Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Μετατίθεται το ντεμπούτο

Δεδομένου του αποκλεισμού από τους ομίλους του Europa League αλλά και του κλίματος αμφισβήτησης που διαμορφώθηκε (σ. σ. και το οποίο αντιλήφθηκε και παραδέχθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Θοδωρής Ζαγοράκης) στις τάξεις των φιλάθλων, είναι σαφές ότι τα αποτελέσματα θα φέρουν και τον άνεμο της αλλαγής. Ο ΠΑΟΚ - στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος - αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη, ελπίζοντας ότι θα περάσει, έτσι όπως πέρασε την περσινή αγωνιστική περίοδο. Δηλαδή; Με χαρακτηριστική άνεση. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αποτελεί πάντως ο Μπράις Μουν.

Στον αγώνα της περσινής περιόδου, ένα τέρμα του Ηλία Αναστασάκου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (16'), είχε συμβάλλει στην... απομάκρυνση του άγχους, ενώ ένα δεύτερο (σ. σ. εντυπωσιακό μάλιστα...) από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, είχε εδραιώσει τη νίκη του Δικεφάλου. Βέβαια, ο πρώτος δεν ανήκει πλέον στον Δικέφαλο, ενώ ο πορτογάλος λογικά θα χρησιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα. Βάσει των δοκιμών του Φερνάντο Σάντος, ο Δικεφάλου θα παραχθεί με διάταξη 4-3-3. Η επιστροφή του Μπρούνο Τσιρίλο, αναμφίβολα, έλυσε τα χέρια του Πορτογάλου προπονητή, καθώς ο ιταλός ποδοσφαιριστής, θα είναι στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Σαβίνι, που φαίνεται ότι προτιμάται σε σχέση με τον Μαλεζά. Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, παρουσιάστηκε στα άκρα. Ο Μπράις Μουν ένιωσε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και αποκλείστηκε από την αποστολή. Αυτό σημαίνει ότι, δεδομένης της παρουσίας του Λίνο στην αριστερή πτέρυγα, στην δεξιά θα τοποθετηθεί ο Νίκος Αραμπατζής.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι βέβαιη η παρουσία του Βίκτορ Βιτόλο. Ο ισπανός μέσος επιστρέφει μάλιστα στο γήπεδο, στο οποίο υπέστη σοβαρό τραυματισμό, στην διάρκεια της περσινής αναμέτρησης του Αστέρα Τρίπολης με τον Αρη. Ο Βλάνταν Ιβιτς θα έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ την τελευταία θέση στη μεσαία γραμμή, διεκδικούν οι Σορλέν, Φωτάκης, αλλά ο δεύτερος έχει περισσότερες πιθανότητες. Οσο για την επίθεση; Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα είναι στην δεξιά πλευρά, ο Βιεϊρίνια στην αριστερή και στην κορυφή θα χρησιμοποιηθεί ο Μουσλίμοβιτς.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν πάντως οι Χαλκιάς, Κρέισιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: