Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Βρήκε τη... συνταγή η Λίβερπουλ!!

Η Λίβερπουλ μοιάζει να βρήκε την συνταγή της επιτυχίας. Με τον Στάριτζ να σκοράρει ξανά και τον Μινιολέ να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε, οι «κόκκινοι» επικράτησαν 1-0 της Άστον Βίλα.

Βρήκε τη... συνταγή η Λίβερπουλ!
Ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε (όπως και στην πρεμιέρα κόντρα στη Στόουκ) το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο «Βίλα Παρκ» στο 21ο λεπτό, φτάνοντας τα οκτώ τέρματα στα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Εξαιρετική επέμβαση από τον Μινιολέ σε δυνατό σουτ του Μπεντέκε στο 86’, με τον Βέλγο να κρατά το 1-0 και τους «κόκκινους» να φτάνουν τους έξι βαθμούς.

Ντεμπούτο με τη φανέλα των «κόκκινων» για τον Αλί Σισοκό, ο οποίος στο 68’ πέρασε στη θέση του Ιάγκο Άσπας.

Το ματς:


Με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Βίλα Παρκ» οι δύο ομάδες. Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός, με τους «κόκκινους» να δείχνουν ότι ελέγχουν το ματς και να βρίσκουν τον τρόπο να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 21ο λεπτό. Ο Χοσέ Ενρίκε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κουτίνιο άφησε πολύ έξυπνα στον Στάριτζ και ο Άγγλος επιθετικός αφού πέρασε όποιον… βρήκε στην άμυνα της Βίλα και τον Γκουζάν, έκανε το 0-1. Το γκολ ανέβασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των φιλοξενούμενων που συνολικά στο πρώτο μέρος ήταν σαφώς ανώτεροι και όποτε χρειάστηκε (όπως σε μια προσπάθεια του Μπεντέκε λίγο πριν το φινάλε) είχαν τον Μινιολέ να κρατά το μηδέν στην άμυνά τους.

Πιο δυνατά επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι, ψάχνοντας τον τρόπο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Οι «χωριάτες» βελτίωσαν αρκετά την εικόνα τους και με κύριο αποδέκτη των επιθέσεών τους τον Μπεντέκε, προσπαθούσαν για το γκολ. Η Λίβερπουλ από την πλευρά της δεν ήταν το ίδιο καλή σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και μέχρι τα μισά του δεύτερου μέρους έφτανε με δυσκολία μπροστά στα καρέ του Γκουζάν. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 86’ με τον Μινιολέ να λέει με πολύ ωραίο τρόπο «όχι» στον Μπεντέκε και να διατηρεί το 0-1 που σήμανε την δεύτερη νίκη της Λίβερπουλ στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Άστον Βίλα: Γκουζάν, Φλάαρ, Λόουτον (65’ Ελ Αχμαντί), Λούνα, Οκορέ, Ντελφ, Γουέστγουντ (83' Ελένιους), Μπασούνα, Βέιμαν (73’ Τόνεφ), Αγκμπονλαχόρ, Μπεντέκε

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τουρέ, Τζόνσον, Άγκερ, Ενρίκε, Τζέραρντ, Λέιβα, Χέντερσον, Κουτίνιο (83' Άλεν), Στάριτζ, Ιάγκο Άσπας (68’ Σισοκό)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/8

Φούλαμ-Άρσεναλ 1-3
(77’ Μπεντ - 14’ Ζιρού, 41’, 68’ Ποντόλσκι)

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ 0-0

Χαλ-Νόριτς 1-0
(22’ πεν. Μπρέιντι)

Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 0-0

Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ 1-1
(88’ Φοντέ - 3’ Τζιακερίνι)

Στόουκ-Κρίσταλ Παλας 2-1
(58’ Άνταμ, 62’ Σόουκρος - 31’ Σαμάκ)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 0-1
(21' Στάριτζ)

Κυριακή 25/8

Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Τότεναμ-Σουόνσι (18:00)

Δευτέρα (26/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Σάββατο 31/8

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ (14:45)
Κάρντιφ-Έβερτον
Νιούκαστλ-Φούλαμ
Νόριτς-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Στόουκ
Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ (19:30)

Κυριακή 1/9

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι (15:30)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)

• Στις 21/8 έγινε το ματς Τσέλσι-Άστον Βίλα 2-1 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: