Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλιώς ονειρεύονται τον Ολυμπιακό

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, μετά το ματς με την Σερίφ, η ιαχή "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" δόνησε την ατμόσφαιρα του Πειραιά με τους φιλάθλους να αναπολούν τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να κάνουν σύνθημα το όνομά του. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν τις προβληματικές τους εμφανίσεις, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και ενώ ήθελαν νίκη και θέαμα για να ξεπεράσουν το σοκ του Παγκρητίου παραχώρησαν ισοπαλία 0-0 στην Καβάλα. Οι παίκτες του Παπακώστα από την πλευρά τους, ακολούθησαν πιστά το πλάνο που είχαν και απέναντι σε μία ασύνδετη ομάδα, χωρίς σχέδιο και πλάνο, κατάφεραν να πάρουν εύκολα το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά με δύο φορ

Εχοντας στην διάθεσή του περισσότερες λύσεις αυτή τη φορά, ο Κετσπάγια άρπαξε την ευκαιρία και χρησιμοποίησε ένα σχήμα 4-4-2, με Μήτρογλου και Ντιόγκο στην επίθεση και Λεονάρντο, Ζαϊρί στα φτερά. Σύστημα που για πρώτη φορά επιλέχθηκε φέτος.

Ο Παπακώστας από την άλλη, αναμένοντας έναν επιθετικό Ολυμπιακό, επέλεξε ένα 4-5-1, με τους Ονουάτσι και Ορούμα να πλαισιώνουν τον Ιωάννου, όταν ήταν στην επίθεση η ομάδα του.

Φλύαρος και ακίνδυνος

«Αχρωμος» και χωρίς φαντασία ήταν ο Ολυμπιακός του α’ 45λεπτου. Παρά την χρησιμοποίηση δύο φορ, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, με τους αργοναύτες να καλύπτουν τους κενούς χώρους με τον καλύτερο τρόπο. Ζαϊρί και Λεονάρντο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ενώ δεν έλειψαν τα λάθη στην μεσαία γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη αυτά και με τον Ντρομπρασίνοβιτς να δεσπόζει στο χώρο του κέντρου και να μοιράζει σε Ονουάτσι και Ορούμα, έπαιξαν το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Ο Ονουάτσι μάλιστα στο 6’, με όπλο την ταχύτητά του, απείλησε τους πρωταθλητές αλλά ο Μέλμπεργκ τον σταμάτησε.

Το μόνο που έχουν να θυμούνται οι γηπεδούχοι, είναι ένα ακυρωθέν τέρμα του Λεονάρντο για οφσάιντ του Ντιόγκο. Αυτή ήταν και η μοναδική ομαδική και συντονισμένη προσπάθεια των ερυθρολεύκων. Είχε προηγηθεί και ένα καλό σουτ του Μήτρολγου, το οποίο όμως προήλθε από ατομική προσπάθεια.

Όλα τα όπλα μέσα…

Ο Κετσπάγια, βλέποντας την αδυναμία στον επιθετικό τομέα, έριξε νωρίς στη μάχη Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ. Ο τρόπος ανάπτυξης έγινε πιο ορθολογικός αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι δεν απειλούσαν την εστία του Ιτάνζ.
…και «Τόρο» αριστερό χαφ (!)

Οι αργοναύτες, ακολουθώντας την ίδια τακτική, έψαχναν τις αντεπιθέσεις και δεν δίσταζαν να σουτάρουν από μακριά. Πλησιάζοντας το τελευταίο 20λεπτο, ο Κετσπάγια, στην απέλπιδα προσπάθειά του, πέρασε στον αγώνα και τον Τοροσίδη, σε θέση αριστερού χαφ.

"Ερνέστο Βαλβέρδε"

Στο τελευταίο 10λεπτο, οι ερυθρόλευκοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους αλλά φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Ο Σουλτανίδης μάλιστα στο 85’ να τους «σκοτώσει» αλλά ο Νικοπολίδης κράτησε ανέπαφη την εστία του. Τότε οι φίλαθλοι θυμήθηκαν το πρώην τεχνικό, Ερνέστο Βαλβέρδε, κάνοντας το όνομά του σύνθημα και αποδοκιμάζοντας την ομάδα τους με την ολοκλήρωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: