Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Υπάρχει εξήγηση!

Οι αριθμοί αποδεικνύουν την εντυπωσιακή σταθερότητα του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν χάνει όταν σκοράρει πρώτος .

Υπάρχει εξήγηση
Ποδοσφαιρικό θαύμα; Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς; Τύχη; Κάτι απ' όλα έχει ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα. Και γι' αυτό είναι πιο κοντά από ποτέ στο να... ξεπεράσει τον εαυτό του και να βγει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη.
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος. Με ελάχιστα σκαμπανεβάσματα. Και με αριθμούς που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η ομάδα του Χριστόπουλου έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με την προοπτική να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Γιατί; Διότι, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ λιγότερο απ' αυτή. Οι Ηπειρώτες έχουν κρατήσει στα 14 από τα 26 ματς του πρωταθλήματος το μηδέν στην άμυνα, κάτι που αποδεικνύει τη σταθερότητα που τους διακατέχει στον συγκεκριμένο τομέα. Και όχι μόνο σε αυτόν.

Στα 18 από τα 26 ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για ομάδα που σπανίως της γυρίζεις αποτέλεσμα. Τι εννοούμε; Σε 12 παιχνίδια ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έχει καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Απ' αυτά, έχασε μόλις ένα, αυτό με τον Πανιώνιο στους «Ζωσιμάδες», στο οποίο οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν τελικά με 2-1. Σε ακόμα ένα ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 απέναντι στον Λεβαδειακό, ενώ στα υπόλοιπα δέκα που πέτυχαν πρώτοι γκολ, έφτασαν σε ισάριθμες νίκες. Τις δέκα νίκες δηλαδή που έχουν πάρει στο φετινό πρωτάθλημα, οι οποίες μάλιστα... μοιράζονται, αφού οι πέντε έχουν έρθει μέσα στους «Ζωσιμάδες» και οι άλλες πέντε μακριά απ' αυτούς.

Σταθερότητα υπάρχει ακόμα και στα γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ρεκόρ τερμάτων 11-9 μέσα στην έδρα του και 13-11 εκτός έδρας. Αριθμοί εντυπωσιακοί, αν σκεφτούμε με πόσα προβλήματα χτίστηκε η συγκεκριμένη ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, που δεν είχε πάρει αδειοδότηση και είχε περιορισμό μεταγραφών.

πηγή: Sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: