Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

«Όλα προχωράνε»

tzitzikostas_petroup_aftodioikisi
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνάντηση του με τον Ιβάν Σαββίδη και υπογράμμισε πως όλα τα θέματα που είναι στο προσκήνιο σιγά – σιγά ρυθμίζονται. Παράλληλα, τόνισε πως το κράτος πρέπει να προστατεύει του επιχειρηματίες επενδυτές που επιλέγουν την Ελλάδα για τις επενδύσεις τους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας:
Για την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος προς το πρόσωπο του:
“Νομίζω ότι στις εκλογές φάνηκε η εκτίμηση του κόσμου αλλά και ότι η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για εμάς. Αυτό που σίγουρα αντιλαμβάνονται όλοι και το βλέπω και εγώ είναι ότι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και καλούμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε λύσεις και αποτελέσματα”.
Για το αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από την Κόστα Ρίκα:
“Νομίζω πως το χθεσινό παιχνίδι ήταν απίστευτο. Η Εθνική ομάδα απέδειξε πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο. Πλέον, είναι από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως και έχει μέλλον. Αυτό ήταν φανερό προς όλες τις κατευθύνσεις. Μας στεναχώρησε πολύ η τελευταία άστοχη φάση αλλά αυτά συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι και δεν πρέπει να στεκόμαστε εκεί. Πρέπει όλοι να χαιρόμαστε και να είμαστε περήφανοι που έχουμε μια τέτοια Εθνική ομάδα”.
Για το πώς παρακολούθησε τον αγώνα:
” Παρακολούθησα το παιχνίδι στο σπίτι μαζί με φίλους μου. Ασφαλώς υπήρχε μεγάλη αγωνία και για να πω την αλήθεια περίμενα την πρόκριση”.
Για την συνάντηση του με τον Ιβάν Σαββίδη:
“Συζητήσαμε για όλα και η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια πολύ στενή σχέση εδώ και πολλά χρόνια πριν ακόμα έρθει στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Είναι μια φιλική σχέση πολλά χρόνια πίσω. Στο θέμα της Θέρμης δεν έχει καμία αρμοδιότητα η περιφέρεια μας. Η κρατική περιφέρεια έχει την ευθύνη. Πολλοί όμως κόβουν το κρατική, κρατάνε το περιφέρεια και με ρωτάνε γιατί καθυστερούμε το θέμα του ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε καμία σχέση με το θέμα και όχι μόνο δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα αλλά και με τις δυνάμεις που έχουμε πιέζουμε να τελειώσει νωρίτερα. Από εκεί και πέρα κάναμε μια γενικότερη κουβέντα για θέματα που απασχολούν τον ίδιο στην χώρα και την Βόρεια Ελλάδα. Σιγά -σιγά όλα μπαίνουν σε μια σειρά. Από εκεί και πέρα όταν έχει κάτι να πει ο ίδιος θα το πει. Εγώ ενδιαφέρομαι για την πρόοδο όλων των ομάδων μας και στους επτά νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εκ του ρόλου μου είμαι υποχρεωμένος και θέλω να βοηθήσω είτε υπάρχουν προβλήματα για να λυθούν είτε για να προχωρούν τα πράγματα”.
Για το αν ήταν αισιόδοξος ο Ιβάν Σαββίδης για το θέμα της Θέρμης:
” Περιμένουμε όλοι με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη”.
Για το αν μπορεί να προκύψουν νέα γραφειοκρατικά εμπόδια:
Αν ψηφιστεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν ψηφιστεί θα τρέξουν όλα πολύ γρήγορα”.
Για το αν ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να προχωρήσει την επένδυση εφόσον την πάρει:
“Ασφαλώς. Είναι μια διαδικασία που πράγματι θα βοηθήσει πολύ τον τόπο μας. Γενικά όσοι άνθρωποι έρχονται να επενδύσουν στον τόπο μας και πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε σας επιχειρηματίες που αφήνουν άλλες δυνατές και πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες χώρες και επιλέγουν την χώρα μας. Αυτό είναι τιμή και πρέπει η χώρα να είναι σε θέση να καταλάβει την κίνηση αυτή και να στηρίζει τους επιχειρηματίες επενδυτές. Αν οι ελάχιστοι επιχειρηματίες επενδυτές ξένοι και ομογενείς που έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος γίνεται αντιληπτό το τι εικόνα περνάμε στο εξωτερικό και γίνονται πολύ δύσκολες οι επενδύσεις στο μέλλον”.
Για το αν ο Σαββίδης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει:
“Τον είδα αποφασισμένο. Δυστυχώς κάποιοι αρνούνται στην χώρα μας να καταλάβουν πως η ανάπτυξη θα έρθει από επενδύσεις. Δεν θα έρθει ούτε από εφορίες, ούτε από απολύσεις, ούτε από μείωση συντάξεων και μισθών. Αν οι επενδυτές που έρχονται συναντούν μπροστά τους τέρατα γραφειοκρατίας, διαφθοράς, καθυστέρησης και δυσκαμψίες τότε δεν θα έρθουν ποτέ. Εμείς βοηθούμε στο βαθμό που μπορούμε τον όποιο επενδυτή, Έλληνα η ξένο, να κάνει την επένδυση του, να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες, να μην μπλέκει στην δαιδαλώδη κρατική μηχανή και να μπορούμε να φέρνουμε γρήγορα αποτελέσματα. Επενδύσεις σημαίνει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην περιοχή μας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: