Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Και στην… παράταση κερδίζουν οι Γερμανοί!!

Για το τέλος των αγώνων το ξέραμε. Για τα πέναλτι επίσης. Απόψε… μάθαμε πως οι Γερμανοί κερδίζουν ΚΑΙ στην παράταση, όπως έκαναν κόντρα στην Αλγερία (2-1), πανηγυρίζοντας την είσοδό τους στους «8»!

Και στην… παράταση κερδίζουν οι Γερμανοί!
Ακόμα μια εκδοχή του πόσο «εφτάψυχη» είναι στα δύσκολα μας έδωσε η Γερμανία!

Ό,τι κάνουν εδώ και χρόνια στο τέλος των αγώνων ή στα πέναλτι, έκαναν και φέτος τα «πάντσερ» κόντρα στην Αλγερία, αλλά στην παράταση!

Διότι μπορεί να αγχώθηκαν, μπορεί να μην εντυπωσίασαν αλλά τα δύο τέρματα των Σίρλε και Εζίλ στον έξτρα χρόνο, κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα του Λεβ για όγδοη σερί φορά σε προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου με το τελικό 2-1, αφού το γκολ του Τζαμπού στις καθυστερήσεις δεν ήταν αρκετό.

Και την ώρα λοιπόν που οι Γερμανοί έκλεισαν ευρωπαϊκό ραντεβού με την Γαλλία για μια θέση στην τετράδα (Παρασκευή 4/7), οι Αλγερινοί επιστρέφουν… σπίτι, έχοντας ήδη κάνει την υπέρβασή τους (παρθενική πρόκριση στους «16») και περιμένοντας μια άλλη ευκαιρία για να πάρουν την «εκδίκησή» τους για την… ντροπή του Χιχόν.

Το ματς:

Στα… χαρτιά οι ρόλοι ήταν μοιρασμένοι. Στο γήπεδο όμως συνέβαινε το αντίθετο. Διότι η εξαιρετική Αλγερία μόνο ως αουτσάιντερ δεν αγωνιζόταν. Ίσα-ίσα που είχε υπνωτίσει για τα καλά την (μέτρια) Γερμανία που δεν έβρισκε για κανένα λόγο χώρους κι αν οι Αφρικανοί ήταν πιο «δυνατοί» στην τελική τους προσπάθεια (με Σλιμανί και Γκουλάμ) ενδεχομένως να είχαμε νωρίς-νωρίς… δράματα.

Η διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοζε η Χαλίλχοτζιτς δεν άφηνε κανένα περιθώριο. Με τον Κρόος να το παλεύει σχεδόν μόνος, τον Εζίλ να είναι… εκτός τόπου και χρόνου και τον Μίλερ να είναι «μπλεγμένος» στην επίθεση, δεν υπήρχε… γιατρεία. Κι όσο ο χρόνος περνούσε, όλο και δυσκόλευαν περισσότερο τα πράγματα, με τους Σουντανί και Σλιμανί απ’ την άλλη να μην επιτρέπουν στους αμυντικούς των «πάντσερ» να ηρεμήσουν. Κι αν δεν ήταν ο Νόιερ να παίζει… λίμπερο, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε σε ορισμένες απόπειρες; Θα μπορούσαν, βέβαια, αν και «χλωμοί» να προηγηθούν οι Γερμανοί, αλλά ο Μπολί είπε «όχι» σε Κρόος και Γκέτσε, αφήνοντάς τους με την… όρεξη!

Έλειπε το… κάτι απ’ την Γερμανία. Κι αυτό το «κάτι» κλήθηκε να το προσφέρει ο Σίρλε. Και είναι αλήθεια πως το έδωσε με την είσοδό του, με την εθνική του να ‘χει κλείσει την Αλγερία στα καρέ της, να πιέζει, αλλά τον γκολκίπερ της να είναι πραγματικά απροσπέλαστος (σε βολίδα του Λαμ). Κι αφού πέρασε μια ώρα αγώνα, ο ρυθμός «πάγωσε». Ή για να είμαστε δίκαιοι, τον πάγωσαν οι Αλγερινοί με το στυλ παιχνιδιού τους, με τον Λεβ να ψάχνεται στον πάγκο, αλλά να μην μπορεί να κάνει και πολλά (μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μουστάφι).

Προφανώς, οι Γερμανοί δεν ήθελαν να πάνε σε παράταση. Έπρεπε να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για το «χρυσό» γκολ. Αλλά ο Κλόζε έμενε στον πάγκο και έπρεπε οι άλλοι να βγάλουν το… φίδι απ’ την τρύπα. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Λεβ δημιούργησαν μια τρομερή «πολιορκία», με τους Σβαϊνστάιγκερ και Μίλερ να χάνουν τα… άχαστα, τον Μπολί να κατεβάζει ρολά και την παράταση να γίνεται αναπόφευκτη εξέλιξη του αγώνα για να καθορίσει ενδεχομένως τον θριαμβευτή.

Και με το… καλημέρα, ο άνθρωπος που στο δεύτερο μέρος είχε αλλάξει την εικόνα της Γερμανίας, ο Σίρλε φρόντισε να δώσει ακόμα σπουδαιότερο λόγο για να αποθεωθεί απ’ τους συμπατριώτες του. Γιατί με ένα τακουνάκι -που ίσως και να μην ήθελε- έβαλε μπροστά την ομάδα του και όλα έδειξαν να παίρνουν το… δρόμο τους. Οι Αλγερινοί δεν το έβαλαν κάτω, ήθελαν να φέρουν τα πάνω-κάτω, αλλά μάλλον είχαν μείνει από δυνάμεις. Και την ώρα που ο Μοστεφά έχανε την… μοναδική ευκαιρία των Αφρικανών για… ζωή, ήρθε ο Εζιλ να «εκτελέσει» με... ριμπάουντ και να τελειώσει (στο 119’) την υπόθεση, αφού το γκολ του Τζαμπού το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να διαμορφώσει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Μουστάφι (70’ Κεντίρα), Σβαϊνστάιγκερ (109’ Κράμερ), Εζίλ, Κρόος, Γκέτσε (46’ Σίρλε), Μίλερ

Αλγερία (Χαλίλχοτζιτς): Εμπολί, Χαλίς (97’ Μπουγκέρα), Μπεκαλέμ, Μαντί, Γκουλάμ, Μοστεφά, Φεγκουλί, Λακέν, Ταϊντέρ (78’ Μπραχίμι), Σουντανί (100’ Τζαμπού), Σλιμανί Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: