Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αλβάρες: «Μακάρι να νικήσουμε στον πόλεμο με τον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη παραχώρησε ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, Λεάντρο Αλβάρεζ, μιλώντας για τον ΠΑΟΚ, για το κύπελλο, αλλά και για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην Sportday:

Πόσο εφικτή θεωρείς ότι είναι η διατήρηση της 2ης θέσης από τον ΠΑΟΚ;

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση. Έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε ρίξει ιδρώτα και "αίμα", για να φτάσουμε εδώ και αξίζουμε να την κρατήσουμε. Νομίζω ότι αν εμείς συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, τη δουλειά που κάνουμε από την αρχή του πρωταθλήματος, και κάνουμε ανάλογες εμφανίσεις, θα τα καταφέρουμε. Είναι στο χέρι μας, από εμάς εξαρτάται. Είναι ένας "πόλεμος" και μακάρι να νικήσουμε στο τέλος. Έχουμε τις δυνατότητες και το αξίζουμε».

Και στο Κύπελλο αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Τι πιστεύεις ότι θα κρίνει την πρόκριση στον τελικό;

«Ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ δυνατή επίθεση, με παίκτες που βοηθάνε από τα άκρα. Απειλεί τόσο από εκεί όσο κι από τον άξονα. Αν εμείς μπορέσουμε να περιορίσουμε την επιθετικότητά τους, τότε έχουμε τους ποιοτικούς παίκτες για να κάνουμε τη «ζημιά» στην άμυνά τους και να πάρουμε την πρόκριση».

Ο Αστέρας δεν έχει κερδίσει κάποιο τίτλο. Είστε πολύ κοντά στο Κύπελλο. Περνάει από το μυαλό σας;

«Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κερδίζει τίτλους. Το σκεφτόμαστε, αλλά όχι πολύ. Μπορεί να είμαστε κοντά, αλλά απέχουμε πολύ. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αν με το καλό περάσουμε στον τελικό, θα μπορέσουμε να σκεφτούμε την κατάκτηση του τροπαίου. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ το σκέφτεστε καθόλου;

«Τώρα που φτάνουμε στο τέλος, το θέλουμε πιο πολύ. Πέρα από όνειρο, είναι στόχος μας πλέον η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά θέλει προσοχή και συγκέντρωση. Μακάρι να χαμογελάσουμε στο τέλος. Η ομάδα το αξίζει».

Υπάρχει μυστικό για τη φετινή πορεία;

«Όχι. Απλά δουλεύουμε στις αδυναμίες μας. Η ομάδα έχει χτίσει προσωπικότητα και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια. Κυνηγάμε το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μετά από κάθε ματς καταλαβαίνουμε τα λάθη που κάναμε και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Έχουμε την ικανότητα και τους παίκτες για να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Προσωπικά, έχεις καθιερωθεί ως αμυντικός χαφ, αλλά παίζεις συχνά και στόπερ. Πού αισθάνεσαι ότι αποδίδεις καλύτερα;

«Αμυντικό χαφ ξεκίνησα να παίζω με τον κ. Τσιώλη στον Βόλο. Στην Αργεντινή έπαιζα κυρίως στην άμυνα. Σε όλες τις θέσεις της τετράδας. Νιώθω πλέον άνετα σε αυτή τη θέση και πιστεύω ότι βοηθάω περισσότερο, σαν εξάρι. Βέβαια αν χρειαστεί να παίξω στόπερ, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω».

Μια κι αναφέρθηκες στον Τσιώλη, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Εσύ αν ήσουν πρόεδρος, με αυτά που έχεις δει, θα το ανανέωνες;

«Νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι δημιούργημα του κ. Τσιώλη. Όταν ήρθε, ήταν σε δύσκολη θέση και σε 1-2 χρόνια κατάφερε να γράψει ιστορία. Μαζί φυσικά με τους παίκτες που έφερε η διοίκηση. Είναι Έλληνας, έχει παίξει ποδόσφαιρο εδώ, ξέρει τα μυστικά του πρωταθλήματος και τους παίκτες όλων των αντιπάλων. Γνωρίζει τη νοοτροπία και το στυλ των Ελλήνων. Διαβάζει τις τακτικές των αντιπάλων και δουλεύει πολύ για να πάρει το 100% από κάθε παίκτη. Τώρα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τη διοίκηση».

Όσον αφορά το δικό σου συμβόλαιο που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Έχετε κουβεντιάσει με τη διοίκηση για την επέκτασή του; Και ποια είναι η δική σου πρόθεση; Θέλεις να μείνεις εδώ για τα επόμενα χρόνια;

«Ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για το συμβόλαιο. Είμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, θέλουμε να τελειώσουμε όσο καλύτερα γίνεται και στη συνέχεια θα μιλήσουμε για νέο συμβόλαιο. Φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και θέλω να μείνω. Αυτό εννοείται. Είναι πολύ σοβαρή ομάδα ο Αστέρας, πολύ καλά οργανωμένος και δύσκολα βρίσκεις τέτοιο σύλλογο. Σου παρέχει ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι. Είναι η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και σίγουρα θέλω να μείνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: