Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τζαβέλλας: "Δεν είναι φόβητρο η Λεβερκούζεν"

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Εξέδρα". Σε αυτή ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τόνισε ότι η Μπάγερ Λεβερκούζεν, αντίπαλος του Αρη στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, δεν είναι φόβητρο, αλλά είναι επικίνδυνη ομάδα.

Αναλυτικά:
- Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτήν την εποχή η Μπάγερ Λεβερκούζεν; "Είναι σε καλή φόρμα και φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το περασμένο Σάββατο πέτυχε μάλιστα μία σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Βόλφσμπουργκ με ανατροπή. Βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά το γύρισε και νίκησε 3-2. Εχει καλό ρυθμό αυτήν την εποχή".

- Τι θα συμβούλευες τους παίκτες του Αρη να προσέξουν ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης στο "Κλεάνθης Βικελίδης"; "Κατ' αρχάς, σε καμία περίπτωση να μην τη φοβηθούν. Είναι καλή ομάδα η Λεβερκούζεν, αλλά όχι φόβητρο. Εχει και τις αδυναμίες της. Ο Αρης πρέπει να κάνει το παιχνίδι του και να κοιτάξει να πάρει αποτέλεσμα. Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο για τον Αρη, αλλά αν βρεθεί σε καλή μέρα έχει όλα τα φόντα να νικήσει".

- Αντιμετώπισες τη Λεβερκούζεν με την Αϊντραχτ την 5η αγωνιστική και χάσατε 2-1 με πέναλτι στην εκπνοή του αγώνα. Ποιοι παίκτες της χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή; "Κοίταξε, στην άμυνα ξεχωρίζει ο Χίπια. Τον ξέρουμε όλοι, είναι πολύ ικανός και έμπειρος στόπερ που έχει ηγετικές ικανότητες. Επίσης, στη μεσαία γραμμή όλη τη δουλειά την κάνει ο Βιδάλ. Είναι ένας ανασταλτικός μέσος με πολλά τρεξίματα που κλέβει μπάλες και προωθεί πολλές φορές το παιχνίδι. Ο Αρης πρέπει να τον μπλοκάρει. Στην επίθεση είναι πολύ επικίνδυνη. Διαθέτει μία τριάδα ποιοτικών και γρήγορων επιθετικών, τον Χέλμες, τον Μπαρνέτα και τον Ντερντιγιόκ. Ο Αρης δεν πρέπει να τους αφήσει χώρους. Να μην ξεχάσω και τον τερματοφύλακά της, τον Αντλερ. Είναι εξαιρετικός γκολκίπερ".

- Θεωρείς ότι ο Αρης πρέπει να παίξει σφικτά και να ψάξει το γκολ με αντεπιθέσεις ή να προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας; "Νομίζω ότι θα είναι λάθος του αν παίξει αμυντικά. Θα αφήσει χώρους στους Γερμανούς που διαθέτουν ποιότητα και ταχύτητα και θα δεχτεί μεγάλη πίεση η άμυνά του. Οπως σας είπα, η Λεβερκούζεν είναι πολύ επικίνδυνη επιθετικά και θα βρει τον τρόπο να σκοράρει. Γνώμη μου είναι ο Αρης να πιέσει από την αρχή τους Γερμανούς και να μην τους αφήσει να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Να παίξει στα ίσα το ματς, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το παιχνίδι του".

- Μπορούμε να μιλήσουμε για τις αδυναμίες της Λεβερκούζεν; "Ποια ομάδα δεν έχει αδυναμίες; Στα δύο άκρα της άμυνας έχει προβλήματα που ο Αρης μπορεί να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητα των επιθετικών του. Πιστεύω ότι εκεί πρέπει να το πάει το παιχνίδι και αν το καταφέρει θα αυξήσει τις πιθανότητές του για να φτάσει στο γκολ. Και ένα γκολ πιθανόν να αποδειχτεί αρκετό για να του δώσει τη νίκη. Ακόμη, εφόσον καταφέρει να περιορίσει τον Βιδάλ στη μεσαία γραμμή, θα μπορέσει να επιβληθεί στο κέντρο και να κάνει το δικό του παιχνίδι. Και κάτι ακόμη. Η Λεβερκούζεν παίζει με την μπάλα χαμηλά. Δεν τη σηκώνει".

- Τι γνώμη έχουν για τον Αρη στη Γερμανία ενόψει του αγώνα; "Τον σέβονται και τον υπολογίζουν. Τους προβλημάτισε πολύ η νίκη που έκανε με την Ατλέτικο, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν την περίμεναν. Δεν περιμένουν ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, γιατί ξέρουν πως καμία ομάδα του Κούπερ δεν είναι εύκολη και συν τοις άλλοις, έχουν ενημερωθεί για την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο 'Κλ. Βικελίδης'. Περιμένουν ότι θα δεχτούν μεγάλη πίεση από τον κόσμο, αλλά νομίζω πως η Λεβερκούζεν έχει την εμπειρία για να μην επηρεαστεί τόσο από την ατμόσφαιρα".

- Αν σου ζητούσα να κάνεις μία πρόβλεψη για τον αγώνα, τι θα μου έλεγες; "Πιστεύω ότι το παιχνίδι ξεκινάει από την ισοπαλία. Ετσι όπως ξέρω τις δύο ομάδες και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αγώνας γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η ισοπαλία νομίζω ότι είναι το επικρατέστερο αποτέλεσμα. Οπως σας είπα, είναι καλή ομάδα η Λεβερκούζεν, αλλά όχι άπαιχτη. Ο Αρης, από την άλλη, θα έχει και το αβαντάζ της έδρας".

- Δίνεις πιθανότητες πρόκρισης του Αρη στους "32" του Europa League; "Θα σου πω αφού περάσει ο αγώνας με τη Λεβερκούζεν. Είναι καθοριστικό αυτό το ματς. Εφόσον νικήσει, θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και μετά νομίζω ότι όλα θα εξαρτηθούν από αυτόν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα μετά. Πάντως, το πιστεύω ότι ο Αρης μπορεί να νικήσει".

- Θα παίξει ρόλο που προέρχεται από μία βαριά ήττα με την ΑΕΚ; "Οχι, σε καμία περίπτωση. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το ευρωπαϊκό. Εχεις άλλη ψυχολογία και την ώρα που μπαίνεις στο γήπεδο το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι να το απολαύσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: