Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μπόγρης: «Το ισπανικό πρωτάθλημα θυμίζει ΝΒΑ»

Για την ζωή του στην Ισπανία, αλλά και τις ευρωπαϊκές μάχες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μίλησε ο Γιώργος Μπόγρης στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας τις διαφορές που βλέπει το ισπανικό πρωτάθλημα.

Μπόγρης: «Το ισπανικό πρωτάθλημα θυμίζει ΝΒΑ»
Την διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν οι Ισπανοί απέναντι στο μπάσκετ τόνισε ο Γιώργος Μπόγρης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

O Έλληνας σέντερ της Ανδόρας μίλησε για τη ζωή του στην Ισπανία, τονίζοντας πως στο ισπανικό πρωτάθλημα το μπάσκετ αντιμετωπίζεται σαν γιορτή θυμίζοντας ΝΒΑ, ενώ σχολίασε και τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις που θα δώσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπόγρης στην εκπομπή των Τόλη Κοτζιά και Σταύρου Χοντροθύμιου:

Για το ματς με τη Μπαρτσελόνα: «Οι ψηλοί παίκτες σαν αυτούς της Μπαρτσελόνα είναι οι αγαπημένοι μου γιατί μου δίνουν χώρο να κινηθώ. Ήμουν εύστοχος, μένοντας μακριά απ’ την μπασκέτα και είχα ένα καλό βράδυ. Η Μπαρτσελόνα πέρυσι ήταν πολύ καλύτερη, φέτος έχει γίνει πιο προβλέψιμη, με δύο παίκτες ίδιου στιλ»

Για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ: «Είναι δύσκολο, γιατί έχει απουσίες, ενώ εκτός έδρας δείχνει άλλον εαυτό. Η Ρεάλ είναι πολύ καλή στους αιφνιδιασμούς, με καλούς σουτέρ και καλούς αμυντικούς στην περιφέρεια»

Για το Ολυμπιακού με τη Λαμποράλ: «Δεν έχουμε παίξει αντίπαλοι με τη Λαμποράλ μετά τις αλλαγές που έχει κάνει, αλλά απ’ ότι έχω παρακολουθήσει σε κάποια ματς έχει αλλάξει πολύ. Βασίζεται περισσότερο στο ταλέντο των αμερικάνων, έχει καλούς εκτελεστές . Με τον Ερτέλ ήταν όλοι εκτελεστές κι αυτός δημιουργός, όμως τώρα βασίζονται στο ένας με έναν. Είναι πιο άναρχη ομάδα. Αν ο Ολυμπιακός επιβάλλει τον ρυθμό του και λειτουργήσει καλά στην άμυνα, θα έχει εύκολο απόγευμα».

Για την προσαρμογή του στην Ισπανία: «Μέχρι να συνειδητοποιήσω τι γίνεται, στις δύο με τρεις πρώτες αγωνιστικές ήταν ζόρικα. Δεν μπορούσα να προσαρμοστώ εύκολα. Μου έλεγε ο προπονητής μου να μη σκέφτομαι, ότι το μπάσκετ στην Ισπανία είναι γιορτή. Βέβαια εκτιμούν ότι προσπαθώ να σκεφτώ μέσα στο το παιχνίδι, αλλά πολλές φορές μου λένε να παίζω πιο ελεύθερα. Δεν αγχώνονται για μια κακή άμυνα, ή ένα χαμένο σουτ. Ο τρόπος παιχνιδιού τους θυμίζει περισσότερο ΝΒΑ. Ο προπονητής μου, μου είπε σήμερα τι πρέπει να βελτιώσω, να είμαι λίγο πιο σκληρός στα ριμπάουντ. Μου είπε όμως ότι είναι ευχαριστημένος και χαρούμενος μαζί μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: