Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Στο μυαλό του Ρανιέρι!!

Το σκάουτινγκ του Ιταλού τεχνικού στο Μουντιάλ και η επόμενη μέρα σε πρόσωπα, ήθη και έθιμα στην καθημερινότητα της Εθνικής Ελλάδας.

Στο μυαλό του Ρανιέρι
Πάμε τώρα στην επόμενη μέρα και ας τα πάρουμε ένα-ένα. Καταρχάς, ένα θέμα που μένει να αποσαφηνιστεί είναι το τι θα γίνει με τα άλλα μέλη του τιμ και κυρίως με τον Φύσσα και τον Βόκολο.

Το θέμα είναι ανοιχτό και λέγεται ότι θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Ιουλίου. Από την ΕΠΟ λένε ότι θα γίνει ευρεία συζήτηση με τους δύο άνδρες για την επόμενη μέρα και σε συνάρτηση με το πλάνο του προπονητή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Εδώ μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος πώς μπορεί να μείνει π.χ. ο Βόκολος από τη στιγμή που ο Ρανιέρι φέρνει δικό του βοηθό. Κι όμως, υπάρχουν εισηγήσεις υψηλόβαθμων παραγόντων της ΕΠΟ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βόκολος μπορεί μεν να φύγει από το τιμ της Εθνικής Ανδρών, αλλά να μείνει ως ο άνθρωπος που θα τρέχει το πρότζεκτ που ξεκίνησε ο Σάντος για όλες τις εθνικές ομάδες.

Ο δε Φύσσας είναι μια ειδική περίπτωση, καθώς πέρα από τις αγωνιστικές έχει και οργανωτικές αρμοδιότητες. Εν πάση περιπτώσει, τα θέματα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στο προσεχές διάστημα. Ο Ρανιέρι ανακοινώνεται μέσα στον Ιούλιο και πιάνει δουλειά προς το τέλος του μήνα.

Μόνο ο «Κάρα» ανακοίνωσε αποχώρηση

Ο μοναδικός από τους παλιούς διεθνείς που ανακοίνωσε στα αποδυτήρια ότι αποχωρεί είναι ο Καραγκούνης. Μένει να δούμε τι θέση θα πάρει ο Κατσουράνης, που πρόσφατα το άφησε ανοιχτό και στα αποδυτήρια δεν είπε τίποτα σχετικό.

Ούτε ο Γκέκας πάντως προτίθεται να αποχωρήσει αυτοβούλως και γενικά κανείς άλλος από τους παλιούς. Απαντες θα είναι στη διάθεση του νέου προπονητή, ο οποίος πλέον θα είναι αυτός που θα παίρνει τις αποφάσεις.

Ο Ρανιέρι πάντως έχει αφήσει να εννοηθεί στις συζητήσεις με την ΕΠΟ ότι θέλει σιγά-σιγά να μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και να τη «φρεσκάρει», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε επίπεδο επιλογών και ρόστερ. Είναι νωρίς ακόμα όμως για γκαραντί προγνωστικά.

Το στίγμα του Ρανιέρι

Πάντως, μην περιμένετε επανάσταση. Και θα ήταν λάθος να αλλάξεις εντελώς μια ομάδα που την παραλαμβάνεις άκρως επιτυχημένη. Ξέρουμε πάντως ότι ο Ρανιέρι έχει σε μεγάλη εκτίμηση κάποιους παίκτες που τους ξέρει από την Ιταλία, όπως για παράδειγμα τον Κονέ και τον Ταχτσίδη.

Το θεωρούμε σίγουρο δηλαδή ότι ο πρώτος θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη νέα Εθνική, ενώ στάνταρ θα πάρει ευκαιρίες και ο δεύτερος. Τους έχει κατονομάσει, δίκην παραδειγμάτων, στις πρώτες συζητήσεις με την ΕΠΟ. Φυσικά εκτιμάει πολύ και άλλους που είναι ήδη σημαντικοί για την Εθνική, όπως ο Τοροσίδης.

Και βέβαια με τέτοιο Μουντιάλ, αναμένεται να έχει περίοπτη θέση και ο Λάζαρος. Ο Ρανιέρι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε φιλικό με την Κύπρο αρχές Σεπτέμβρη και στις 7 εκείνου του μήνα ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Euro 2016 (με Ρουμανία στο κεκλεισμένων θυρών Καραϊσκάκη).

Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: