Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η «πρώτη» του Νταλγκλίς

Την πρώτη της νίκη υπό τις οδηγίες του Κένι Νταλγκλίς πέτυχε η Λίβερπουλ, επικρατώντας της Γουλβς στο «Μολινό» με σκορ 3-0. Ο Τόρες με δύο προσωπικά του γκολ (36’, 91’) άνοιξε και έκλεισε το σκορ για τους «κόκκινους», με τον Μεϊρέλες ενδιάμεσα να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ στο 50’.

Ο αγώνας

Δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα η Λίβερπουλ με τον Τόρες να δείχνει κεφάτος και να κερδίζει κόρνερ μόλις στο 3’ από κούρσα που επιχείρησε. Λίγο αργότερα ο Λούκας έκανε το σουτ στο 8΄με τον Μπέρα να κοντράρει και τους γηπεδούχους να αρχίζουν να σφίγγουν την άμυνά τους βλέποντας τους «κόκκινους» ιδιαίτερα ορεξάτους.

Η Γουλβς προσπάθησε σταδιακά να απειλήσει τον Ρέινα χωρίς όμως επιτυχία και στο 22΄ οι φιλοξενούμενοι ξαναέβαλαν μπροστά τις μηχανές. Αρχικά ο Τόρες ξέφυγε όμορφα με κλειστή ντρίμπλα όμως το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από το Χένεσι.

Στο 30’ οι ίδιοι παίκτες πρωταγωνίστησαν με την ίδια και πάλι κατάληξη, ενώ στο 32’ ο Μεϊρέλες λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όταν το σουτ του πέρασε ξυστά από το δοκάρι. Στο διάστημα αυτό η Γουλβς προσπαθούσε να ρίξει το ρυθμό και να κυκλοφορήσει την μπάλα, όμως οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς έμοιαζαν αποφασισμένοι για τη νίκη.

Το γκολ τελικά ήρθε στο 36’ όταν ο Μεϊρέλες τροφοδότησε όμορφα τον Τόρες με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου όμως την ώρα που πίεζαν δέχτηκαν ένα πανέμορφο γκολ από τον Μεϊρέλες. Ο μέσος συνδύασε την καλή του απόδοση με ένα τέρμα όταν σούταρε από απόσταση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Χένεσι.

Η Γουλβς θέλησε να απαντήσει και άρχισε να εντείνει τις επιθετικές της προσπάθειες με τους «κόκκινους» να χάνουν σιγά σιγά έδαφος κρατώντας πάντως και τον έλεγχο του αγώνα, αφού είχαν να διαχειριστούν προβάδισμα δύο γκολ.

Έτσι οπισθοχώρησαν και προσπάθησαν να παίξουν κυρίως με αντεπιθέσεις με τους γηπεδούχους παράλληλα να ανεβάζουν ρυθμούς με την είσοδο του Χαμίλ.

Τελικά όμως οι παίκτες του Νταλγκλίς ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος με τον Κάουτ να ανακόπτεται με τάκλιν σε μία αντεπίθεση και τον Τόρες να παίρνει το ριμπάουντ και να μην αστοχεί από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 στο 91’.


Συνθέσεις Ομάδων:

Γουλβς (4-4-2): Χένεσι – Ζούμπαρ, Στίρμαν, Μπέρα, Γουόρντ – Τζάρβις, Μιλίγιας, Χένρι, Χαντ (72’ Χαμίλ)– Ντόιλ, Φλέτσερ

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Ρέινα – Κέλι, Σκρτελ, Αγκερ, Τζόνσον – Πόουλσεν (73’ Σέλβεϊ), Λούκας – Κάουτ, Μεϊρέλες, Ροντρίγκεζ (81’Αουρέλιο) - Τόρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: