Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

"Μίλησε" ο Σαλπιγγίδης

Ο ΠΑΟΚ είδε τον χάρο με τα μάτια αλλά τον προσπέρασε και με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 81', πήρε την 6η εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην σκληρή και μαχητική Ξάνθη. Το σκορ είχε ανοίξει ο Αθανασιάδης (37'), ενώ είχε ισοφαρίσει στο 66' ο Πόι.
Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια στο "Καραϊσκάκη" κατάφερε να δείξουν τον καλό τους εαυτό και αποδίδοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, πήραν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι "ασπρόμαυροι" χρειάστηκαν ένα 15λεπτο και στην συνέχεια επέβαλλαν τον ρυθμό τους και ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Η ανωτερότητά τους, εξαργυρώθηκε στο 37΄με γκολ του Αθανασιάδη, όμως στο δεύτερο μέρος, έριξαν άνευ λόγου και αιτία στροφές.
Κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση από τον Πόι, όμως οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ με τον Σαλπιγγίδη, που έδωσε το τρίποντο και ξεσήκωσε την Τούμπα. Μ' αυτή τη νίκη, οι παίκτες του Μάκη Χάβου παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μείωσαν την διαφορά τους από την κορυφή στους 12 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, οι Ακρίτες το πάλεψαν, δεν... μάσησαν παρά το γεγονός πως έπαιζαν στην καυτή Τούμπα, αλλά δεν κατάφεραν καθώς λύγισαν στο τέλος. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου πάντως φαίνεται σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς και φυσικά δεν μοιάζει να κινδυνεύει.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης

Βοηθοί: Δ. Γκάγκας, Α. Καρατζίκας

Κίτρινες: 85' Σνάουτσνερ / 3' Κιντάνα, 70' Αντεφέμι

Γκολ: 37' Αθανασιάδης, 81' Σαλπιγγίδης / 66' Πόι

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ίβιτς (77' Μπαλάφας), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (25' Κουτσιανικούλης, (77' Μουσλίμοβιτς)), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Skoda Ξάνθη (Νικος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Κατόγκο (85' Μπούγκα), Σουάνης, Κιντάνα (62' Πόι), Μαρσελίνιο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Φλίσκας (38' Βασιλακάκης), Βάλλας, Κωστούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: