Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Φορτούνης κι ο Μάνταλος!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το ταλέντο του Κώστα Φορτούνη και το πώς πρέπει να είδε τον Μάνταλο βασικό στην εθνική Ελλάδος.
Κατ΄ αρχήν όσοι με διαβάζουν πιστεύω πως ξέρουν ότι δεν υποτιμάω κανένα παίκτη. Ειδικότερα δε ο Μάνταλος μου αρέσει. Δεν είμαι δηλαδή από τους Ολυμπιακούς που λένε, «ποιος Μάνταλος», είτε επειδή πήγε στην ΑΕΚ, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
ADVERTISEMENT
Απλά βλέποντας τον Φορτούνη την Τρίτη να παίζει ουσιαστικά για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού (σε όλη την προετοιμασία 20 λεπτά είχε πάρει χρόνο συμμετοχής!) και να παίζει τόσο καλά σε μία τόσο κακή ημέρα της ομάδας, σκεφτόμουν πως θα ένιωθε ο Φορτούνης βλέποντας τις προάλλες, στο Ελλάδα-Ρουμανία για τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ τον Μάνταλο βασικό σε θέση πλέϊ μέϊκερ στην εθνική μας και τον εαυτό του στον πάγκο, χωρίς καμία πιθανότητα παρουσίας.
Εγώ αν ήμουν Φορτούνης, θα…τρελαινόμουνα. Και το λέω αυτό όχι, το ξαναλέω επειδή δεν είναι καλός παίκτης ο 23χρονος μέσος της ΑΕΚ, αλλά γιατί πολύ απλά ο Φορτούνης έχει αυτή την εξτρά ποιότητα, που μπορεί να σου κάνει αυτό που λέμε τη διαφορά. Γι΄αυτό, άλλωστε, έπαιξε στα 19 χρόνια του 28 παιχνίδια (εκ των οποίων τα 18 βασικός) στην Μπουντεσλίγκα με την Κάϊζερσλαουτερν. Γι΄αυτό κι έπαιξε πριν καν γίνει 20 ετών στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια της Ελλάδας στο ΓΙΟΥΡΟ του 2012.
Δεν ήταν τυχαία όσα έκανε ο ούτε καν καλά καλά 22 ετών Φορτούνης. Ούτε ο Σάντος του χαρίστηκε, ούτε ο τότε προπονητής του στη Γερμανία. Μόνο που έκτοτε άρχισε να πηγαίνει προς τα πίσω. Έτσι πρόπερσι έκανε 24 παιχνίδια στη Β΄ κατηγορία πια της Γερμανίας και πέρσι ακόμη λιγότερα (18) πάλι στη Β’. Κι έτσι έχασε και τη θέση του στην εθνική Ελλάδας, από εκεί που το φθινόπωρο του 2012 ήταν βασικός και στα τρία παιχνίδια της Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου.
Ο Ολυμπιακός του έδωσε μία μεγάλη  ευκαιρία το καλοκαίρι. Εάν ο Έλληνας άσος έχει κάνει την αυτοκριτική του κι έχει αποφασίσει να δουλέψει όπως πρέπει στο Ρέντη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρει ευκαιρίες και συνακόλουθα να μην παίξει. Θα παίξει και θα γίνει κι αστέρι. Γιατί το έχει. Ο δε Μίτσελ δεν μας έχει δείξει ότι είναι προπονητής άδικος. Κάνει λάθη, αλλά τα αναγνωρίζει, μέσω των ευκαιριών που δίνει.
Όπως έπαιξαν στον Ολυμπιακό ο Μανιάτης, ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Σάμαρης, αλλά κι ο Αμπντούν κι ο Ολαίτάν, δηλαδή παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο μπορεί να κάνει κι ο Φορτούνης. Κι ίσως και πιο εύκολα απ΄όλους, λόγω υψηλής κλάσης. Και μην ξεχνάμε ότι στις θέσεις που παίζει ο μικρός, στον Ολυμπιακό είναι ο Τσόρι (33+) κι ο Φουστέρ (32+).
Τα ψήγματα τα πρώτα τα έβγαλε μέσα στο γήπεδο ο Φορτούνης στο ματς κυπέλλου. Το θέμα είναι να συνεχίσει, να φτιάξει τη φυσική κατάστασή του, τις αντοχές του και τα τελειώματά του επιθετικά, ώστε να τον δούμε το ίδιο καλό και καλύτερο σε πιο υψηλό επίπεδο.
Και τότε πολύ απλά θα δούμε ποιος θα παίζει βασικός στην εθνική Ελλάδας… 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: