Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κούπερ: «Άλλο ΑΕΚ, άλλο Λεβερκούζεν»

Έναν διαφορετικό Άρη, σε σχέση με την ομάδα που γνώρισε βαριά ήττα από την ΑΕΚ την Κυριακή, περιμένει την Πέμπτη απέναντι στη Λεβερκούζεν για το Europa League ο Έκτορ Κούπερ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει καλά ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό από το επόμενο, είτε η ομάδα του προέρχεται από επιτυχία, είτε από αποτυχία.

«Μην μπερδεύουμε πράγματα και καταστάσεις. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε μια νίκη και μια ήττα και περιμένω να παίξουμε με υψηλή ένταση για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το λέω γιατί ίσως κάποιες ερωτήσεις έχουν να κάνουν με τον αγώνα της Κυριακής. Στο μυαλό μας βρίσκεται ο αγώνας με τη Λεβερκούζεν», δήλωσε ο τεχνικός του Άρη.

Παράλληλα δεν έκρυψε την εκτίμησή του για τη γερμανική ομάδα. «Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου κι αυτό μαρτυρούν τουλάχιστον οι αριθμοί. Είναι ψηλή, γρήγορη, κάνει γκολ από στημένες φάσεις, είναι αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις αλλά και σε οργανωμένες επιθέσεις, άρα είναι αυτό που λέμε ολοκληρωμένη. Είναι πολύ καλά δουλεμένη και πέρα από την ποιότητα που έχει το ρόστερ της, μπορεί να αλλάξει τα συστήματά της είτε στη διάρκεια του αγώνα είτε από παιχνίδι σε παιχνίδι», τόνισε.

Παρά τη δυναμικότητα του αντιπάλου και τα προβλήματα της δικής του ομάδας, ο Έκτορ Κούπερ δεν χάνει την αισιοδοξία του και δεν θα παρατάξει ένα αμυντικό σχήμα. «Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ανεξάρτητα της δυναμικής του αντιπάλου, κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει την ελπίδα, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια για μας, γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει τάξη στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αλήθεια ότι ανησυχώ γιατί ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω. Περιμένω όμως από την ομάδα μου να είναι συμπαγής και να παίξει αυτό που πραγματικά μπορεί», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Μην περιμένετε να δείτε μια ομάδα που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει αμυντικά και φοβισμένα, λόγω της δυναμικής του αντιπάλου. Σε δική μου ομάδα δεν θα το δείτε ποτέ αυτό. Αν κρίνουμε ότι θα πρέπει να πιέσουμε ψηλά θα το κάνουμε. Εμείς θα βγούμε για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, βάσει των αρετών μας. Έχουμε φιλοδοξία και όρεξη για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά».

Όσο για το αν δίνει σημασία στο γεγονός ότι ο Άρης μετρά 42 χρόνια αήττητος στην Ευρώπη μέσα στην έδρα του, είπε: «Δεν παρακολουθώ τόσο τη στατιστική και τα νούμερα, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό. Αν κοιτάξουμε την ιστορία, κάποια στιγμή το χάνεις. Δεν θέλω να γίνει επί ημερών μου. Αν τώρα αυτή η παράδοση δημιουργεί πίεση στον αντίπαλο, μακάρι».

Ο Κάρλος Ρουίς, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Άρη, παρουσιάστηκε ανυπόμονος για τον αγώνα. «Νιώθω μεγάλο το κίνητρο που θα παίξουμε σε λίγες ώρες ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η νοοτροπία και το κίνητρο είναι πολύ υψηλό, πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε σε τι θέση θα βρεθούμε εφόσον κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και συνυπολογίσουμε το βεληνεκές των αντιπάλων μας. Ελπίζουμε να λειτουργήσουν τα πράγματα έτσι όπως θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο και να καταφέρουμε να πατήσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου», δήλωσε ο φορ από τη Γουατεμάλα, ενώ ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμος να προσφέρει μετά από τη δεκαήμερη απουσία του λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πως είμαι. Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τον εαυτό σου, όταν ακολουθεί ένα τόσο σκληρό 90πτο. Αν κληθώ από τον προπονητή μου, θα είμαι στον αγωνιστικό χώρο για να παίξω 90 λεπτά και θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο διαθέτω».

Με Ρουίς και δύο αλλαγές

Ο Κάρλος Ρουίς θα ηγηθεί της επίθεσης του Άρη στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν. Ο φορ από τη Γουατεμάλα ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και είναι στη διάθεση του Έκτορ Κούπερ, ο οποίος ετοιμάζει άλλες δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Βανγκέλι αναμένεται να πάρει τη θέση του ντεφορμέ Νέτο, ενώ ο Μενδρινός αυτή του Κάλβο. Στις… θέσεις τους παραμένουν οι Σηφάκης, Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Τόχα, Φατί, Χαβίτο και Κόκε. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Πρίττας (έκανε κάποιες ασκήσεις στο γήπεδο και θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα), Τσέζαρεκ και Παπαζαχαρίας, καθώς και ο Ναφτί που δεν έχει δηλωθεί στην UEFA.

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν μείνει ελάχιστα αδιάθετα εισιτήρια για τον μεγάλο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: