Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Η Ευρώπη τον «επηρεάζει»

Με αφορμή την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ βρήκε πως στα μισά παιχνίδια που έγιναν μετά από ευρωπαϊκό ματς, η ομάδα χάνει!

Η Ευρώπη τον «επηρεάζει»
Με αφορμή τη δήλωση του Χουμπ Στέφενς μετά τη λήξη της χθεσινής ήττας του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό η επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έφτιαξε ένα αφιέρωμα για τα αποτελέσματα που έχει πάρει μετά από εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη.

Παραδοσιακά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην εναλλαγή Ευρώπης – ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που έχει αποδειχθεί 3 φορές στο παρελθόν μετά από διπλά ταξίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η αναμέτρηση με τη Βίνερ στην Αυστρία για το Κύπελλο Εκθέσεων της περιόδου 1965/66, οι Θεσσαλονικείς έφυγαν ως νικητές απ’ το εκτός έδρας ματς του ελληνικού πρωταθλήματος μόλις επτά φορές.

Η τελευταία ήταν πριν από μια δεκαετία όταν μετά τη νίκη επί της Λιν για το Κύπελλο UEFA με 0-3 ακολούθησε νικηφόρο πέρασμα με το ίδιο σκορ απ’ το Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

Εκτός απ’ το 2001 ο ΠΑΟΚ μετά από ευρωπαϊκό εκτός έδρας ματς έχει φύγει νικητής απ’ το Ηράκλειο ακόμη δύο φορές! Το 1981 απ’ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο όταν η ομάδα του Χανς Χέερ επικράτησε 1-0 με γκολ του Χρήστου Δημόπουλου των Κρητικών μετά το ματς με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη, και το 2002 μετά απ’ την αναμέτρηση με τη Λεϊσόες στην Πορτογαλία.

Κι ενώ απ’ αυτές τις επτά νίκες, οι τρεις έχουν επιτευχθεί στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, οι υπόλοιπες είναι και από μία επί του Παναθηναϊκού (2001 μετά το ματς με την Αϊντχόφεν), της Καβάλας (το 1997 μετά την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης), του Ατρομήτου Αθηνών (1976 μετά το ταξίδι στο Κίεβο) και του ΑΠΟΕΛ (το 1973 μετά το ματς με τη Λέγκια Βαρσοβίας).

Οκτώ φορές ο ΠΑΟΚ μετά από ευρωπαϊκό εκτός έδρας έμεινε ισόπαλος σε εντός Ελλάδος εκτός έδρας ματς, ενώ η ήττα απ’ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μετά το εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με τη Σάλκε, ήταν η 16η συνολικά σ’ αυτά τα 31 συνεχόμενα ταξίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα του Δικέφαλου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: