Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

«Ετοιμος για την πρόκληση του ΠΑΟΚ»

Ο Ντιέγκο Αρίας μίλησε για την έλευση του στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι αποτελεί πρόκληση ο ΠΑΟΚγια τον ίδιο. Αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας και ανυπομονεί να πάει στην Τούμπα για το ματς με την Ξάνθη (NS1, 17:15) Οπως γράφουν τα «Σπορ του Βοορά» ο Αρίας καλείται στα 25 του χρόνια  να αποδείξει την αξία του, παρόλο που έρχεται στον ΠΑΟΚως πρωταθλητής! «Για κάθε ποδοσφαιριστή από την λατινική Αμερική είναι στόχος του να παίξει στην Ευρώπη και σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα. Με αυτόν τον τρόπο, αν δηλαδή καταφέρει να παίξει στην Ευρώπη και να σταθεί με τους καλύτερους, έρχεται και η καταξίωσή του. Εγώ αισθάνομαι έτοιμος για αυτήν την πρόκληση και πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ», δήλωσε ο Ντιέγκο Αρίας στα ΣΠΟΡ ενώ για τις διαφορές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με αυτού στη Λατινική Αμερική, ο πρώην πλέον παίκτης της Όνσε Κάλντας τόνισε: «Σίγουρα υπάρχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο ποδοσφαίρου. Ωστόσο, αν δεν παίξεις ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, δεν μπορείς να κρίνεις τις τεχνικές διαφορές. Άλλο είναι να παρακολουθείς και άλλο να παίζεις. Όλα μέσα στο γήπεδο φαίνονται». Ο Αρίας ξεκίνησε λοιπόν αμέσως τις προπονήσεις και μπορεί σήμερα να μην βρίσκεται στην αποστολή, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, όμως σύμφωνα με όσα έδειξε στη χθεσινή προπόνηση θα είναι πανέτοιμος για τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις του Δικεφάλου.

-Τι γνωρίζεις για τον ΠΑΟΚκαι ποιο το βασικό κίνητρο για να έρθεις στην ομάδα;


«Πριν έρθω εδώ, ενημερώθηκα αρκετά για τον ΠΑΟΚαλλά και τη Θεσσαλονίκη. Ξέρω ότι είναι μία μεγάλη ομάδα που διαθέτει πολλούς φιλάθλους. Φιλάθλους που αγαπάνε την ομάδα «παθολογικά» και είναι πάρα πολύ φανατικοί. Είδα αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο, από αγώνες του ΠΑΟΚ αλλά και από το κλίμα που δημιουργείται στο γήπεδο από τους οπαδούς της ομάδας. Eίναι πραγματικά εντυπωσιακοί και ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚείναι μία ομάδα που παίζει για τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα ήταν το γεγονός ότι η νέα μου ομάδα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα με επιτυχία».

-Είδες και το ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό;

«Ναι, πράγματι το είδα. Η ομάδα έπαιξε με πολύ μεγάλο πάθος και μπόρεσε να πετύχει τον σκοπό της που ήταν να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Βιεϊρίνια πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ και πολύ σημαντικό»

-Σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεσαι και πότε θα είσαι έτοιμος να αγωνιστείς;
«Τον αυριανό (σσ. σημερινό) αγώνα δεν θα τον προλάβω αλλά με μία εβδομάδα προπονήσεων θα είμαι 100% έτοιμος. Νομίζω πως αν το κρίνει ο προπονητής μου ότι μπορώ, θα είμαι έτοιμος να προσφέρω σε όλους τους επόμενους αγώνες του ΠΑΟΚ και φυσικά τα ντέρμπι που ακολουθούν.

-Γνώριζες πριν έρθεις στον ΠΑΟΚ τους άλλους Λατίνους παίκτες που παίζουν στην ομάδα;


«Φυσικά και γνώριζα κάποιους από αυτούς. Όχι προσωπικά αλλά από το ποδόσφαιρο. Ο Γκαρσία είναι ένας σπουδαίος παίκτης με μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Έχει παίξει στη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και τον Πάμπλο Κοντρέρας ήξερα κυρίως από την Χιλή. Από την εθνική ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός και δυνατός αμυντικός με μεγάλη εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: