα. Ξεκινάει δυνατά και στα δύο ημίχρονα και μοιάζει να έχει καλή φυσική κατάσταση, αφού παλεύει ως το φινάλε και σκοράρει και στα τελευταία λεπτά. Η μαγκιά είναι να την αιφνιδιάσεις εσύ και στα δύο ημίχρονα! Δεν υπάρχει παιχνίδι της στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο να προηγήθηκε στο σκορ και τελικά να έχασε!
Ασφαλώς κι άλλο η ήττα κι άλλο η ισοπαλία, αλλά να θυμίσω ότι όπως ήρθαν τα πράγματα, για τον Ολυμπιακό το ζητούμενο σήμερα είναι μόνο η νίκη. Διότι, ενόψει της επίσκεψής του στην Τούμπα, τι να πάει με +2, τι να πάει με +3. Τη διαφορά την κάνει το +5.
Θέλω, τέλος, να πιστεύω ότι ο διαιτητής Ιωαννίδης θα εφαρμόσει απόψε σωστά τον πειθαρχικό έλεγχο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: