Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μοντεστό: «Υπέγραψα σε δύο ώρες»

Από σεβασμό αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και από εντυπωσιασμό αποφάσισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος αμυντικός των «ερυθρόλευκων», Φρανσουά Μοντεστό, στοιχημάτισε στο ποδόσφαιρο και στους καλύτερες συνθήκες για τον ίδιο και την οικογένεια του, όπως εξηγεί με συνέντευξη του στο περιοδικό «France Football», αναλύοντας τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό και τους στόχους του με τον ελληνικό σύλλογο.

«Όλα είναι πολύ καλά. Στην αρχή, δεν σας κρύβω, ότι δεν ήθελα να πάω. Ήθελα να μείνω στην Γαλλία και να πάω στην Σεντ Ετιέν ή στην Ιταλία. Όμως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινωνούσαν μαζί μου καθημερινά και στο τέλος της εβδομάδας μου έστειλαν ένα αεροπορικό εισιτήριο. Πήγα από σεβασμό και εντυπωσιάσθηκα με αυτά που είδα», ανέφερε αρχικά.

Υπέγραψα σε δύο ώρες. Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού, μου απέδειξαν ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο και σοβαρό σύλλογο, με σχέδιο και προγραμματισμό. Εντυπωσιάσθηκα και από τις εγκαταστάσεις. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε και ο ήλιος. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Όλα τώρα είναι καλά. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σε αγγλικό σχολείο και η σύζυγος μου προσαρμόσθηκε», ανέφερε αρχικά ο 32χρονος αμυντικός.

Ο Φρανσουά Μοντεστό σχολίασε ακόμα το ελληνικό πρωτάθλημα και έχρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για την κατάκτηση του, φέτος, αφού όπως επισήμανε σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά υπέρ δύο μόνο ομάδων υπάρχουν.

 «Στην Ελλάδα παίζουν διαφορετικά. Δεν υπάρχει τακτική, μόνο άμυνα και επίθεση. Δεν είμαι συχνά βασικός, όμως έχω παίξει σε 4-5 αγώνες. Χρειάζομαι ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής. Ο Παναθηναϊκός και εμείς είμαστε το φαβορί για το πρωτάθλημα. Εάν μείνουμε σοβαροί και ιδρώνουμε την φανέλα, θα είναι πιο εύκολο να πάρουμε τον τίτλο απ' ότι συμβαίνει στην Γαλλία.

Όμως πρέπει να σεβαστούμε τους αντιπάλους και να δώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Στην πρεμιέρα, χάσαμε 2-1 από τον Ηρακλή, επειδή ήμασταν χαλαροί. Στο ποδόσφαιρο, πρέπει να «σκοτώνεις» τον αγώνα όταν έχεις την ευκαιρία. Θέλω να κατακτήσουμε τίτλους και να παίξουμε Ευρώπη. Όταν έχεις παίξει μια φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλεις να παίζεις συνέχεια, είναι κάτι μαγικό».

Τέλος, ο παίκτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη θητεία του στη Μονακό: «Πέρασα έξι υπέροχα χρόνια στο Μονακό και δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω. Ήμουν ο ηγέτης και ο αρχηγός της ομάδας. Τι άλλο θα ήθελα; Όμως κάποιοι άλλοι αποφάσισαν διαφορετικά για μένα. Αυτή η ομάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: