Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Νωρίς για βάσανα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη δίκαιη ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό, τον Βοσκάκη που πήρε γραμμή για να μην κερδίσει ο Δικέφαλος, αλλά και το "unfair" που έκανε ο Στέφενς... Να πω πως δεν το είχα στο μυαλό μου, θα ήταν ψέματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγραψα για νοοτροπία στο προηγούμενο κείμενό μου. Πρωταθλητής δεν γίνεσαι στα λόγια και η πρώτη σφαλιάρα ήταν ηχηρή.
Ήμουν ήδη σοκαρισμένος από τον θάνατο του Πλάτωνα Φορόπουλο. Τον άνθρωπο που με έβαλε στη δημοσιογραφία, τον άνθρωπο που με αγαπούσε και δεν το έκρυβε ποτέ. Αυτόν που ενώ νόμιζες πως δεν ασχολείται επειδή μεγάλωσε, χτυπούσε το τηλέφωνό σου και σου έλεγε κάτι που δεν είχες πάρει χαμπάρι. Το ξυπνητήρι μας ήταν και με τρέλανε ο χαμός του γιατί πενήντα χρόνια πίσω από τον ΠΑΟΚ έφυγε τρεις μέρες πριν από την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του.
Ο Πλάτωνας θα μας βλέπει εκεί ψηλά που είναι, είμαστε η συνέχειά του και ήταν περήφανος που οι συνέχειές του είτε στη προσωπική του ζωή, είτε στην επαγγελματική, έχουν το επίπεδο που τον κάλυπτε. Πάντα το έλεγε και το πίστευε…
Μέσα σε αυτό το κλίμα, έπρεπε να παρακολουθήσω και τον ΠΑΟΚ. Θα το αντιμετωπίσω ψύχραιμα γιατί θεωρώ πολύ κρίσιμη την πρώτη διαχείριση στραβής στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Πρώτα απ όλα θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ δεν ξεπέρασε σε καμία φάση την απώλεια του Λάζαρ στο ζέσταμα. Ο Ρουμάνος είναι ο κορυφαίος του χαφ φέτος, κουμπώνει άψογα με τον Τζιόλη και η απουσία του ήταν φανερή καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Τζιόλης έπρεπε να κάνει άλλα πράγματα με τον Κάτσε δίπλα του, οι δυο τους δεν κούμπωσαν ποτέ και το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ουσιαστικά.
Το δεύτερο που στοίχησε, ήταν η επιλογή Σκόνδρα στα αριστερά. Το έχουμε δει το έργο ανάποδο πόδι στα μπακ. Ο Σαβίνι με τη Χέρενφέιν, ο Σταφυλίδης με τον Ολυμπιακό. Και σήμερα. Και τις τρεις φορές το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Τι άλλο μπορούσε να κάνει ο Στέφενς; Τίποτα θεωρώ, αλλά αυτά παθαίνεις όταν αποκτάς αριστερό μπακ για αναπληρωματικό του 37χρονού που έχεις για βασικό τη στιγμή που πέρυσι δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού.
Τώρα ο ΠΑΟΚ τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Θα πάρει μπακ, αλλά ήδη του κοστίζει η απουσία του. Και την Τρίτη φοβάμαι πως θα πρέπει να ρισκάρουμε με Σπυρόπουλο και ο Θεός βοηθός.
Η άμυνα είχε αστάθεια, κυρίως λόγω της αριστερής πλευράς αλλά και της έλλειψης Κατσουράνη, η μεσαία γραμμή δεν κούμπωνε καλά και περίμενες από τη μεσοεπιθετική γραμμή να σου κάνει τη διαφορά.
Ένα λάθος του Ολίσε και ένα χαμένο μαρκάρισμα του Νέσιντ σου έφεραν τα δύο γκολ. Λάθη παιδικά και αστεία. Λάθη που εύκολα εκμεταλλεύτηκε ο Χάβος που είναι καλός προπονητής, ξέρει τον ΠΑΟΚ και περίμενε τα αβίαστα λάθη του.
Με τον Στοχ και τον Λούκας να παλεύουν μόνοι και τον Κλάους να τελειώνει έστω δύο φάσεις, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σοβαρό και έχασε δίκαια.
Και πάμε τώρα στον Βοσκάκη. Είναι αστείο να χρεώνω στον διαιτητή την ήττα και σίγουρα δεν το κάνω αυτό. Αυτό που κάνω βέβαια είναι να καταγράψω το τι συνέβη στο παιχνίδι.
Σε εμένα, είναι ξεκάθαρο πως ο Βοσκάκης πήρε γραμμή για να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Απλά ο Στέφενς και οι παίκτες του, τον βοήθησαν.
Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ παίρνει κατοχή, αρχίζει να πιέζει. Βγάζει τον Παναιτωλικό από την περιοχή του με ανύπαρκτα φάουλ στον αέρα σε μακρινές μπαλιές προς τον Μπόγιοβιτς.
Εκεί κάπου γίνεται το 2-0 και μετά δε χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο πλην των αστείων καρτών που έβγαλε. Ο ΠΑΟΚ ήδη επτά κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα που δεν θυμάμαι σκληρό μαρκάρισμα.
Εκτιμώ πως ο Ολυμπιακός θα δει επτά κίτρινες σε όλο τον πρώτο γύρο. Είναι γελοίο επίσης το πέναλτι που δίνει στον Κίτσιου, ενώ κάνω τον χαζό σε κοντρόλ με το χέρι μέσα στη περιοχή μετά από φάουλ του Λούκας.
Ο Βοσκάκης θα πρέπει να μπει στο ψυγείο και περιμένω τον Θωμαϊδη να το γράψει αύριο στις 8 το πρωί, όπως έκανε με τον Λαμπρόπουλο.
Εμείς το πήραμε το μήνυμα από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά θα το πάρει και ο Σαββίδης. Η πρόσληψη Τεβεκέλη δε νομίζω να προσφέρει πολλά. Μάλλον η πρόσληψη προέδρου στην ΕΠΟ μπορεί να δώσει λύση.
Η ομάδα έβγαλε ουσιαστικά τρεις θλάσεις μετά τον αγώνα στη Γερμανία, κάτι που άδειασε κάπως το ρόστερ της. Μετά από τον επιτελικό – μεσοεπιθετικό, τον αριστερό μπακ, δεν παίρνουμε και ένα 6άρι ή 8άρι; Λέω εγώ τώρα…
ΥΓ Ο Στέφενς κατηγόρησε τους πάντες στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον εαυτό του. Το θεωρώ άκομψο και η αλήθεια είναι πως το θεωρώ και κρίσιμο σε επίπεδο διαχείρισης. Δεν πρέπει να επέλθει εκνευρισμός μετά από μία ήττα, έστω και αν αυτή ήρθε νωρίς.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: