Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

3η αγ: Τα "φώτα" στο Μιλάνο, εύκολη αποστολή για Μάντσεστερ

Την κορυφή του Α' ομίλου διεκδικούν στο Μιλάνο, Ίντερ και Τότεναμ. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη. Η 3η και κομβική αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ κρίνει πολλά για το ευρωπαϊκό μέλλον των ομάδων. Αγώνες που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει το μενού της 3ης αγωνιστικής, από τον Α' μέχρι τον Δ' όμιλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ υποδέχεται την Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Σάλκε έχουν -θεωρητικά- εύκολο έργο απέναντι σε Μπούρσασπορ και Χάποελ αντίστοιχα, ενώ στον όμιλο του Παναθηναϊκού, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη.

Α' όμιλος
Την πρώτη θέση του 1ου ομίλου διεκδικούν στο "Τζουζέπε Μεάτσα" η Ίντερ με την Τότεναμ, οι οποίες είναι πρωτοπόρες με 4 βαθμούς.
Οι "νερατζούρι" μετρούν πέντε συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι το απόλυτο φαβορί για να κερδίσουν το ματς με τα "σπιρούνια", παρά τις απουσίες των Μιλίτο, Καμπιάσο και την αμφίβολη συμμετοχή των Μότα και Μπιαμπιάνι.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Φαν ντερ Φάαρτ και τον αρχηγό Λέντλι Κινγκ, ενώ ενδέχεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα της ομάδας ο Γιουνές Καμπούλ.
Η προϊστορία της Ίντερ στα εντός έδρας παιχνίδια με αγγλικές ομάδες είναι υπέρ της έχοντας ως απολογισμό 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Τότεναμ έχει επισκεφθεί μία φορά το "Μεάτσα" τη σεζόν 1971-72, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την "αιώνια" αντίπαλο των "νερατζούρι", Μίλαν.
Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου, η Τβέντε υποδέχεται την Βέρντερ, θέλοντας να αφήσει γρήγορα πίσω της την βαριά ήττα από την Τότεναμ στο Λονδίνο και να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία η ισοπαλία που έφερε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ.
Η ομάδα του Εντσέντε, που μετρά δύο σερί εντός έδρας νίκες απέναντι σε γερμανικές ομάδες, θέλει παράλληλα να πάρει εκδίκηση για τον περυσινό αποκλεισμό της στη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ από τον σημερινό της αντίπαλο (1-0 το ματς στην Ολλανδία, 1-4 εκτός).
Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος της Βρέμης επιθυμεί να αφήσει πίσω της την "τεσσάρα" από την Ίντερ και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου. Σε αυτή της την προσπάθεια δεν έχει υπέρ της την παράδοση, καθώς μετρά πέντε ήττες και μία ισοπαλία επί ολλανδικού εδάφους, όμως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θα τα παίξει όλα για όλα για τη νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.
Το πρόγραμμα της Τετάρτης (20/10)
21.45 Ίντερ – Τότεναμ
21.45 Τβέντε – Βέρντερ Βρέμης
21.45 Σάλκε – Χάποελ Τελ Αβίβ
21.45 Λιόν – Μπενφίκα
21.45 Ρέιντζερς – Βαλένθια
21.45 Μάντσεστερ Γ. – Μπούρσασπορ
21.45 Παναθηναϊκός – Ρούμπιν
21.45 Μπαρτσελόνα - Κοπεγχάγη
Β' όμιλος
Τη νίκη που θα την φέρει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση αναζητά η Λιόν με αντίπαλο την Μπενφίκα.
Οι "γκον", που διανύουν το χειρότερα ξεκίνημα στο Σαμπιονά από τη σεζόν 1995-96, θα παραταχθούν χωρίς τον Ζερεμί Τουλαλάν ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς πρωταθλήματος με τη Λιλ. Αντίθετα, ο Κλοντ Πιελ θα έχει στην διάθεσή του τους Κρις και Μπάστος που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους.
Όσον αφορά στην Μπενφίκα, οι πρωταθλητές Πορτογαλίας θέλουν να εκμεταλλευθούν την καλή τους άμυνα (έχουν κρατήσει το μηδέν στα πέντε από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους) και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακόμα και χωρίς τον τραυματία, Όσκαρ Καρντόζο.
Ματς με ξεκάθαρο φαβορί είναι εκείνο του Γκελζενκίρχεν μεταξύ της Σάλκε και της Χάποελ Τελ Αβίβ.
Οι γηπεδούχοι πάνε από το κακό στο χειρότερο στην Μπουντεσλίγκα (βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας) και αναζητούν την διάκριση μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη νίκη τους επί της Μπενφίκα, θέλουν να πετύχουν το 2Χ2 στην έδρα τους, απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην διοργάνωση.
Οι απουσίες της Σάλκε είναι γνωστές (Κένια, Χούνγκλαντ, Πάντερ), ενώ από πλευράς Χάποελ αμφίβολοι είναι οι Γιαντίν και Μπεν Νταγιάν. Αντίθετα, οι Ζάχαβι και Σέχτερ επέστρεψαν και αναμένεται να αγωνιστούν.
Γ' όμιλος
Αντιμέτωπη με την κακή παράδοση που έχει στο "σπίτι" της απέναντι σε τουρκικές ομάδες έρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υποδέχεται την Μπούρσασπορ.
Στη σκιά των όσων ακούγονται για αποχώρηση του Γουέιν Ρούνεϊ, οι "κόκκινοι διάβολοι" αναζητούν τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην επόμενη φάση, μετά και από τη νίκη τους στο "Μεστάγια".
Ως γηπεδούχος απέναντι σε συλλόγους από την γειτονική χώρα, η Μάντσεστερ μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, απολογισμός που σαφώς δεν... αρμόζει στην πιο επιτυχημένη αγγλική ομάδα των τελευταίων ετών.
Από την πλευρά της, οι παίκτες της Μπούρσασπορ θα κατέβουν για να απολαύσουν το παιχνίδι στο "θέατρο των ονείρων" και θα τα παίξουν όλα για όλα, με οδηγό το διπλό που είχε κάνει η Μπεσίκτας τον περασμένο Νοέμβριο, στο τελευταίο παιχνίδι τουρκικής ομάδας στο Μάντσεστερ.
Με νύχια και με δόντια θα διεκδικήσουν τη νίκη Ρέιντζερς και Βαλένθια, προκειμένου να πάρουν  προβάδισμα έναντι του αντιπάλου τους στη μάχη της πρόκρισης.
Οι Σκωτσέζοι, που θα αγωνιστούν χωρίς τους ΜακΚάλοχ και Μπίτι, ξεκίνησαν... σχεδόν ιδανικά παίρνοντας ισοπαλία στο Μάντσεστερ και νικώντας με το εύθραυστο 1-0 την Μπούρσασπορ, και αν κερδίσουν τις "νυχτερίδες" θα γίνουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Αντίθετα με την Ρέιντζερς, η Βαλένθια θα προσπαθήσει καταρχήν να μην χάσει για να μην μεγαλώσει η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους 4 βαθμούς και αν της δοθεί η ευκαιρία θα χτυπήσει το ματς. Σε αυτήν τους την προσπάθεια, οι "νυχτερίδες" δεν θα έχουν στη διάθεσή τούς τους Χοακίν και Τοπάλ.

Δ' όμιλος
Με στόχο τη νίκη που θα την φέρει στην πρώτη θέση του ομίλου, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την πρωτοπόρο και υπολογίσιμη, Κοπεγχάγη.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να στηριχθεί στον Γκάμπριελ Μιλίτο, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τσάβι που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα.

Από την πλευρά της, η Κοπεγχάγη δεν έχει τίποτα να χάσει και θα κατέβει στο "Καμπ Νου" για να υπερασπιστεί την πρωτιά του ομίλου έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, μετά τον θρίαμβο επί της Οντένσε (5-0) για το δανέζικο πρωτάθλημα, που την έφερε 13 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Μίντιλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: