Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Άπιαστος Χάμιλτον!!

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά και πέμπτη στο σύνολο ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την πολ ποζίσιον. Ο Βρετανός πήρε την πρωτιά στις κατατακτήριες του βελγικού γκραν πρι, κάνοντας εντυπωσιακό γύρο.

Άπιαστος Χάμιλτον
Σε έναν εντυπωσιακό τελικό κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα Σπα του Βελγίου ο Λιούις Χάμιλτον ήταν αυτός που πήρε την πολ ποζίσιον στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε... ανάμεικτες καιρικές συνθήκες.

Οι περισσότεροι πιλότοι πέρασαν από την κορυφή στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Βρετανό πιλότο της Mercedes τελικά να είναι αυτός που… έκλεψε την πρωτιά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η Mercedes φαίνεται να συνεχίζει την κυριαρχία της στις κατατακτήριες δοκιμές και μετά την καλοκαιρινή διακοπή, αφού αυτή είναι η πέμπτη φορά -τέταρτη συνεχόμενη- που ο Χάμιλτον θα δει από την πρώτη θέση τα κόκκινα φώτα να σβήνουν.

Δίπλα του θα έχει τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull να κάνει το δύο-τρία, αφού ο Μαρκ Γουέμπερ ολοκλήρωσε τη διαδικασία από την τρίτη θέση.

Καμία εξέλιξη μετά την καλοκαιρινή διακοπή δεν παρουσίασε η Ferrari με τους Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα να πλασάρονται στην ένατη και δέκατη θέση, αντίστοιχα.

Δύσκολο έργο θα έχουν και οι πιλότοι της Lotus, οι οποίοι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ο Ρομάν Γκροσάν κέρδισε στην... εσωτερική μονομαχία της ομάδας, κάνοντας τον έβδομο χρόνο, δίπλα του στο γκριντ της εκκίνησης θα έχει τον ομόσταβλό του, Κίμι Ραϊκόνεν.

Πρώτη περίοδος (Q1): Απογοήτευση για Toro Rosso

Δύσκολο έργο είχαν οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, αφού μπήκαν στο παιχνίδι της πολ ποζίσιον με τη βροχή να κάνει αισθητή την παρουσία της. Οι πιλότοι βγήκαν με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ωστόσο και με αυτά έκαναν αρκετές βόλτες εκτός πίστας.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο της διαδικασίας ομάδες και πιλότοι έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ των ενδιάμεσων και των σλικ ελαστικών, αφού οι ψιχάλες είχαν περιοριστεί.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικράτησε στην πίστα τα τρία τελευταία λεπτά της διαδικασίας με τους 22 πιλότους να είναι στο γκριντ.

Απογοήτευση για τον Παστόρ Μαλδονάδο που δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για το Q2. Οι υπόλοιποι έξι που αποκλείστηκαν είναι οι εξής: Ζαν Ερίκ Βερνιέ, Πικ , Μπότας, Γκουτιέρες και Ρικιάρντο με τον τελευταίο να παραπονιέται πως βγήκε πολύ νωρίς στην πίστα με το νέο σετ των ενδιάμεσων.

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο Σαρλς Πικ που πέρασε στην επόμενη φάση.

Δεύτερη περίοδος (Q2):Μία από τα ίδια για Πέρες...

Ανάμεικτες ήταν οι επιλογές των ομάδων στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, δεδομένου ότι οι πιλότοι βγήκαν στην πίστα φορώντας τη σκληρή και τη μεσαία γόμα της Pirelli με την τελευταία να δίνει καλύτερους χρόνους.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν ο ταχύτερος πιλότος του Q2. Στον αντίποδα βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Σέρχιο Πέρες, όπως και οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Άντριαν Σούτιλ, Γκίεντο φαν ντερ Γκάρντε, Ζουλς Μπιανκί και Μαξ Τσίλτον.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Φέτελ, Red Bull
3. Γουέμπερ, Red Bull
4. Ρόσμπεργκ, Mercedes
5. Ντι Ρέστα, Force India
6. Μπάτον, McLaren
7. Γκροσάν, Lotus
8. Ραϊκόνεν, Lotus
9. Αλόνσο, Ferrari
10. Μάσα, Ferrari
11. Χούλκενμπεργκ, Sauber
12. Σούτιλ, Force India
13. Πέρες, McLaren
14. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
15. Μπιανκί, Marussia
16. Τσίλτον, Marussia
17. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
18. Βερνιέ, Toro Rosso
19. Ρικιάρντο, Toro Rosso
20. Μπότας, Williams
21. Γκουτιέρες, Sauber
22. Πικ, Caterham Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: