Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Στα... χαμηλά ο Γιούρκας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο αντίθετο άκρο από το σημείο-αφετηρία των διαπραγματεύσεων τον περασμένο Μάιο υποχρεώθηκε να φθάσει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης για ν’ ανοίξει πάλι την πόρτα της Παιανίας...

Από τα 1,3 εκατ. ευρώ που ζήτησε αρχικά ο διεθνής αμυντικός από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, δέχτηκε, ύστερα από 3,5 μήνες άκαρπης προσπάθειας για μια τέταρτη μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού, να υπογράψει συμβόλαιο με εγγυημένο ποσό, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο, τα 200.000 ευρώ!! Με τη δίμηνη έξτρα προετοιμασία που απαιτείται για να βρεθεί σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, είναι αμφίβολο αν στην τρέχουσα περίοδο συμπληρώσει 16 παρουσίες, απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπράξει επί πλέον 350.000 ευρώ...

Την καθολική αυτή υποχώρηση του παίκτη εννοούσε ο Κώστας Αντωνίου με τη χτεσινή του δήλωση (στον Sport Fm) περί «διάθεσης του Σεϊταρίδη να ξεκινήσει από την αρχή και να ξαναφέρει την καριέρα του σε λαμπρά επίπεδα»... Δεν είπε όμως ότι ο 28χρονος ήταν πρόθυμος να συμβιβαστεί με τους όρους των «πράσινων» και τον Αύγουστο, αρκεί να εξαντλούσε τα χρονικά περιθώρια - όπως και έγινε- μήπως καρποφορούσε η προσπάθεια του Ζορζ Μέντες (μάνατζερ του Γιούρκα και πολλών διάσημων, μεταξύ των οποίων ο Μουρίνιο και ο Ρονάλντο...) να τον στείλει, για εφεδρική λύση, στην Μπαρτσελόνα ή στη Μίλαν!

Οταν ο Σεϊταρίδης διαπίστωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα, είπε «ναι» σε όλες τις ασφαλιστικές δικλίδες του Παναθηναϊκού... Ακόμα και στο... φιλικό (έναντι ελάχιστου τιμήματος για την ΠΑΕ) διαζύγιο στο τέλος της δεύτερης χρονιάς του συμβολαίου του, εφόσον η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία δεν είναι ευχαριστημένοι από την προσφορά του...

Οσο για την... αποκάλυψη του τεχνικού διευθυντή ότι «υπήρχε πάντα στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟ η απόκτηση του Γιούρκα», προφανώς παραδέχεται πως ο κόσμος καλά θα κάνει να μην εμπιστεύεται τα όσα ακούει, κατά καιρούς, από την ηγεσία της ΠΑΕ (και όχι από τα ΜΜΕ, τα οποία χρησιμοποίησαν για λόγους της περίφημης «παρελκυστικής πολιτικής»...), γιατί στο τέλος μπορεί να δει να συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο!

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, που αναμένεται σε ένα μήνα να είναι πανέτοιμος!
Κι αν αυτό εκπλήσσει, ευχάριστα, τον Χενκ τεν Κάτε, δεν αποτελεί κάτι απρόσμενο για τον ίδιο τον παίκτη, αφού έβαζε και στοίχημα ότι «σε ένα μήνα θα είμαι έτοιμος να παίξω». Αν το έβαλε, μοιάζει και να το κερδίζει...

Όπως έδειξαν τα τεστ που έκανε ο Σεϊταρίδης η φυσική του κατάσταση είναι σε πολύ καλό επίπεδο και χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να φτάσει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Φαίνεται πως το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούσε τον τελευταίο καιρό με τον προσωπικό γυμναστή του απέδωσε καρπούς και έτσι για τον 28χρονο το νέο... στοίχημα είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρει να βρει ρυθμό, μέσα από τα παιχνίδια.

Ο Χενκ τεν Κάτε υπολόγιζε να έχει διαθέσιμο τον παίκτη σε περίπου δυο μήνες και τα τελευταία νέα φυσικά τον άφησαν ιδιαίτερα ευχαριστημένο, αν και δεν προτίθεται να κάνει βιαστικές κινήσεις.
Ετσι αναμένεται να αφήσει τον Σεϊταρίδη να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα για 20-25 μέρες ακόμη και να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του μόνο όταν θα έχει περιορίσει στο ελάχιστο το οποιοδήποτε ρίσκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: