Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Γιώργο, σε ευχαριστούμε»


Ευχαριστήρια ανακοίνωση στον Γιώργο Καραγκούνη εξέδωσε ο ΠΣΑΠ, για τις μεγάλες στιγμές που χάρισε ο... παλαίμαχος, πλέον τυπάρας. «Γιώργο, σε ευχαριστούμε», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος.

«Γιώργο, σε ευχαριστούμε»
Ο κύκλος του Γιώργου Καραγκούνη ως ποδοσφαιριστής μπορεί να ολοκληρώθηκε, όχι όμως και η συνεισφορά του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι πως ο «τυπάρας» θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής -που υπηρετούσε τόσα χρόνια- αυτή την φορά όμως από ένα άλλο πόστο που θα καθοριστεί σε συνάντηση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κλαούντιο Ρανιέρι.

Με αφορμή το εν λόγω γεγονός, ο ΠΣΑΠ δημοσίευσε μια ευχαριστήρια αναφορά, ως φόρο τιμής στα επιτεύγματα του έμπειρου μέσου.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

«Τέλος εποχής για τον Γιώργο Καραγκούνη, αρχή μίας άλλης, με τον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ μας, τον ΑΝΘΡΩΠΟ μας, να είναι έτοιμος να κάνει το καλύτερο δυνατό, να εμπνεύσει, να προσφέρει αυθεντικό πρότυπο και με την ιδιότητα που θα έχει πλέον ως βασικό στέλεχος της Εθνικής μας ομάδας, από την οποία δεν έλειψε ποτέ.

Τι να πεις για τον Γιώργο ; Τον σπουδαίο αυτόν ποδοσφαιριστή που έδωσε τόσα, θα δώσει ακόμα περισσότερα και πάντα μας παίρνει από το χέρι και μας σηκώνει όρθιους, μας κάνει υπερήφανους, μας δίνει έναν παραπάνω λόγο να αισθανόμαστε χαρούμενοι και ευλογημένοι από τον Θεό γιατί είμαστε ποδοσφαιριστές.

Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Καραγκούνης ; Δεν το πιστεύουμε. Αλλά, έτσι είναι.

Τώρα, ανοίγει ο δρόμος για τον Γιώργο ώστε να αξιοποιήσει , με άλλο ρόλο πλέον, τις εμπειρίες του, το πάθος του για το ποδόσφαιρο, την αφοσίωση του στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και τη λατρεία του για τη φανέλα με το εθνόσημο.

Θα τα καταφέρει ΑΡΙΣΤΑ και με την καινούρια ιδιότητα του.

Ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίσθηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για 18 χρόνια, από το 1996 έως και το 2014.
Ξεκίνησε από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, έπαιξε σε Απόλλωνα Αθηνών, Παναθηναϊκό, Ίντερ, Μπενφίκα, Φούλαμ.

Διέπρεψε και στα 3 πρωταθλήματα όπου δοκίμασε τις δυνάμεις του στο εξωτερικό, σε Ιταλία, Πορτογαλία, Αγγλία.

Τελευταία ομάδα του ήταν η Φούλαμ , από την οποία αποχώρησε σε ηλικία 37 ετών.

Η καριέρα του με την Εθνική μας ομάδα, ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με τις μεγαλύτερες στιγμές της.

Άλλωστε, είχε ήδη διακριθεί με όλες τις ηλικιακά μικρότερες Εθνικές ομάδες, στις οποίες ήταν, πάντα, πρωταγωνιστής.

Στην Εθνική Ανδρών αγωνίσθηκε για πρώτη φορά το 1999, στο φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ.

Στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 στην Πορτογαλία, έπαιξε με την Ελλάδα σε 2 Παγκόσμια Κύπελλα, φθάνοντας με την Εθνική μας στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, στην Βραζιλία.

Αποχαιρέτησε την Εθνική Ελλάδος ως ποδοσφαιριστής, με ρεκόρ συμμετοχών ( 139 ), μα πάνω από όλα με την καθολική παραδοχή και αναγνώριση, ότι ήταν πάντα, ποδοσφαιριστής-σύμβολο, πρόσωπο αναφοράς, ΗΓΕΤΗΣ.

Γιώργο, ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι σου, σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όσα έκανες για το ποδόσφαιρο, για εμάς και για την πατρίδα.
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα σου.

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια σου δε θέλουμε να τα κρεμάσεις.

Θέλουμε να τα φέρεις στο δεύτερο σπίτι σου, τον Π.Σ.Α.Π., να τα βλέπουν όλοι οι συνάδελφοι σου και να προσπαθούν να ακολουθήσουν τα βήματα σου.

Άλλωστε, είναι αδύνατο να μην τα ξαναφορέσεις….
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: