Ο Μιχάλης Τσόχος αναγνωρίζει το θάρρος του Γιάννη Αλαφούζου να ομολογήσει τα λάθη του, αλλά αναρωτιέται αν έμαθε από αυτά;
Διάβασα με προσοχή την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Πράσινη” ο Γιάννης Αλαφούζος και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τα πολλά, πάρα πολλά “mea culpa” του προέδρου του ΠΑΟ.
Από την άλλη προβληματίζομαι αν όλα αυτά στα οποία ο Γιάννης Αλαφούζος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος τον έχουν βοηθήσει σε κάτι, τον έχουν προβληματίσει τόσο ώστε να αποφύγει να τα επαναλάβει.
“Λάθος που εμπιστεύτηκα τόσο πολύ τον Φερέιρα, λάθος που διώξαμε τον Καραγκούνη, λάθος με τον Ρότσα” και πολλά άλλα “λάθος” που είπε ο Αλαφούζος δείχνουν άνθρωπο που δεν φοβάται να ομολογήσει τις αστοχίες του, δεν ξέρω όμως αν δείχνουν και άνθρωπο που κατάλαβε από αυτές.
Το λέω γιατί δεν βλέπω να γίνεται κάτι για να διορθωθούν αυτά τα λάθη. Αντίθετα βλέπω για παράδειγμα ο ΠΑΟ, να τσεκάρει ή και να είναι έτοιμος να κλείσει παίκτες για την επόμενη σεζόν, ενώ δεν έχει τεχνικό διευθυντή και προπονητή. Αν συμβεί αυτό, απλά μετά από μερικούς μήνες στην επόμενη συνέντευξή του, ο Γιάννης Αλαφούζος θα χρειαστεί ξανά να πει ότι έκανε λάθος.
Ο Γιάννης Αλαφούζος σε αυτή τη συνέντευξη εμμέσως πλην σαφώς εξηγεί ότι όταν αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό, δεν είχε φανταστεί ότι θα χρειαζόταν να έχει τέτοια εμπλοκή με την καθημερινότητα της ομάδας. Προφανώς πίστευε ότι το διοικητικό κομμάτι θα το έτρεχε ο Γόντικας και το αγωνιστικό ο Φερέιρα. Και προφανώς όταν έμπλεξε με την καθημερινότητα και με όλες τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρει, έκανε πολλά λάθη γιατί δεν ήξερε. Συμβαίνει...
Το επικίνδυνο είναι να πιστέψει ότι τώρα έμαθε. Κανείς παράγοντας που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο δεν έμαθε σε έξι μήνες. Αλλη λύση ο Αλαφούζος από το να επιλέξει προσεκτικά και να εμπιστευτεί ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο δεν έχει.
Και όσο στον Παναθηναϊκό παραμένει ένα σχήμα απόλυτης ασάφειας σαν αυτό που υπάρχει σήμερα άκρη δεν θα βρεθεί. Ποιος ξέρει σήμερα μέχρι που αποφασίζει ο Βαρέλα και πόσο ακόμη θα υπάρχει στο σύλλογο; Ποιος ξέρει αν ο Φάμπρι θα είναι εκεί και του χρόνου και ακόμη περισσότερο ποιος θα το αποφασίσει αυτό; Επίσης υπάρχει κάποιος που μπορεί να απαντήσει αν ο Ελευθεράκης έχει την παραμικρή ευθύνη για ότι συμβαίνει και για όποιες επιλογές έχουν γίνει ή θα γίνουν, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή.
Ο Γιάννης Αλαφούζος πολύ θαρραλέα ομολόγησε μία σειρά από λάθη του, αλλά ακόμη δεν έχει δώσει ούτε ένα μικρό δείγμα, ότι έμαθε από αυτά και ότι δεν θα τα επαναλάβει. Αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα και για τον ίδιο και για τον ΠΑΟ...