Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Λες και ήταν… πέρσι!!

Σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού ημιτελικού, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται με… άγριες διαθέσεις τη Ντόρτμουντ το βράδυ της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Λες και ήταν… πέρσι
Ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρσι, όταν και είχαν συγκρουστεί στα ημιτελικά, έχουν Ρεάλ και Ντόρτμουντ, που φέτος η μοίρα έφερε να μονομαχούν έναν γύρο νωρίτερα. Για τους Μαδριλένους η κατάκτηση του δέκατου τίτλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει γίνει κάτι σαν… ψύχωση, αλλά οι Βεστφαλοί αν και αουτσάιντερ δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

Η «βασίλισσα» ζητεί… εξιλέωση μετά τις πρόσφατες αποτυχίες στο πρωτάθλημα. Το 5-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο δεν αρκεί στο απαιτητικό κοινό της ομάδας, που τα θέλει… όλα. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αρμπελόα, Κεντίρα και Χεσέ, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Μαρσέλο. Η Μπορούσια έχοντας χάσει ήδη και μαθηματικά τον τίτλο στη Γερμανία, έχει στραφεί σε Champions League και Κύπελλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που είδε την ομάδα του το Σάββατο να νικά με 3-2 τη Στουτγκάρδη εκτός έδρας, αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Λεβαντόφσκι και οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι και Μπέντερ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά με την Μπορούσια να επικρατεί 4-1 στη Γερμανία και να περνά παρά την ήττα της με 2-0 στον επαναληπτικό. Είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου η Μπορούσια είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και είχε πάρει 2-2 στο «Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν επίσης συναντηθεί στα ημιτελικά, όταν η «βασίλισσα» είχε προκριθεί στον τελικό με το 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία στη Βεστφαλία. Τη σεζόν 2002/03 οι ομάδες είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με νίκη της Ρεάλ στην Ισπανία (2-1) και ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία. Η Ρεάλ μετρά 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Ντόρτμουντ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Φέτος είχε διευθύνει τον αγώνα της «βασίλισσας» με τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη (1-6) και το 2011 τη νίκη της επί του Άγιαξ στη Μαδρίτη (3-0). Ουδέποτε έχει «σφυρίξει» αγώνα της Ντόρτμουντ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: