Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μελισσανίδης κατά Φίλη!!

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κατέθεσε αγωγή, μέσω της οποίας αξιώνει 500.000 ευρώ, από τον διευθυντή της  «Αυγής» για όσα είπε δημόσια εναντίον του.
Όπως ήταν αναμενόμενο και αφού είχε ενημερώσει σχετικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατατέθηκε αγωγή κατά του Νίκου Φίλη για τα όσα έχει πει κατά του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενικός». Στην εκπομπή αυτή ο διευθυντής της «Αυγής» για μία επίθεση που είχε δεχθεί πλοίο ιδιοκτησίας του Μελισσανίδη στην Λιβύη (στην διάρκεια της οποίας απεβίωσαν δύο άνθρωποι), είχε επισημάνει ότι επρόκειτο για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Είχε παραβλέψει τα ρεπορτάζ από μεγάλα διεθνή πρακτορεία που ανέφεραν εντελώς διαφορετικά δεδομένα για την υπόθεση.
Η αποκάλυψη για το γεγονός πως ο Μελισσανίδης κατέθεσε αγωγή (μέσω της οποίας αξιώνει 500.000 ευρώ) έγινε από τον ίδιο τον Φίλη και την προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη! Αφορμή για την αγωγή ήταν τα όσα κατήγγειλα στην εκπομπή 'Ενικός' του Ν. Χατζηνικολάου (STAR, 5/1/2015). Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό Υπουργείο εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο εβλήθη από τις λιβυκές αρχές (στις 4/1/2015) διότι εθεωρήθη ύποπτο για παράνομες ενέργειες ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Ντέρνα.
Τότε, είχα επικαλεστεί τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία των ξένων πρακτορείων που έδιναν την εικόνα παράνομου εμπορίου πετρελαίου. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, που οδήγησαν, μάλιστα, στον θάνατο δύο ναυτικών, μίλησα για τις τεχνικές μεγαλοφοροδιαφυγής που εφαρμόζουν εταιρείες πετρελαιοειδών με την γνωστή 'τριγωνική συναλλαγή'. Στην αγωγή του, ο γνωστός φίλος του Πρωθυπουργού και επιχειρηματίας, διαμαρτύρεται γιατί τον αποκάλεσα 'ευνοούμενο του Σαμαρά' και 'διαπλεκόμενο'. Ο Μελισσανίδης, ως το αφεντικό της ΑΕΚ, επί ημέρες έχει υποκινήσει επίθεση εναντίον μου αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Τώρα, προχωρεί σε αγωγή, η οποία, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο ασκούμενη εναντίον υποψηφίου Βουλευτή κόμματος εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και συνιστά προκαταρκτικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωγή θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: