Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί αυτός ξέρει…!!

Ο Αστέρας στα Περιβόλια είχε το μυαλό του στο Europa League και κινδύνεψε σοβαρά, όμως ο Μπαράλες έδωσε τη λύση. Ο Αργεντινός φορ μπήκε στο 84’ και τρία λεπτά αργότερα «καθάρισε» τον Πλατανιά, 1-0.

Γιατί αυτός ξέρει…
Τον… γλίτωσε ο Μπαράλες. Ο Αργεντινός επιθετικός χάρισε τη νίκη στον Αστέρα Τρίπολης στα Περιβόλια με γκολ που σημείωσε στο 87ο λεπτό, 1-0.

Ο Αργεντινός επιθετικός τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς έδωσε τη λύση στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που αν και δεν ήταν καλή πήρε το πολυπόθητο τρίποντο, στο ματς που άνοιγε την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Κακό ματς στα Χανιά, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και να αναπτυχθούν ορθολογικά. Οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, ήταν αποτέλεσμα ατομικών λαθών τα… οποία διόρθωναν οι δύο γκολκίπερ.

Το ματς:



Αναγνωριστικό χαρακτήρα είχε το ματς στο ξεκίνημά του. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, πως η πρώτη τελική στο παιχνίδι έγινε στο 15ο λεπτό. Ο Πλατανιάς έδειξε να… βολεύεται με τις αντεπιθέσεις καθώς άγχωσε την άμυνα του Αστέρα, που σώθηκε στο 20ο λεπτό, όταν Κοσίτσκι απέκρουσε σωτήρια κοντινό σουτ του Ιτούα.

Σταδιακά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ελέγχουν καλύτερα τον χώρο του κέντρου. Οι Αρκάδες έδειχναν να έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ κέντρου και μεγάλη περιοχής, όμως ο τερματοφύλακάς τους ήταν και πάλι ο σωτήρας τους. Με εξαιρετική επέμβαση στο 37ο λεπτό, σε κοντινό πλασέ του Τόρες, ο Κοσίτσκι κράτησε όρθιο τον Αστέρα, που λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου (πρώτη του τελική), αλλά ο Μάσα έστειλε τη μπάλα άουτ από θέση τετ-α-τετ.

inner

Ίδιο σκηνικό στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου, όμως με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Αυτή τη φορά, ο Αστέρας ήταν αυτό που εκμεταλλεύτηκε σωστά του ελάχιστους χώρους που υπήρχαν στο γήπεδο και άγγιξε δύο φορές το γκολ. Πρώτα με τον Πάρα (48’) κι εν συνεχεία με τον Μάσα (53’), όμως ο Ολιμπά ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε και τις δύο φορές απαραβίαστη την εστία της ομάδας του, που έδειχνε να έχει χάσει τη συνοχή του πρώτου ημιχρόνου.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών οι παίκτες του Χριστόπουλου άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους. Ο Πλατανιάς κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε και πάλι να πιέζει την άμυνα των Αρκάδων, που όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η κίνηση «ματ» έγινε από τον Στάικο Βεργέτη στο 84’, όταν πέρασε στο ματς τον Μπαράλες. Έπειτα από μια αντεπίθεση, ο Αργεντινός φορ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό πλασέ στο 87ο λεπτό «έγραψε» το 1-0, σκορ που παρά την πίεση των γηπεδούχων στο φινάλε έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:



Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Μαχαμάτ, Τετέ (88' Φιγκέιρα), Μενδρινός, Τσουράκης, Γκόμες (68’ Μιλούνοβιτς), Τόρες (78’ Ναζλίδης)

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Αγκιλέρα, Αποστολόπουλος, Δημήτρης

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Λούι, Μάσα, Τιέ Μπι (72’ Κουρμπέλης), Ουσέρο (66’ Γιαννιώτας), Ρόλε (84΄Μπαράλες), Πάρα, Μουνάφο, Σανκαρέ

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Φερνάντες, Κιτόκο

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος

Γήπεδο: Περιβόλια *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: