Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη Μπόγρη

Ο Γιώργος Μπόγρης ανήκει στη "χρυσή" ομάδα του Κώστα Μίσσα που έφερε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στη χώρα μας, κάνοντας μας για πολλοστή φορά περήφανους. Ο έλληνας σέντερ διέπρεψε με τις εμφανίσεις του, εκμεταλλευόμενος την -τρόπον τινά- απουσία του Ζήση Σαρικόπουλου, με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό του αυστηρού και απόλυτα απαιτητικού Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο ίδιος με δηλώσεις του στο sport.gr αναφέρθηκε στην προετοιμασία του τριφυλλιού και τις άγνωστες προς αυτόν πτυχές της, τις απουσίες των πρασίνων και την Εθνική ομάδα των ανδρών που δίνει τις δικές της μάχες στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

"Στο βουνό... καταλαβαίνεις!"

"Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Η προετοιμασία γίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και θέλουμε να γυρίσουμε 5 φορές καλύτεροι σε σχέση με πριν. Πάνω από όλα να έχουμε υγεία και όλα τα υπόλοιπα έρχονται", ήταν τα πρώτα του λόγια ερωτώμενος για την πρώτη του συμμετοχή σε προπονήσεις τέτοιου επιπέδου και τόσο μεγάλων απαιτήσεων.

Οι συμπαίκτες του νεοαποκτηθέντα σέντερ, τον... φόβισαν πάντως με τα λεγόμενα τους για την προετοιμασία στο Ζλάτιμπορ: "Η αλήθεια είναι οτι οι πρώτες μας προπονήσεις ξεκίνησαν δυνατά και ξαφνικά αναρωτιέμαι `τι γίνεται εδώ;`, αλλά με τον καιρό προσαρμόστηκα στο κλίμα και σε αυτά που μου ζητούν οι προπονητές μου. Από την άλλη μεριά όμως οι συμπαίκτες μου περιέγραψαν πάνω-κάτω τι μας περιμένει και μου είπαν πώς η προετοιμασία και οι προπονήσεις που κάναμε στην Αθήνα δεν αγγίζουν ούτε το 10% αυτών που θα αντιμετωπίσουμε στο Ζλάτιμπορ. Πάνω στο βουνό θα καταλάβεις τι εστί προετοιμασία μου έλεγαν".

"Απόλυτα χρήσιμοι οι Σπανός και Κόμματος"

Οι απουσίες του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν, αλλά αρκετές ούτως ώστε να μην πραγματοποιούνται οι προπονήσεις σύμφωνα με τις βουλήσεις του τεχνικού επιτελείου. Ο φέρέλπις σέντερ υποστηρίζει πάντως ότι: "Δεν νομίζω πώς μας επηρεάζουν οι απουσίες κάποιων παικτών της ομάδας. Ακόμα και τώρα οι προπονήσεις γίνονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Αλλωστε μας βοηθούν και τα δύο καινούρια παιδιά, οι Νέστορας Κόμματος και Νίκος Σπανός που έχουν την εμπειρία και την ποιότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Σαφέστατα περιμένουμε να επιστρέψουν τα παιδιά στην ομάδα πως και πως, διότι μόλις έρθουν θα καταλάβουμε πραγματικά την ποιότητα και τη δυσκολία των προπονήσεων. Πάντως οι προπονήσεις είναι ήδη σε υψηλό επίπεδο".

"Μέχρι την τετράδα η Εθνική"

Τέλος ο πρώην άσος του Ηλυσιακού μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει αυτή την περίοδο η Εθνική ομάδα των ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας: "Πιστεύω ότι έχει δείξει ορισμένα θετικά δείγματα, αλλά και κάποια μειονεκτήματα. Μπορεί να προχωρήσει και να έχει μία αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση, ωστόσο τη βλέπω να μάχεται για την τρίτη θέση. Εχει τις δυνατότητες να προκριθεί στην τετράδα, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι, όπως η Ισπανία και η Σλοβενία και δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει στον τελικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: