Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ψυχραιμία και ενίσχυση!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το... σχολείο της Νέας Σμύρνης, την ανάγκη απόκτησης χαφ διαφοράς και τον Πάπε Σο.
Αν δεν πάθει δεν θα μάθει. Η «σφαλιάρα» στη Νέα Σμύρνη αποτελεί ένα εξαιρετικό... σχολείο για τον φετινό, νεανικό και ολοκαίνουριο Παναθηναϊκό. Τόσο για τον προπονητή του όσο και για τους παίκτες του. Αυτό το 3-0 που στο σύνολο του παιχνιδιού είναι μαγική εικόνα «έδειξε» αδυναμίες που λίγο-πολύ ήταν γνωστές. Απλά τις... έλουσε με άπλετο φως και χτύπησε καμπανάκι ενόψει της συνέχειας.
Οι «πράσινοι» είναι φέτος κανονική ομάδα. Το παρατηρείς από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, έχουν δουλευτεί αρκετά το πρέσινγκ και η κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεδομένα λείπουν μία-δύο προσωπικότητες που θα πάρουν την ομάδα στα δύσκολα από το χέρι και θα της δείξουν τον δρόμο. Αυτό το παραδέχονται και οι άνθρωποι της ομάδας, το διαπιστώνουν και θα προσπαθήσουν να το λύσουν.
Η ήττα στη Νέα Σμύρνη πρέπει να αποτελέσει μάθημα και τίποτα παραπάνω. Ψυχραιμία θέλει τώρα ο Παναθηναϊκός. Η σεζόν μόλις άρχισε, η... ανθρωποφαγία δεν οδηγεί πουθενά, ειδικά όταν μιλάμε για πιτσιρίκια, τα οποία χρειάζονται εμπιστοσύνη. Στα εύκολα και στα δύσκολα, στις νίκες και τις ήττες, στις χαρές και τις λύπες...
*ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ
Τόσο στη πρεμιέρα όσο και στη «πλατεία» ο Παναθηναϊκός για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού είχε την μπάλα στα πόδια του. Έφτανε με ωραίο τρόπο έξω από την περιοχή και εκεί... τέλος. Μόνο όταν πέρασε ο Ντίνας στο δεύτερο ημίχρονο στα χαφ, το «τριφύλλι» έγινε απειλητικό και πάτησε την αντίπαλη περιοχή.
Είναι, πλέον, δεδομένο πως λείπει ένας ποδοσφαιριστής που θα κάνει αυτό το... κάτι παραπάνω λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Που θα εκμεταλλευθεί με μία κάθετη πάσα μια κίνηση του Μπεργκ, που θα δημιουργήσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα με μία ντρίμπλα, που θα πάρει πάνω του 2-3 ποιοτικές ενέργειες που θα κάνουν την διαφορά.
Μέρες υπάρχουν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ο Ατζαγκούν θα υπογράψει, κατά γενική ομολογία είναι σπουδαίο ταλέντο αλλά σε αυτή την θέση ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ηγέτη. Ο Πράνιτς είναι ιδανική περίπτωση και όλο το βάρος έχει πέσει εκεί. Ακόμη και αν δεν «γίνει» του Κροάτη, ο Παναθηναϊκός οφείλει να ψάξει και να βρει μέσο με ανάλογα χαρακτηριστικά και ποιότητα.
Ο ΜΕΝΤΕΣ, ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ, Ο ΠΑΠΕ ΣΟ
Όπως έχουμε αναφέρει κατά τα παρελθόν, ο Μέντες αποτελεί «κλειδί» για το παιχνίδι που θέλει να κάνει ο Αναστασίου. Ο Ολλανδός μέσος βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό. Το απέδειξε στη Νέα Σμύρνη. Χωρίς καλή φυσική κατάσταση, του έλειψαν τα κλεψίματα στη μεσαία γραμμή και επιθετικά αρκέστηκε σε ρόλο... διεκπεραιωτή την ώρα που οι Λαγός και Ζέκα δεν υπήρχαν στο ματς επιθετικά.
Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα. Ο Παναθηναϊκός σε αυτή την θέση-πλην του Λαγού- δεν έχει άλλη λύση. Η λογική, λέει, πως θα ψάξει και θα βρει. Παράλογο, βέβαια, διότι στο ρόστερ του διαθέτει μία ποιοτική, δοκιμασμένη και φθηνή λύση. Τον Πάπε Σο. Δεν βρήκε ομάδα ο Σενεγαλέζος, θα τον πληρώσουν για να φύγει. Προφανώς θα ήταν πιο ποδοσφαιρικά λογικό να τον πληρώσουν για να παίζει και να δώσει λύσεις σε μία γραμμή που υπάρχει πρόβλημα. Με αμοιβαίες εξηγήσεις μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε πέρυσι και να βγουν όλοι κερδισμένοι.
Η... ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ
Ότι έγινε στη Νέα Σμύρνη έγινε και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Η ήττα από τον Πανιώνιο, όμως, αφήνει πολλά συμπεράσματα, αρκετές αδυναμίες που πρέπει να δουλέψει και να διορθώσει ο Αναστασίου. Όπως για παράδειγμα την λογική «φεύγουμε από το γήπεδο» που έδειξαν οι παίκτες του μετά το 2-0 και κινδύνευσαν να το πληρώσουν με έναν ιστορικό διασυρμό.
Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός καλείται να διαχειριστεί με σύνεση, ηρεμία και ψυχραιμία την κατάσταση. Αλλά και με νεύρο, πείσμα και διάθεση να δείξει πως το χθεσινό αποτέλεσε μία κακή μέρα στη δουλειά. Αρχής γενομένης από το ματς με την Βέροια...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: