Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική»

Τη δική του υπόκλιση στην προσπάθεια της Εθνικής στο Μουντιάλ έκανε ο Θόδωρος Παχατουρίδης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο τεχνικός των Νέων τόνισε ότι αυτή η ομάδα έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική»
Την ανάγκη όλων των Ελλήνων φιλάθλων να ευχαριστήσουν την Εθνική για τα συναισθήματα που προσέφερε (και) στο Μουντιάλ εξέφρασε ο Θόδωρος Παχατουρίδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο προπονητής της Εθνικής Νέων τόνισε ότι η ομάδα του Σάντος αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους νεότερους παίκτες.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη σ’ αυτούς, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο μέλλον οι εθνικές ομάδες μπορούν να παίζουν ακόμα πιο επιθετικά.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παχατουρίδης

Για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Πρέπει να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που πήγαν στην Βραζιλία κι έχουν αφήσει μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη σε αυτούς που έρχονται. Δίνουν μεγάλο έναυσμα για μεγαλύτερη προσήλωση και προσπάθεια στις μικρές ομάδες όταν βλέπουν τους μεγάλους να κάνουν τέτοια πορεία».

Για την τακτική της ομάδας: «Υπάρχει ένα ενιαίος προγραμματισμός και πλάνο που το γνωρίζουμε πολύ καλά και ξεκινάει από τις περιφέρειες. Παίζουν ένα ενιαίο σύστημα, αυτό δεν υπήρχε ποτέ, εξαρτάται από τον αντίπαλο για το αν θα μεταβάλλει το σύστημα».

Για τις μικρότερες Εθνικές: «Έρχονται τα παιδιά που είναι εκπαιδευμένα από τις ομάδες και πιο έτοιμα από τις ομάδες τους και όταν περνάνε στους αγώνες των εθνικών ομάδων βλέπουμε τις λεπτομέρειες».

Για το αν η Εθνική μπορεί να παίξει πιο επιθετικά: «Πιστεύω πως και με την Κολομβία είχαμε δημιουργήσει φάσεις που δεν είχε κάνει ο αντίπαλος. Το αν θα συνεχιστεί αυτός ο τρόπος επιθετικού παιχνιδιού εξαρτάται και από το υλικό που έχει ο προπονητής. Αν δεν υπάρχει το ταλέντο και η ευφυΐα δεν μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: