Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τα όρια και οι πενιές του Μίτσελ!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog για την "κακή συνήθεια" που απειλεί τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ποιο είναι το μήνυμα του Μίτσελ που δεν ελήφθη; Ο κόσμος έχει αρχίσει προ πολλού να κλωτσάει. Εχει τα δίκια του. Ηταν εμφάνιση αυτή του πρώτου απέναντι στον τελευταίο; Επαιξαν οι δυο ομάδες του πρωταθλήματος που δεν έχουν καμμία ανάγκη του βαθμούς, όμως αδιαφορία είδα στους πρωταθλητές.
Ο Άρης όσο μπορούσε το πάλεψε το παιχνίδι. Είχε ευκαιρίες να προηγηθεί, ακόμα και να πάρει τη νίκη. Διαβάζω 75% κατοχή ο Ολυμπιακός. Ταλαιπωρία σκέτη. Δεν επιτρέπεται. Υπάρχει ένα μίνιμουμ απόδοσης που οφείλεις να πιάνεις κύριε, όταν είσαι πρωταθλητής πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Στο λέω εγώ που σε δικαιολογούσα πάντα. Που καταλάβαινα την έλλειψη κινήτρου με τόσο μεγάλη απόσταση από το δεύτερο. Είπαμε, όμως. Υπάρχουν όρια.
Ο Μίτσελ, προσπαθεί να μαζέψει τα πράγματα. Είχε ρίξει μερικές πενιές πριν τον αγώνα. Πρέπει να καταλάβετε σε ποια ομάδα παίζεται, έλεγε. Αφησε και δυο τρεις βασικούς έξω. Το μήνυμα δεν ελήφθη. Το τελικό 1-0 στο ογδονταφεύγα δεν έψησε κανέναν.
Στο μυαλό μας ο ΠΑΟΚ σου λένε οι παίκτες. Γιατί, λοιπόν, κι εγώ να έρθω στο γήπεδο με τον Αρη όταν σκοπεύεις εσύ να συγκεντρωθείς και να παίξεις αυτό που μπορείς στο επόμενο παιχνίδι; Να, οι άδειες εξέδρες στο Καραϊσκάκη.
Ο Ολυμπιακός είναι μια κλάση και βάλε πάνω από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, όμως η αδιαφορία αν εμφανίζεται συχνά γίνεται συνήθεια. Μια κακή συνήθεια.

ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ιστορίες με τον Γιώργο Κοσκωτά σε καρότσα ημιφορτηγού, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Κυριακή του μεγάλου ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, το 1988. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ο Γιώργος Κοσκωτάς, πρόεδρος του Ολυμπιακού, υπόδικος για το σκάνδαλο της τράπεζας Κρήτης, δραπετεύει καβατζωμένος στην καρότσα ενός ημιφορτηγού. Από τον Αργύρη Σαλιαρέλη, μετέπειτα πρόεδρο του Ολυμπιακού είχε οργανωθεί το σχέδιο φυγάδευσης του Κοσκωτά στο εξωτερικό. Ο φυγόδικος από τις εγκαταστάσεις της «Γραμμής», στην Παλλήνη, βρέθηκε μέσα στο λήαρ τζετ του Σαλιαρέλη.
Πρόκειται για μια σκοτεινή ιστορία, αυτή ανάμεσα στον Κοσκωτά και τον Σαλιαρέλη, της οποίας οι λεπτομέρειες πιθανόν να φωτιστούν μετά από κάποιες δεκαετίες.
Γιατί ο Σαλιαρέλης με το ιδιωτικό του αεροπλάνο βοήθησε τον Κοσκωτά να δραπετεύσει. Να αναφέρω μόνο ότι ο Σαλιαρέλης έγινε ιδιοκτήτης της Βραδυνής αλλά και του Ολυμπιακού. Και τι δεν είχε αγοράσει ο Κοσκωτάς τη Βραδυνή, την Καθημερινή, το ραδιόφωνο του Σκαϊ και σκορπούσε τα εκατομμύρια σαν χαρτοπόλεμο.
Ο Σταύρος Κοσκωτάς, ο αδερφός του Γιώργου επί εποχής προπονητή Γκμοχ στον Ολυμπιακό, πήγαινε π.χ. στην Δράμα να αγοράσει δύο παίκτες και τα λεφτά τα είχε σε χαρτοσακούλες μέσα.
-Πόσο κάνει αυτός ο παίκτης; Πέντε εκατομμύρια; Πάρτε δεκαπέντε.
Έμπαινε ο Γιώργος Κοσκωτάς σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Ηλιούπολη και ρώταγε τον ιδιοκτήτη. «Πουλάς το μαγαζί σου;»
-Όχι δεν το πουλάω.
Ο Κοσκωτάς, όμως, το ήθελε το ζαχαροπλαστείο για να το κάνει υποκατάστημα της τράπεζας Κρήτης. «Αν το πούλαγες, κύριε, πόσα λεφτά θα ζήταγες;»
-Ε, δεν θα έπιανα 20 εκατομμύρια δραχμές;
Ο Κοσκωτάς του έδωσε μια επιταγή 70 εκ. και πήρε το μαγαζί.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: