Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ο… νόμος του Ζινιάκ!!

Ένα γκολ του Ζινιάκ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στη Μαρσέιγ κόντρα στη Βαλανσιέν με 1-0, με τους Μασσαλούς να μένουν μόνοι στην κορυφή μετά και την ήττα της Λιόν στην… πισίνα του «Ζερλάν».

Ο… νόμος του Ζινιάκ
Μετά από τρεις αγωνιστικές στη Ligue 1 υπάρχει μία και μοναδική πρωτοπόρος στη βαθμολογία και αυτή είναι η Μαρσέιγ.

Το σύνολο του Ελί Μπο δεν άξιζε τη νίκη -βάσει εικόνας- με σκορ 1-0 απέναντι στη Βαλανσιέν, ωστόσο το τέρμα του Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ (το τρίτο του στο πρωτάθλημα) χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Μασσαλίας και την εδραίωσε στην κορυφή της λίγκας με τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Εκεί δεν μπόρεσε να βρεθεί η κάκιστη Λιόν, που ηττήθηκε με σκορ 1-0 εντός έδρας από τη Ρεμς. Η ομάδα του Ρεμί Γκαρντ -που προτίμησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του για το… θαύμα της ανατροπής του 2-0 κόντρα στη Ρεάλ Σοθιεδάδ για τα playoffs του Champions League- είδε την εστία της να παραβιάζεται στο 76’ από τον Φορτ, ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Κλεμάν Γκρενιέ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι και να δώσει το προβάδισμα στους «λιονέ». Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι ήταν κακό σε ποιότητα, καθώς η έντονη βροχόπτωση -που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για περίπου 40 λεπτά- έκανε πολύ δύσκολες τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής, που άνοιξε αυλαία την Παρασκευή με την ισοπαλία 0-0 της Μονακό κόντρα στην Τουλούζ, η Μονπελιέ ολοκλήρωσε σπουδαία ανατροπή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κόντρα στη σκληροτράχηλη Σοσό με σκορ 2-1, ενώ με το ίδιο αποτέλεσμα επικράτησε η Ρεν της Εβιάν εκτός έδρας. Με νίκες προχώρησαν οι Μπορντό (εντός έδρας) και Γκινκάμπ (εκτός έδρας), που επιβλήθηκαν τις Μπαστιά και Λοριάν με σκορ 1-0 και 2-0 αντιστοίχως.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Λιλ-Σεντ Ετιέν, Αζαξιό-Νις και Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν .

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 23/8
Μονακό-Τουλούζ 0-0

Σάββατο, 24/8
Βαλανσιέν-Μαρσέιγ 0-1 (Ζινιάκ 85’)
Μπορντό-Μπαστιά 1-0 (Σεβέ 32’)
Εβιάν-Ρεν 1-2 (Ολιβέιρα 11’ πεν, 34’ / Μπεριγκό 49’)
Γκινκάμπ-Λοριάν 2-0 (Μουσταφά Γιαταμπαρέ 16’, 48’)
Λιόν-Ρεμς 0-1 (Φορτ 76')
Μονπελιέ-Σοσό 2-1 (Χίλτον 45’, Τιενέ 90+4’ / Κοντού 43’)

Κυριακή, 25/8
Λιλ-Σεντ Ετιέν
Αζαξιό-Νις
Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: