Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αυτός είναι ο Λούκας Σίλβα!!

Στα 21 του χρόνια ο Λούκας Σίλβα... τρελαίνει την Ευρώπη και το FourFourTwo σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον σταρ της Κρουζέιρο!
Ο Λούκας θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων μέσων στην Βραζιλία. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί ακόμα στην Εθνική ομάδα, αποτελεί ποδοσφαιριστή-κλειδί για την U23. Την ομάδα που θα είναι στην Ολυμπιάδα του 2016 στο Ρίο Ντε Τζάνέιρο.
«Ήμουν 14 ετών όταν έφτασα στην Κρουζέιρο. Δεν είχα υπερασπιστεί ποτέ άλλη ομάδα. Είμαι ένας παίκτης της δεύτερης επαφής στην μπάλα. Μου αρέσει να παίζω γρήγορα. Σε ευρωπαϊκό στιλ» λέει ο ίδιος.
Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στα 19 του. Στο 2-0 με την Πορτουγκέζα τον Αύγουστο του 2012. "Τίνγκα και Βάλτερ Μοντίγιο (δύο μέσοι της Κρουζέιρο) ήταν εκείνοι που με βοήθησαν περισσότερο τότε.
Η πρώτη του επαγγελματική... πίκρα σε αποτέλεσμα ήρθε από τον Ροναλντίνιο, τον πρώην άσο των Μπαρτσελόνα και Μίλαν, που σκόραρε στο 2-2 της Κρουζέιρο με την Μινέιρο το 2012.
«Είχα μία κίτρινη κάρτα και δεν έκανα φάουλ όταν έπρεπε για να αποφύγω την αποβολή. Ίσως και να μπορούσα να τον είχα σταματήσει τότε, όμως δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να επηρεαστεί».
Το προσωνύμιό του είναι "Πρίγκηπας". Συνδέεται με μουσικό συγκρότημα και έχει να κάνει με την εμφάνισή του. "Ο Ντεντέ (αμυντικός της Κρουζέιρο) ήταν υπεύθυνος γι' αυτό. Έχω πολλά φαν κλαμπ και τα κορίτσια πάντα μου δείχνουν σεβασμό», αναφέρει. Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Κακά, αφού το παρουσιαστικό του έχει αρκετές ομοιότητες.
Το είδωλό του ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Ένας παίκτης με επτά τίτλους με την Λιόν. Όπως λέει ο Λούκας Σίλβα «αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση. Και για την συμπεριφορά του και για τον τρόπο που αγωνίζεται».
Πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με έναν ειδικό σύμβουλο της Σίτι. Τον Εστέβε Καλζάδα, πρώην εμπορικό συνεργάτη της Μπαρτσελόνα. Ήταν ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας μάνατζμεντ του Λίο Μέσι. Έχει δουλέψει μαζί με παίκτες όπως οι Γουέιν Ρούνεϊ και Σεσκ Φάμπρεγας.
«Είχαμε ένα πολύ καλό μίτινγκ και μου τα εξήγησε όλα. Μου είπε για την δουλειά του. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως θα πρέπει να καλύπτει μία προσφορά και την Κρουζέιρο και εμένα», συμπληρώνει.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη ενδιαφεθεί γι αυτόν, ενώ ο πρόεδρος της Κρουζέιρο το πάει ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως η μεταγραφή έχει «κλείσει»!

Η μετακίνησή του ωστόσο στην "Βασίλισσα" δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τον παρακολουθεί στενά, ίσως...έχει άλλη άποψη! Σύμφωνα άλλωστε και με τα λεγόμενα του: «Αν με ρωτάτε που θέλω να πάω, δεν μπορώ να πω. Βλέπω όμως Αγγλία κάθε σαββατοκύριακο και το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι στο στυλ μου».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: