Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Έσπασε όλα τα... κοντέρ ο Μανωλάς!! (pics)

Ανέβασε την τιμή του στα ύψη, έκανε τους αναλυτές να ασχοληθούν μαζί του και ήταν μαζί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο εκ των κορυφαίων αμυντικών διδύμων του Μουντιάλ. Αυτός είναι ο Κώστας Μανωλάς.
Δεν έχασε κεφαλιά, «εξαφάνισε» τον Κάμπελ!
Μιλώντας με την γλώσσα των αριθμών τόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος όσο και ο Κώστας Μανωλάς έκαναν ένα πολύ καλό Μουντιάλ. Για τον στόπερ του Ολυμπιακού (που για τους Ευρωπαίους και τους Λατινοαμερικάνους ήταν λιγότερο γνωστός από τον Σωκράτη) ξεκινώντας από το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της Εθνικής μας με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα, όπως φαίνεται από τα στατιστικά του Squawka δεν «κλείδωσε» απλά τον Τζόελ Κάμπελ αλλά τον... εξαφάνισε. Ο Μανωλάς είχε εκτός των άλλων 100% ποσοστό επιτυχίας στις εναέριες μονομαχίες.


Ο Ντρογκμπά που δεν σούταρε ποτέ...
Κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού του Ντιντιέ Ντρογκμπά οι αριθμοί δείχνουν το πόσο... σκούρα τα βρήκε το μεγάλο αστέρι των Αφρικανών κόντρα σε Μανωλά και Σωκράτη. Δεν είναι πως δεν σκόραρε. Είναι πως δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα σουτ, όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα! Μία όντως απίστευτη αμυντική επίδοση κόντρα σε ένα σέντερ φορ διεθνούς βεληνεκούς, που έχει σηκώσει Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι.

Οι αριθμοί με Ιαπωνία
Κόντρα στην Ιαπωνία σε ένα παιχνίδι όπου η Εθνική μας υποχρεώθηκε να παίξει για ένα σημαντικό διάστημα με 10 παίκτες ο Μανωλάς είχε τέσσερις απομακρύνσεις, δύο τάκλιν, έκοψε δύο μπαλιές και... μπλόκαρε δύο σουτ, συμβάλλοντας αισθητά στην διαμόρφωση του 0-0. Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ με την Κολομβία «χρεώνεται» λάθος σε γκολ των αντιπάλων, όμως τα τάκλιν και τα κοψίματα που έκανε στην συνέχεια απέτρεψαν τους «καφετέρος» να δώσουν πιο μεγάλες διαστάσεις στο σκορ.
Τα συνολικά στατιστικά του
Όπως αναφέρει και το Bleacherreport, οι αριθμοί του Κώστα Μανωλά αποδείχθηκαν εντυπωσιακοί, πιστοποιώντας πως μπορεί να σταθεί σε διεθνές και άκρως απαιτητικό επίπεδο. Έχουμε και... λέμε λοιπόν:
- Ο απομακρύνσεις του Μανωλά ανά ματς (6.0) ήταν περισσότερες από τον Ιταλό μπακ, Κιελίνι (4.7).
- Το ποσοστό των ολοκληρωμένων πασών του (87.5) είναι συγκρίσιμο με αυτό του Γερμανού Χούμελς (87.2).
- Έχει πιο υψηλό ποσοστό στις κεφαλιές (3.3) από τον Άγγλο Κέϊχιλ (3.0).
- Το ποσοστό του στα τάκλιν (75% όπως αναφέρει το Squawka.com) είναι πολύ καλό, ξεπερνώντας εκείνο του Βραζιλιάνου Λουίζ (46% σύμφωνα με το Squawka).

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: