Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνημα... με Δικέφαλους

Η 19η αγωνιστική ξεκινάει με τρεις αναμετρήσεις και τους δύο δικέφαλους να "ανοίγουν" πρώτοι τα φτερά τους. ΠΑΟΚ-Ξάνθη (17:15) ενώ λίγο αργότερα (19:30) ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου. Τελικός επιβίωσης στην Κέρκυρα, με τους Φαίακες (17:15) να υποδέχονται την ΑΕΛ.
Με τρία σπουδαία ανοίγει η αυλαία της 19ης και ιδιαίτερα κρίσιμης αγωνιστικής για την κορυφή και την ουρά της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα.Ξεκίνημα στην Κέρκυρα και τον τελικό της επιβίωσης, με τους "Φαίακες" να υποδέχονται την Λάρισα σε μια μάχη δίχως αύριο.

Την ίδια ώρα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ με καλή ψυχολογία από την ισοπαλία στο "Καραϊσκάκη" υποδέχεται την Σκόντα Ξάνθη. Λίγο αργότερα, ο "δικέφαλος" της ΑΕΚ μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο υποδέχεται τον πάντα επικίνδυνο Ολυμπιακό Βόλου.
Σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει και το κυρίως μενού της Κυριακής με τους δύο πρωτοπόρους να έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές.

Η αρχή γίνεται στην Καβάλα, όπου οι "Αργοναύτες" υποδέχονται τον Ηρακλή στις 15:00 που πλέον αναζητά βαθμούς παντού μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Την ίδια ώρα (15:00) στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός μετά την καλή εικόνα στο Καραϊσκάκη περιμένει τον Ατρόμητο.

Στις 17:15 ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο φιλοξενεί τον "ακέφαλο" Αρη, που θα πορευθεί χωρίς τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ στο "τιμόνι" αλλά σαφώς πιο ενισχυμένος μετά την απόκτηση των Καστίγιο, Σακάτα, Περέιρα και Ραούλ Μπομπαντίγια.

Την ίδια ώρα στην Τρίπολη, οι Αρκάδες έχοντας νέο προπονητή τον Παύλο Δερμιτζάκη υποδέχονται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος προέρχεται από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ για την προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ. Τέλος στην Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος των Λεμονή και Μήτρογλου υποδέχονται τον Παναθηναϊκό που προέρχεται από την "σφαλιάρα" της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος.
Η 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κέρκυρα-Λάρισα 17:15, Novasports4
Διαιτητής: Αμπάρκιολης Σταύρος (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Κέρκυρας

Την βαριά ήττα στο πρωτάθλημα στο Περιστέρι, διαδέχθηκε η ήττα "σχεδόν" αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό Βόλου εντός έδρας για να ρίξει την ψυχολογία των νησιωτών ενόψει συνέχειας. Εκεί ήταν που δούλεψε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τις προηγούμενες μέρες τονίζοντας στους παίκτες του πως θα δώσουν το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς κόντρα στην ΑΕΛ ενώ ζήτησε την αμέριστη συμπαράσταση των οπαδών που μέχρι τώρα δίνουν δυναμικό παρών. Την ίδια η διοίκηση προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα την ύστατη ώρα, απέκτησε τους Μονιάκη, Ρίκκα, Μαζνόφ και είναι κοντά στον Γραμμόζη.

Τις δύο τελευταίες φορές που αγωνίστηκε εκτός έδρας με τους "Φαίακες" η ομάδα της Λάρισας έφυγε από το νησί με το 0-0. Ομως άπαντες γνωρίζουν πως μια ισοπαλία δεν αρκεί προκειμένου να πετύχει τον στόχο της (παραμονή) η ομάδα που κάνει μεγάλο αγώνα για να "ξεκολλήσει" από την ουρά της βαθμολογίας. "Έχουμε πίστη και κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας. Θα παίξουμε με αντιπάλους που έχουν αντίστοιχο κίνητρο με μας και εκεί οι βαθμοί είναι πάρα πολύ σημαντικοί" είπε σε δηλώσεις του ο Κωστένογλου που θεωρεί πως οι παίκτες του και η διοίκηση έχουν προθυμία, σοβαρότητα, πειθαρχία και υπευθυνότητα.

ΠΑΟΚ-Σκόντα Ξάνθη 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: Τούμπας

Με στόχο να συνεχίσει το αήττητο σερί του και παράλληλα να εκμεταλλευθεί πιθανό στραβοπάτημα των πρωτοπόρων για να μειώσει την διαφορά από τις πρώτες δύο θέσεις θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ την Σκόντα Ξάνθη. Στα τελευταία πέντε εντός έδρας ματς με τους Ακρίτες και με εξαίρεση το ματς του 2008 (ήττα) ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει κερδίσει τα άλλα τέσσερα ματς και μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα (1-0). Ο Μάκης Χάβος που γνωρίζει καλά τις δυνατότητες του αντιπάλου ζήτησε από τους παίκτες του μην σταθούν στην επιτυχία κόντρα στον Ολυμπιακό, γιατί μπορεί να τους στοιχίσει ενδεχόμενη απώλεια.

Οι δύο εντός έδρας ήττες με Παναθηναϊκό και Εργοτέλη "γκρέμισαν" την καλή εικόνα που είχε μέχρι τώρα η Σκόντα Ξάνθη, που ανέβηκε ψηλά στην βαθμολογία κάνοντας πολλούς να μην πιστεύουν στην σπουδαία αυτή αγωνιστική της ανάκαμψη. Ο Νίκος Παπαδόπουλος ενόψει του ματς με τον "Δικέφαλο του Βορρά" δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματία Λυμπερόπουλο και τον τιμωρημένο Μπόατεγκ που έμειναν εκτός αποστολής όπως μαζί με τους Γκλέισον και Αλτιπαρμακόφσκι, αλλά και τους νεοφερμένους Καζάκη και Καριόκα.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 19:30, Novasports2
Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Αθηνών)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Τέσσερα συνεχόμενα τεράστια "διπλά" έχει πάρει η ΑΕΚ με Λάρισα, Πανσερραϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό (Κύπελλο) δείχνοντας ότι έξω τα πάει καλά. Ετσι, θέλει να ευχαριστήσει τους οπαδούς της που θα πάνε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, αφού στο τελευταίο τους ραντεβού από κοντά δεν το είχε πράξει (0-0 με Κέκρυρα). Ο Μάνολο Χιμένεθ αναφερόμενος στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ξεκάθαρος: "Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε πριν το παιχνίδι. Θέλω να έχουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά και να είμαστε τόσο αποτελεσματικοί, όσο στα προηγούμενα τρία ματς".

Στο παρελθόν άφησαν την νίκη-πρόκριση μέσα στην Κέρκυρα επί του ΑΟΚ, στον Ολυμπιακό Βόλου αφού ο Σάκης Τσιώλης ζήτησε από τους παίκτες του να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα ενώ ετοιμάζει τα πλάνα του για το ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" που με το επιτυχημένο σχήμα 4-1-4-1 που παρατάχθηκε στο ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό και κέρδισε θέλει ανάλογη καλή παρουσία με καλό αποτέλεσμα έχοντας "όπλα" τους Μίνχε και Ούμπιντες στα δύο άκρα, όπου και θα στηρίξει τις περισσότερες επιθέσεις του.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Καβάλα-Ηρακλής 15:00, Novasports2
Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
Γήπεδο: "Ανθη Καραγιάννη"

Παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ με το ευρύ 4-2, η εμφάνιση ήταν πολύ καλή για την ομάδα του Μάκη Ψωμιάδη. Στην επιστροφή της στο "Ανθή Καραγιάννη" οι παίκτες του Κάσπερτσακ θα επιδιώξουν να διατηρηθούν ψηλά στην βαθμολογία νικώντας τον Ηρακλή. Ο τεχνικός των "μπλε" ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει τα πλάνα του όπως θα ήθελε αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντουγκλάο, Καρντόσο, Οικονόμου και Νταρσεβίλ. Αντίθετα επιστρέφουν οι Ντιέ και Τόμασιτς ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του και ο Mάριους Nικουλάε που αποκτήθηκε και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση.

Σε αντίθεση με τον Επαλέ που επέστρεψε οι Ζερκά, Μαχόπ και Ρόμπλες θα έχουν δελτίο αλλά δεν είναι σαφές ποιοι θα είναι στην αποστολή για τον Ηρακλή ενόψει Καβάλας. Ο τεχνικός του "Γηραιού" που ζήτησε προσοχή στο ματς, αφού στην δεύτερη εκτός έδρας αναμέτρηση μετά το Αλκαζάρ είναι επιτακτική η ανάγκη βαθμού ή βαθμών, αφού δεν αποκλείεται να βρεθεί σε δύσκολη θέση σε περίπτωση ήττας. Στο παιχνίδι αυτό οι "κυανόλευκοι" καλούνται να "σπάσουν" και μια δυσμενή παράδοση καθώς σε τέσσερα παιχνίδια στο "Ανθή Καραγιάννη" μετρούν ισάριθμες ήττες.

Πανσερραϊκός-Ατρόμητος 15:00, Novasports3
Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Οι εμφανίσεις είναι καλές αλλά τα αποτελέσματα όχι και αυτό αναζητούν να λύσουν από κοινού ο πρόεδρος της ομάδας Πέτρος Θεοδωρίδης και ο τεχνικός της Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Τα "λιοντάρια" μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη θέλουν πάση θυσία την νίκη με τον Ατρόμητο, για να απομακρυνθούν την προτελευταία θέση και να δουν με αξιώσεις το μέλλον στην Σούπερ Λίγκα. Για τον λόγο αυτό χαρακτήρισαν το ματς κομβικής σημασίας. Η διοίκηση στην προσπάθεια να ενισχύσει την τεχνική ηγεσία απέκτησε τον Ούγγρο αμυντικό χαφ Ζόλταν Κις και τον Νοτιοαφρικάνο επιθετικό Μπέρναρντ Πάρκερ.

Την σημασία του αγώνα στις Σέρρες έδωσε με το καλύτερο τρόπο ο τεχνικός του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης. "Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, σε οριακό σημείο και για τις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός πιστεύω πως αδικείται από τη βαθμολογική του θέση. Για εμάς είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα και είναι πολύ σημαντικό για όλο το ρόστερ μας να είναι απόλυτα έτοιμο" υποστήριξε ο Ελληνας τεχνικός που θα περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα τους Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκο και Μιχαηλίδη.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Με νέο τιμονιέρη στον πάγκο του ο Αστέρας Τρίπολης ευελπιστεί να φύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας που θα μεγαλώσουν την αγωνία παραμονής προς το φινάλε της κούρσας στο πρωτάθλημα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης διαδέχθηκε τον Βαγγέλη Βλάχο και για το δύσκολο ξεκίνημα που θα έχει κόντρα στον Ολυμπιακό, έδειξε αισιόδοξος λέγοντας: "Είμαι πολύ λίγο στην ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε για κάτι θετικό και για αυτό θέλουμε τη στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα και που θα συνεχίσει να κάνει από δω και πέρα."

Να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το αβαντάζ του +5 θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός. "Οπλο" του Ερνέστο Βαλβέρδε στο ματς με τους Αρκάδες, η εξαιρετική εικόνα των "ερυθρόλευκων" στην επαρχία που δεν έχει χάσει πουθενά βαθμό. Ο Ισπανός τεχνικός που είδε το ρόστερ του να εμπλουτίζεται με ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο, όπως αυτό του Ράφικ Τζιμπούρ, προσπάθησε να αντιστρέψει στους παίκτες του την ψυχολογία μετά την ισοπαλία στο Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Εργοτέλης-Αρης 17:15, Novasports3
Διαιτητής: Τσινιάρης Μιχαήλ (Αθηνών)
Γήπεδο: Παγκρήτιο στάδιο

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας "σκαρφάλωσε" μετά το διπλό στα Πηγάδια της Ξάνθης, ο Εργοτέλης και άπαντες θέλουν συνέχεια στο καλό αυτό αποτέλεσμα. Ετσι, πρώτος ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Απόστολος Παπουτσάκης έστειλε μήνυμα σε όλους τους Κρήτες να δώσουν βροντερό παρών στο Παγκρήτιο και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. "Στόχος μας είναι να διατηρηθούμε ψηλά μέχρι το τέλος. Στόχος μας είναι να τερματίσει ο Εργοτέλης στην υψηλότερη θέση της ιστορίας του. Αυτός ο στόχος μας ενώνει όλους και μας κάνει μια γροθιά" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Αγωνιστικά, ο Νίκος Καραγεωργίου υπολογίζει κανονικά τους Βερπακόφσκις και Τζούνιορ που είχαν προβλήματα.

"Ακέφαλος" αφού ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ αποτελεί παρελθόν θα είναι ο Αρης στο παιχνίδι του Παγκρήτιου με τον Εργοτέλη. Μπορεί οι διοικούντες να έλυσαν την συνεργασία με τον Αργεντίνο τεχνικό και να μην είχαν έτοιμη λύση, ωστόσο "μαγνήτισαν" τα βλέμματα όλων με την απόκτηση σπουδαίων παικτών που εμπλούτισαν το "κιτρινόμαυρο" ρόστερ ενόψει συνέχειας. Καστίγιο, Σακάτα, Περέιρα και Ραούλ Μπομπαντίγια οι τέσσερις πολύτιμες για την ώρα προσθήκες που θα δώσουν ακόμα πιο ποιότητα στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 19:30, Novasports1
Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Γ.Σ Νέας Σμύρνης

"Θα τα δώσουμε όλα με τον Παναθηναϊκό" τόνισε στην βράβευσή του ο πρώην "ερυθρόλευκος" και MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Κώστας Μήτρογλου. Ο επιθετικός των Νεοσμυρνιωτών έδειξε το στίγμα που επικρατεί στην Πλατεία για το παιχνίδι με τους "πράσινους". Από την πλευρά του ο Τάκης Λεμονής που έχει διαβάσει... τον αντίπαλο ετοιμάζει αμυντικά πλάνα κυρίως για να διατηρήσει πρώτα το μηδέν και μετά να "χτυπήσει" το ματς. "Δεν υπάρχουν αρκετά περιθώρια όταν αγωνίζεται κάποιος σε τέτοιο παιχνίδι. Οταν βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση μία ομάδα όπως ο Πανιώνιος, αντιδρούν τα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών. Δεν θα φερθούμε υπεροπτικά" υποστήριξε ο τεχνικός των "κυανέρυθρων".

Η ήττα σοκ στο εντός έδρας ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, "τάραξε" τα νερά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του "τριφυλλιού", που έδειχναν να είναι τα μόνα ήρεμα. Εν συνεχεία, και μετά το Δ.Σ. ο Δημήτρης Γόντικας με τους Βεκρή, Πολέμη και Νίκα θα "τρέξουν" τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο την ώρα που αγωνιστικά το "τριφύλλι" κυνηγάει τον Ολυμπιακό και την κορυφή της Λίγκα. Ο Πορτογάλος τεχνικός στα πλάνα του για το πολύ κρίσιμο ματς στην Πλατεία υπολογίζει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα (ο οποίος θα μείνει οριστικά μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος) και τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ενώ αντίθετα απών θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Νίνης που ένα πρόβλημα στον αστράγαλο τον άφησε εκτός προπόνησης και την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: