Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Βασιλόπουλος, Τζιμπούρ και Μιλοβάνοβιτς!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τις ευθύνες του εν δυνάμει δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας και όσα αφορούν τα μεταγραφικά της ΑΕΚ...
Η κουβέντα γύρω απ' όσα συμβαίνουν στην Νέα Φιλαδέλφεια έχει φουντώσει για τα καλά... Από τις δημοτικές εκλογές, λίγο πριν για την ακρίβεια, έως και τούτες τις μέρες που διανύουμε ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα και ταυτόχρονα ο κόσμος της ΑΕΚ (οργανωμένος και μη) τρέχει παντού για να υπενθυμίσει παντού την ανάγκη του για να ξαναδεί το ''σπίτι'' του!

Δυστυχώς όλο το παρασκήνιο της κουβέντας έχει δημιουργηθεί από τυπάκια που δεν βρέθηκαν καν στις συγκεντρώσεις στην Νέα Φιλαδέλφεια και όμως είναι... λαλίστατα, έχουν άποψη και προσπαθούν να σε πείσουν ότι έχουν δίκιο και αυτοί γνωρίζουν καλά! Εντάξει, πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο, οπότε δεν μπορεί να προκαλεί τεράστια έκπληξη, ή έστω εντύπωση, σε κανέναν θαρρώ.

Από κει και πέρα όμως το πρόβλημα παραμένει. Τα πράγματα έχουν χάσει τη βασική ουσία τους και σ' αυτό ευθύνη κυρίως έχει ο εν δυνάμει δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας κ. Βασιλόπουλος. Και εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι: δεν έχει ευθύνη επειδή μπορεί να έχει διαφορετική άποψη (σε καθημερινή βάση) για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, αυτό θα ήταν αλητεία εκ μέρους μου να το υποστηρίξω. Έχει όμως ευθύνη όταν μιλάει σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και site για ιδιωτικούς στρατούς, για μπράβους και άλλα τέτοια!

Από τα λεγόμενά του (και τον άκουσα πολλές φορές για να φτάσω στο σημείο να καταλάβω ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι ουσιαστικά με τον λόγο του, αφού τέτοιος δεν υπάρχει) αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως πρόκειται για άνθρωπο χωρίς άποψη και προσωπικότητα... Άλλα λέμε πριν τις εκλογές, άλλα εννοούμε κατά τη διάρκειά τους και άλλα προωθούμε και στηρίζουμε μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Θα μου πείτε (και δικαιολογημένα) «σώπα ρε man δεν το ήξερες ότι έτσι κάνουν οι πολιτικοί και δη εκείνοι της λογικής του κομματόσκυλου;». Ναι το γνωρίζω αλλά πάντα ελπίζεις σε έναν πιο νέο, σε έναν πιτσιρικά να είναι λίγο, ελάχιστα έστω διαφορετικός. Το κακό με τον κ. Βασιλόπουλο είναι πως εκτός των παραπάνω είναι και προκλητικός με τον ψευδή λόγο του περί στρατών και μπράβων.

Γι' αυτό λοιπόν θα έχει όλη την ευθύνη για ότι γίνει... Διότι προκαλεί και ελπίζει σε κάτι κακό, ποντάρει σ' αυτό! Και ποντάρει διότι όσο ο κόσμος της ΑΕΚ πέφτει σε παγίδα και αντιδράει άσχημα (όπως διαφημίζουν με τη γνωστή προπαγάνδα τους όλοι οι δήθεν «αριστεροί») οι αντιφρονούντες για το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια πολλαπλασιάζονται...

Την Πέμπτη οργανώνεται πορεία με αφορμή όσα έγιναν στη στρούγκα από οργανώσεις ανάλογες με αυτή. Και πάντα με τη χαρά και τις... πλάτες του εν δυνάμει δημάρχου. Θέλουν λένε να διαμαρτυρηθούν για το ρυθμιστικό νομοσχέδιο, όμως όπως όλοι γνωρίζουμε το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή και οι αντιδράσεις – διαμαρτυρίες θα έπρεπε να ήταν το Σύνταγμα όπως πάντα... Όμως όχι! Τώρα επιλέγεται (με αφορμή δήθεν τα όσα έγιναν στη στρούγκα) η Νέα Φιλαδέλφεια. Κάκιστα βέβαια και ο Θεός μαζί μας...

Πάμε να αλλάξουμε όμως θέμα και να ασχοληθούμε λίγο με τα αγωνιστικά της ΑΕΚ αφού υπάρχει χρόνος για την ενίσχυσή της στην γραμμή κρούσης και στο αριστερό άκρο (μεσοεπιθετικά) κι όμως αποδεικνύεται πως το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις (όλες για την ακρίβεια) δεν ήταν οι χειρισμοί του τέως τεχνικού διευθυντή της ομάδας Νίκου Λυμπερόπουλου που αποφάσισε να αποχωρήσει.

Μπορεί οι αρνήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη κάτι που δεν αρέσει στον κόσμο της ΑΕΚ και προκαλεί μία μίνι γκρίνια και μουρμούρα την οποία μπορώ να καταλάβω στον βαθμό να τη δικαιολογήσω και απόλυτα, όμως ευτυχώς το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις... Διότι με την ίδια ευκολία που μπορεί να πει κάποιος, «μα καλά ο Μελισσανίδης δεν έχει να δώσει να φέρει τον παικταρά στην ομάδα να τελειώνουμε;», όμως το ίδιο εύκολα μπορεί να τοποθετηθεί κανείς λέγοντας: «Τα πράγματα άλλαξαν. Τα νταραβέρια με μάνατζερ τέλειωσαν με τον Μελισσανίδη, τόσα θεωρεί πως αξίζεις, τόσα προσφέρει, δεν θέλεις, τα λέμε...»!

Το καλό για την ΑΕΚ είναι πως έχει όσο χρόνο επιθυμεί για να βρει λύσεις στις δυο (βασικές) αγωνιστικές ανάγκες της που αναφέρω και παραπάνω. Το αν θα βγουν οι επιλογές και ποιου προσώπου θα είναι αυτές θα τα κρίνουμε έπειτα, αφού τους δούμε, τους μάθουμε και καταλήξουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως τη σεζόν που διανύουμε και έως τον Γενάρη δεν θα μπορεί να κριθεί το έργο του Μιλοβάνοβιτς στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Η ομάδα έχει δημιουργηθεί από τους Μπάγεβιτς και Λυμπερόπουλο!
Όπως για παράδειγμα υπάρχει το θέμα του Τζιμπούρ και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η όποια εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης να χρεωθεί στον Μιλοβάνοβιτς. Τι γίνεται στ' αλήθεια όμως με τον «Τρομοκράτη»; Αρκεί να μείνει ελεύθερος από την ιστορική Φόρεστ και θα υπογράψει στην ΑΕΚ; Επιθυμία τέτοια υπάρχει και απ' τις δυο πλευρές. Τα οικονομικά δεδομένα όμως θα κρίνουν τα πάντα (και) στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οπότε καλό θα είναι να υπάρχει διάθεση για υπομονή...

Ήδη έχουν γραφτεί δεκάδες ονόματα που είτε κατέληξαν στην Ιαπωνία, είτε έμειναν στην Σερβία και μπορεί να πάνε αλλού, είτε δεν τους ικανοποιούσε η πρόταση της ΑΕΚ (οι περισσότερες περιπτώσεις), είτε ούτε καν απασχόλησαν και αφορούσαν παίκτες που αγωνίζονταν στην Ισπανία (ξένοι όμως, όχι Ευρωπαίοι).

Λογικό είναι να συμβαίνει (όχι πάντα απ' τους ίδιους βέβαια και πάντα με μηδενική επιτυχία) τέτοιες περιόδους να γράφονται δεκάδες ονόματα, αλλά ας υπάρξει μέτρο τουλάχιστον όσον αφορά σε πόσο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η εκάστοτε μεταγραφική υπόθεση. Διότι -για παράδειγμα- στις 9 από τις 10 η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα απ' την υπογραφή και όλες ναυάγησαν προκαλώντας (και) γέλια.

Υγ: Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν αλλάζει κάτι... Στην ξέρα μέσα απ' τα βράχια το καράβι αλλά πέρα βρέχει!

Υγ2: Κάθε φορά, κάθε λεπτό να σε επιβεβαιώνουν οι μάγκες του χάντμπολ! Πάνε να το προσπαθήσουν ΜΟΝΟΙ τους να βρουν λύσεις και να κρατήσουν την ΑΕΚ την ομάδα ζωντανή... Αν με ρωτάτε το ποσοστό επιτυχίας της προσπάθειάς τους εγώ θα σας πω κάτω από 5%. Όμως δεν μπορώ παρά μόνο να προσφέρω μια βαθιά υπόκλιση αφού δεν έχω... βαθιά τσέπη! Κρίμα κι άδικο αλλά εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως αθλήματος, έχει αποδειχτεί πως δεν υπάρχει πορτοφολάς που να αγαπάει την ΑΕΚ, δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει ποτέ!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: