Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Στο ρελαντί

Η Σερβία μπορεί αν δυσκολεύτηκε απέναντι στην ομάδα της Πολωνίας, αλλά κατόρθωσε και έβαλε τα θεμέλια για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Το σύνολο του Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν μπόρεσε ουδέποτε να ξεφύγει αισθητά στο σκορ πλην μίας στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο διατηρούσε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τοι προβάδισμα, γεγονός που αποδείχτηκε αρκε΄το για να της χαρίζει το ροζ φύλλο της αναμέτρησης με 77-72.

Οι "πλάβι" ξεκίνησαν δυναμικά και με σερί 7-0 έδειξαν ότι θα μετατρέψουν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι Πολωνοί αντέδρασαν άμεσα και χάρη σε καλάι του Γκορτάτ πέρασαν μπροστά με 12-10. Η πρωτοπορία στο σκορ συνέχισε να αλλάζει διαρκώς χέρια, ενώ ο το τρίποντο του Ιγνέρσκι ήταν αυτό που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου υπέρ των Σέρβων (22-23).

Στη συνέχεια οι 8 πόντοι του Βελίτσκοβιτς στη δεύτερη περίοδο έδωσαν στην ομάδα του "Ντούντα" τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μία διαφορά σχετικής ασφάλειας και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 7 πόντους διαφορά (43-36). Αλλωστε το βασικό όπλο των Πολωνών, που ήταν το περιφερειακό σουτ είχε αρχίσει αν την προδίδει.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η Σερβία μπήκε και πάλι φουριόζα οδηγώντας τη διαφορά ακόμα και στους 16 πόντους χάρη στο ζεστό χέρι του Μιλένκο Τέπιτς. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκό πέτυχε με τρίποντη "βόμβα" το 56-40 και άπαντες πίστεψαν ότι κάπου εκεί είχαν μπει και οι τίτλοι τέλους. Ωστόσο η οικοδέσποινα, Πολωνία με την αμέριστη στήριξη των υποστηρικτών της έκλεισε την τρίτη περίοδο υπολειπόμενη κατά 6 πόντους (53-59).

Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα με τη Σερβία στη θέση του οδηγού και την Πολωνία στου επίδοξου κυνηγού αλά...κογιότ. Το δίποντο του Κόζαρεκ ήταν η τελευταία ουσιαστική απειλή από πλευράς διοργανωτών (62-64), καθώς έπειτα οι δύο... "αιώνιοι" Τέπιτς και Τεόντοσιτς οδήγησαν τη Σερβία με τυπικές διαδικασίες στην πρώτη νίκη της για τη δεύτερη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: