Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ αγνοούσε τους περίφημους νόμους του Μέρφυ!!

Η… καλή τύχη του ΠΑΟΚ στα όσα επακολούθησαν του περίφημου εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη μπορούν άριστα να συμπυκνωθούν σ’ έναν και μόνο άνθρωπο, στον Μέρφυ…Γράφει ο Άγγελος Αρτελάρης
Ο ΠΑΟΚ αγνοούσε τους περίφημους νόμους του Μέρφυ!

Οι παράγοντες τον σύλλογο είχαν τη μεγάλη ευκαιρία, αφενός να κατακτήσουν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη κόντρα στο συντοπίτη τους και αφετέρου, να τον «πατήσουν» ώστε να μην μπορέσει να «σηκώσει κεφάλι» για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε. Αναντίρρητα, δυσάρεστες καταστάσεις για το ελληνικό μπάσκετ και ειδικότερα για τους θιασώτες, τους υπέρμαχους του ρητού «οι αγώνες κερδίζονται στο παρκέ», αν μη τι άλλο, όμως, αποτελεί μια πραγματικότητα. Διότι, το ιδανικό είναι ο νικητής να βγαίνει μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, εν τούτοις, ο αγώνας επιβάλλεται να διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και βεβαίως, των κανονισμών. Όταν παρατηρείται τραυματισμός ή προπηλακισμός παίκτη, προπονητή, διαιτητή και κριτή, όταν οι καπνοί από τα δακρυγόνα δεν σε αφήνουν ν’ αγωνιστείς, όταν σταγόνες νερού πέφτουν από την οροφή του σταδίου, τότε οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες προκειμένου ν’ αναδειχθεί δίκαια ο τελικός νικητής.
Οι ιθύνοντες τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στα «χέρια» τους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, δηλαδή, να πρωταγωνιστήσουν στη Θεσσαλονίκη. Έστω κι αν γνώριζαν το βασικό νόμο του Μέρφυ «αν σου συμβεί κάτι καλό, μην το ψάχνεις… Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στο λάθος κάποιου…» Ο τραυματισμός του πρώτου διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου κατά τη διάρκεια του αγώνα οφείλεται σε κάποιον ανεγκέφαλο ή έστω θερμόαιμο οπαδό, ο οποίος εκσφενδόνισε ένα αντικείμενο προς το μέρος των ρέφερις. Ουδόλως, όμως, τον ενδιέφερε αν θα πετύχαινε το κεφάλι ή το πόδι του. Η απαράδεκτη συμπεριφορά εις βάρος των συμμετεχόντων και η οριστική διακοπή του αγώνα τους έκανε να χαμογελάσουν, όμως, αν γνώριζαν το δεύτερο νόμο του Μέρφυ μάλλον, θα έφευγαν απογοητευμένοι από το Αλεξάνδρειο. «Χαμογέλα… Το αύριο θα είναι χειρότερο» ανέφερε και όπως αποδείχθηκε, ήταν προφητικός… Όπως βέβαια, και ο τρίτος νόμος που υπενθυμίζει: «Οτιδήποτε ξεκινάει καλά, τελειώνει άσχημα…»
Ο Μπάνε Πρέλιεβιτς και οι συνεργάτες του, λοιπόν, αγνοώντας τα παραπάνω …σοφά λόγια και πεπεισμένοι για την τελική επικράτηση σε δικαστικό επίπεδο, δεν «κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι». Αντιθέτως, από θέση ισχύος, πλέον, άφηναν να διαρρεύσει η μεγαλοκαρδία τους, επιζητώντας το μη μηδενισμό του αντιπάλου του. Τι αναφέρει ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις; Ότι ο αγώνας κατακυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα και αυτή που δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, μηδενίζεται. Κι όμως, άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους και όπως αναφέρει ρητά ο νόμος του Μέρφυ, αν το πράξεις αυτό τότε αυτά «έχουν την τάση να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο». Όπερ και εγένετο… Διότι, από το μυαλό τους απουσίαζαν δύο, ακόμα, βασικοί νόμοι και συγκεκριμένα, ο πρώτος που έλεγε ότι «κάθε φορά που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, κάπου έχεις κάνει λάθος» και ο δεύτερος που ανέφερε ότι «όσο λιγότερες πιθανότητες έχει να πραγματοποιηθεί κάτι δυσάρεστο, τόσο πιο εύκολα πραγματοποιείται»…
Αποφασίστηκε, εν τέλει, από τα μέλη του ΑΣΕΑΔ ότι οι διαιτητές κακώς δεν διέκοψαν τάχιστα το παιχνίδι και προσπαθούσαν κουτσά – στραβά να το τελειώσουν, δικαιώνοντας τον Άρη. Αναμφισβήτητα, μια αντιφατική απόφαση όμως, απόφαση. Έτσι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε το εξής εκπληκτικό: «Χάνεις σε ένα παιχνίδι όταν το αποτέλεσμα μοιάζει αμφίρροπο. Χάνεις σε ένα παιχνίδι όταν οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου. Είτε κερδίζεις, είτε χάνεις, πάντα χάνεις!» Ένας ακόμα νόμος του Μέρφυ, που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά… Μεγάλη κουβέντα… Είτε κερδίζεις, είτε χάνεις, πάντα χάνεις!
Και ήρθε μόλις σήμερα η οριστική απόφαση από πλευράς ΑΣΕΑΔ, σύμφωνα με την οποία «απορρίπτει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ» κατά του ΕΣΑΚΕ. Δέχεται την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΕΣΑΚΕ της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου στην υπέρ του Δημοσίου». Τι σημαίνει; Ότι τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών σεβάστηκαν απόλυτα την απόφαση που έλαβε το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αναφορικά με την επανάληψη του αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ και μάλιστα από την αρχή.
Ποιος είναι, εν τέλει, ο τελευταίος αλλά πιο ουσιαστικός νόμος του Μέρφυ, τον οποίο αγνόησαν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ; Ο λεγόμενος και ως «χρυσός κανόνας»; «Όποιος έχει τον χρυσό, φτιάχνει και τους κανόνες…»

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: