Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Nick Galis… Stop!!

Το αήττητο σερί έξι αγώνων του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα σταμάτησε από τον Άρη, που υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη πήρε με 62-57 το εξ αναβολής ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής και βλέπει… τετράδα.

Nick Galis… Stop!
Η ποιότητα του παρελθόντος μπορεί να έλειψε, αλλά όχι το σασπένς και ο δυναμισμός από το εξ αναβολής ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, που κατέληξε στα χέρια των «κίτρινων» με 62-57.

Υπό το βλέμμα του μεγάλου Νίκου Γκάλη στο γήπεδο που φέρει πια το όνομά του, με όπλο τους την άμυνα κι εκμεταλλευόμενοι την κόπωση των… λίγων παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου, εκείνοι του Δημήτρη Πρίφτη έφτασαν στην ένατη νίκη τους και εδραιώθηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ριντ (16π.), Βεζένκοφ και Αντεγκμπόγε (11π.) ξεχώρισαν από τους νικητές, Λάνγκφορντ (12π.) και Βον (11π.) από τους ηττημένους, που είχαν 6/28 τρίποντα.

Το ματς

Πάσαλιτς, Ριντ, Τόμας, Βεζένκοφ, Νέιμικ από τη μια και Όντουμ, Κάρτερ, Σαλούστρος, Μαργαρίτης και Βον από την άλλη ήταν οι αρχικές πεντάδες του ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με… φόρα στο ματς και με τον Όντουμ πότε να σκοράρει και πότε να δημιουργεί για τον Βον είχαν τον έλεγχο από την αρχή (1-7) φτάνοντας μέχρι και το +9 (5-14). Τα σουτ του Νέιμικ από μέση απόσταση κρατούσαν όρθιο τον Άρη, που όταν βελτίωσε την άμυνά του και βρήκε λύσεις από Ριντ και Βεζένκοφ έφτασε στο πρώτο του προβάδισμα, 19-17. Όσο παραγωγικές ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο (19-20), τόσο «άσφαιρες» παρουσιάστηκαν στο δεύτερο (10-7).

Παρά το πρόβλημα του Τόμας με φάουλ, οι γηπεδούχοι πήραν βοήθειες από τον πάγκο δια χειρός Χαρίση και Αντεγκμπόγε, σε αντίθεση με τις ανεπιτυχείς αλχημείες του Σούλη Μαρκόπουλου για να καλυφθούν τα κενά, κυρίως στη ρακέτα. Με τρίποντο του Ριντ οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά και στους πέντε, 29-24, μέχρι να προκύψει μια τετράλεπτη διακοπή από πυρσό που πετάχτηκε στο παρκέ. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, παρά το μεγάλο του πρόβλημα στα ριμπάουντ (10 επιθετικά οι αντίπαλοι στο πρώτο μέρος) κατάφερε να ολοκληρώσει με τη μίνιμουμ ζημιά, 29-27, το πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τις δύο ομάδες απελπιστικά άστοχες από μακριά: 1/11 τρίποντα για τους μεν και 3/13 για τους δε.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια ο Άρης βρέθηκε για πρώτη φορά στους επτά, 34-27, για να έρθει όμως η αντίδραση του «Δικεφάλου» με ένα σερί 9-0 (34-36). Η καλή άμυνα των «κιτρίνων» αρκούσε για να ανακτήσουν γρήγορα τον έλεγχο φτάνοντας ξανά στο +7 (45-38), όμως η αστοχία του Μούρτου στις βολές βοήθησε τον ΠΑΟΚ-παρά τα προβλήματα με φάουλ στους ψηλούς-να πλησιάσει στους τρεις στο φινάλε της τρίτης περιόδου και στον πόντο (48-47) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Σίμτσακ με επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια επέτρεψε στην ομάδα του να ξεφύγει και πάλι, ενώ ο Ριντ-με τη «βοήθεια» και της τεχνικής ποινής στον πάγκο των φιλοξενούμενων για διαμαρτυρία-εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στους δέκα, 58-48, στα 5:48 πριν το τέλος. Ο ΠΑΟΚ δεν κατέθεσε τα όπλα, μείωσε γρήγορα στους πέντε, ενώ ο Κάρτερ τον έφερε σε απόσταση τριών πόντων (60-57) αστοχώντας-ωστόσο-ο ίδιος σε τρίποντο για την ισοφάριση με 21’’ να απομένουν για τη λήξη και ο Μούρτος με δύο εύστοχες βολές έγραψε τον επίλογο στο ματς.

Δεκάλεπτα: 19-20, 29-27, 48-45, 62-57.

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 3, Ριντ 16, Τόμας, Χαρίσης 3 (6 ριμπ.), Καραθανάσης, Βεζένκοφ 11 (8 ριμπ.), Νέιμικ 7 (10 ριμπ.), Μούρτος 7, Σίμτσακ 4, Αντεγκμπόγε 11.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 12 (5 ριμπ.), Λιάπης, Κάρτερ 11, Τσόχλας 2, Δέδας, Μαργαρίτης 8, Όντουμ 9 (7 ριμπ., 4 ασίστ), Βον 11 (6 ριμπ.), Σαλούστρος 4 (9 ριμπ.).

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Ψαριανός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: