Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ματζουράκης: «Ο ΠΑΟΚ πατάει γερά στα πόδια του»

Ο Γιάννης Ματζουράκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, το ντέρμπι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός και για το αν η ομάδα του «δικεφάλου» είναι το μεγάλο φαβορί για την δεύτερη θέση.


Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα από τα προηγούμενα. Πολύ χαμηλότερο το επίπεδο ανταγωνιστικότητας κυρίως στα πάνω… ράφια. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλες διαφορές από τις άλλες ομάδες γι? αυτό και βρίσκεται τόσο πάνω βαθμολογικά.»


Για το ότι ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ έχοντας 17 βαθμούς διαφορά και αν αυτό λέει κάτι:

«Αυτό δείχνει μια καθαρή αλήθεια. Ο Ολυμπιακός έχει καθαρά μια ομάδα που είναι καλύτερη από όλες τις άλλες του Πρωταθλήματος, γι? αυτό φάνηκε και αυτήν η μεγάλη διαφορά. Από εκεί και πέρα έρχεται ο ΠΑΟΚ, παρ? όλο που έχει δοκιμάσει πολλά πράγματα φέτος, έχοντας νέους παίκτες, είναι η δεύτερη πιο σταθερή ομάδα. Για τον ΠΑΟΚ είναι καλά που βρίσκει τον Ολυμπιακό με ολοκληρωμένο τον στόχο του, γιατί όταν κάποιος φτάνει στον στόχο του είτε θέλει είτε όχι χαλαρώνει.»


Για το ότι το μεγαλύτερο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει τον δικό του στόχο:

«Νομίζω ότι στην τελική ευθεία ο ΠΑΟΚ θα επικρατήσει και θα πάρει τη δεύτερη θέση. Για εμένα ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή πορεία φέτος. Δεν θα τον συγκρίνω με τον Ολυμπιακό αλλά με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέχρι και πριν τις γιορτές είχε καλύτερο ρόστερ από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο οργανωμένος και έχει κέρδος από τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν.»


Για το αν αναγκαστεί ο ΠΑΟΚ να βάλει στην… άκρη τα νέα παιδιά, σε περίπτωση που βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Το θέμα είναι να μπει μια σειρά. Πρέπει να κοιτάξουν ποιοι από το νέο αίμα μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και αυτοί που δεν μπορούν, να δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες ώστε να πάρουν τις εμπειρίες και μετά να επιστρέψουν.»


Τέλος, επισήμανε:

«Ο ΠΑΟΚ πατάει γερά στα πόδια του, προχωράει και πιο γρήγορα και πιο σταθερά. Προς το παρόν δεν είναι η ομάδα με τις καλύτερες προοπτικές στο Πρωτάθλημα. Για να φτάσει τον Ολυμπιακό θα εξαρτηθεί από τα λάθη που θα γίνουν και από τις δύο ομάδες. Ο Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει με σταθερά και σίγουρα βήματα.»πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: