Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πραγματικός Παναθηναϊκός!

Αυτός ήταν ο κανονικός Παναθηναϊκός! Λίγες μέρες μετά το σοκ στο Κύπελλο, οι «πράσινοι» έδειξαν... αντανακλαστικά και νικώντας εύκολα και πειστικά 3-0 τον Πλατανιά παραμένουν κοντά στην πρώτη δυάδα.

Πραγματικός Παναθηναϊκός
«Σφυγμό» μετά τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο έδειξε ο Παναθηναϊκός!

Με γκολ των Πέτριτς, Τριανταφυλλόπουλου και Κλωναρίδη (εξαιρετικό σουτ), οι πράσινοι (χαμένο πέναλτι ο Μπεργκ) επικράτησαν με καλή εμφάνιση και άνετο τρόπο 3-0 του Πλατανιά, κερδίζοντας ξανά την ηρεμία τους.

Στους 3 βαθμούς έπεσε η διαφορά του τριφυλλιού απ’ τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στους 5 από τον Ολυμπιακό, που βέβαια έχει ματς λιγότερο (παίζει αργότερα με τη Βέροια).

Στις εξέδρες της Λεωφόρου (όγδοη σερί εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα) και ο νεοαποκτηθείς Μαυρίας, που απομένει μόνο η ανακοίνωση της απόκτησής του, ντεμπούτο για τον... σχεδόν 18χρονο Αγγελόπουλο.


Το ματς:

Καλώς ή κακώς το ματς ήταν… ειδικών συνθηκών για τον Παναθηναϊκό. Οι πληγές απ’ τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ήταν ακόμα ανοιχτές και οι πράσινοι ήθελαν και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να παραμείνουν σε κοντινή απόσταση με τις δύο πρώτες θέσεις. Και δεν άφησαν να κυλήσουν πολλά λεπτά για να δείξουν τις προθέσεις τους. Διότι αν και ο Λαγός είναι «κόφτης», στο 7’ έγινε το… καλύτερο δεκάρι, πάσαρε εξαιρετικά στον Πέτριτς κι αυτός επιβεβαίωσε πως και τεχνική διαθέτει (με το εξαιρετικό κοντρόλ του με το… γόνατο) και εκτελεστικές ικανότητες, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

inner

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει καλό ρυθμό. Και απ’ τις δύο πλευρές. Κι εκεί που το τριφύλλι έδειχνε περισσότερο να κυνηγά ένα δεύτερο τέρμα (με τον Μπεργκ να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ολιμπά), ο Πλατανιάς λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω-κάτω, με τον Μιλούνοβιτς να μην επωφελείται την ασυνεννοησία των Στιλ-Τριανταφυλλόπουλου-Ταυλαρίδη και τον Σίλντενφελντ να διώχνει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Ο Ατζαγκούν ήταν κεφάτος και μέσω αυτού οι πράσινοι δημιουργούσαν κυρίως (έχοντας δύο σουτ με Πέτριτς). Θα μπορούσαν, πάντως, οι γηπεδούχοι να κλειδώσουν απ’ το πρώτο μέρος τους τρεις βαθμούς, αν ο Μπεργκ είχε σκοράρει απ’ την άσπρη βούλα (σε ανατροπή του ίδιου από τον Ολιμπά).

Και σε αντίθεση με το πως έληξε το πρώτο 45λεπτο, με χαμένη ευκαιρία για να διευρυνθεί το προβάδισμα του Παναθηναϊκού, ξεκίνησε το δεύτερο! Διότι μπορεί ξανά η «κόντρα» Μπεργκ-Ολιμπά να έβγαλε νικητή τον δεύτερο, όμως στο… ριμπάουντ ο Τριανταφυλλόπουλος πανηγύρισε σαν «τρελός» το 2-0 των πρασίνων! Ένα σκορ που έδινε σαφές πλέον «μήνυμα» νίκης για τον Παναθηναϊκό και το οποίο δεν… μετριάστηκε, στην μεγάλη φάση των φιλοξενούμενων με το δοκάρι του Γιακουμάκη, που δεν άλλαξε τις ισορροπίες.

inner

Οι Κρητικοί -καλώς ή κακώς- είχαν καταρρεύσει. Όσες ελπίδες είχαν για κάτι θετικό στη Λεωφόρο, είχαν πλέον εξανεμιστεί, με τους γηπεδούχους να κρατούν άνετα το υπέρ τους σκορ και να συνεχίζουν την πίεσή τους. Μια πίεση που ναι μεν δεν απέδωσε καρπούς στη διπλή χαμένη ευκαιρία του Πέτριτς, αλλά απέδωσε -και κάθε άλλο- στο 78’, όταν ο Κλωναρίδης άφησε… άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με φοβερή «σουτάρα» έβαλε και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ. Και με αυτό το 3-0 πλέον στις… πλάτες, ο Παναθηναϊκός πήρε την άνετη, πειστική και ευρεία νίκη, με το τελευταίο δεκάλεπτο να αποκτά καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα!

inner

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σίντενφελντ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (46’ Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Κλωναρίδης, Πέτριτς (71’ Νίνης).

Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς, Αγκιλέρα (68’ Γουνδουλάκης), Ιτούα, Ζαραδούκας, Μαχλελής (64’ Τσουράκης), Τιοτέ, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης (72’ Κάσιο) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: