Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Ασπίδα» Έκλεστοουν σε Φέτελ!

Θεμιτή θεωρεί την κίνηση του Σεμπάστιαν Φέτελ να προσπεράσει τον Μαρκ Γουέμπερ αγνοώντας τις οδηγίες της Red Bull το αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν.

«Ασπίδα» Έκλεστοουν σε Φέτελ
Την ώρα που όλοι «πυροβολούν» τον Σεμπάστιαν Φέτελ για την κίνησή του να αγνοήσει τις εντολές της Red Bull και να προσπεράσει τον ομόσταυλό του Μαρκ Γουέμπερ στο Grand Prix Μαλαισίας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρήκε έναν σύμμαχο.

Το αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, θεωρεί πως η πρωτοβουλία του Φέτελ ήταν θεμιτή και δείχνει πως πρόκειται για έναν πιλότο πραγματικό νικητή που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση.

«Αν ήμουν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, είχα κερδίσει τρεις παγκόσμιους τίτλους και κάποιος από την ομάδα μού έδινε τέτοιες οδηγίες, πιθανότατα θα έκανα ό,τι και ο Κίμι Ραϊκόνεν που είχε απαντήσει ‘ξέρω καλά τι κάνω’. Δεν πιστεύω πως ο Φέτελ με την κίνησή του αυτή έδειξε ασέβεια απέναντι στον Κρίστιαν Χόρνερ, γιατί κι αυτός ξέρει καλά τι έπρεπε να έχει γίνει και δεν έγινε. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του Χόρνερ. Τι θα έκανε αυτός; Είχε δώσει εξ αρχής οδηγίες και στη συνέχεια έδωσε άλλες; Πιστεύω πως πρέπει να το σκεφτούμε όλοι καλά. Εγώ πάντα έλεγα ‘δείξτε μου έναν καλό ηττημένο κι εγώ θα σας δείξω έναν ηττημένο’. Ο Σεμπάστιαν δεν είναι loser, αλλά νικητής», δήλωσε ο Έκλεστοουν.

Παράλληλα τόνισε πως δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση περί τιμωρίας του Φέτελ. «Να τιμωρήσουν τον Σεμπάστιαν; Όχι, δεν νομίζω πως αξίζει καν να το σκεφτούμε αυτό. Εγώ απλώς θα του έλεγα να μην με κάνει να φαίνομαι χαζός».

Όσο για το αν Φέτελ και Γουέμπερ μπορούν στο εξής να έχουν αγαστή συνεργασία, είπε: «Ασφαλώς και μπορούν και θα το κάνουν. Δεν ξέρω όμως τι θα συμβεί μετά το 2013». πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: