Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πανοζάχος στο Metropolis: «Έχει αποκτήσει τεράστια δυναμική η ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Ο σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για οικονομικά θέματα Δημήτρης Πανοζάχος μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» αναφερόμενος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ασπρόμαυρης εταιρίας.

Αρχικά αναφέρθηκε στη σημερινή αύξηση:

«Οι τελευταίες αυξήσεις δεν είναι λογιστικές, μιλάμε για εισροή πραγματικού χρήματος και όχι με την έννοια των δανεικών. Άρα, ο μέτοχος κρατάει τις μετοχές, τα λεφτά πέφτουν και τα χρήματα υπάρχουν στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αυτά που έχουν εισέλθει μέχρι σήμερα. Έχουν γίνει μέχρι τώρα 30 εκατομμύρια αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Το Δεκέμβριο είχαμε αποφασίσει για αύξηση της τάξης των 19 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα 5 έχουν εισρεύσει στο ταμείο της εταιρίας και με τη σημερινή απόφαση καλύψαμε τεχνικά αυτό το διάστημα και δώσαμε τη δυνατότητα για άλλους 4 μήνες στον μεγαλομέτοχο ή αν εμφανιστεί όποιος άλλος μέτοχος να καταθέσουν τα 14 εκατομμύρια. Ήταν τελείως τεχνικό το ζήτημα. Αυτά τα λεφτά εισέρχονται στα ταμεία της ΠΑΕ και έχουν ξοφληθεί όλες οι παλαιές οφειλές».

Για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε:

«Με τα χρέη εννοούμε τα φορολογικά. Ο ΠΑΟΚ εκτός από την εκκρεμότητα με την εφορία, δεν έχει καμία άλλη οφειλή. Από τα τρέχοντα δεν έχει τίποτα άλλο. Στην εφορία σήμερα δε χρωστάει. Είναι σε αναστολή, περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου και έχει κάνει αίτημα να υπάρχει συμβιβασμός και ρύθμιση. Υπάρχει φορολογική διαφορά και είναι σε δικαστική εκκρεμότητα».

Στο ερώτημα για το αν η αύξηση έγινε σε συνάρτηση με την ετοιμότητα που θέλει να δείξει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα της εφορίας, είπε:

«Είναι σε συνάρτηση τριών πραγμάτων: Πρώτον, με το τι χρέη είχε γενικότερα η ΠΑΕ για να τα καλύψει. Δεύτερον ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα και τρίτον να είναι έτοιμος για το γνωστό ζήτημα της φορολογικής διαφοράς. Για να κλείσει, η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να καταβληθεί το κεφάλαιο συν το 20% των προσαυξήσεων. Είναι ένας παλιός νόμος που υπήρχε στην Ελλάδα. Αυτή είναι η αρχική πρόταση και από εκεί και πέρα υπάρχει συζήτηση με την Πολιτεία».

Τέλος, για το αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από τις πιο υγιείς ποδοσφαιρικές εταιρίες στην Ελλάδα:

«Νομίζω ότι είναι. Μόνο με τον Ολυμπιακό μπορεί να συγκριθεί. Ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση που μπορεί να είναι μια ΠΑΕ στην Ελλάδα και έχει τεράστια δυναμική. Σταδιακά βέβαια στην UEFA θα υπάρξουν περιορισμοί στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων. Οι κανονισμοί του Financial Fair play θέτουν περιορισμούς και θα το δούμε σε δύο χρόνια αυτό». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: