Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Να μπουν στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο μυαλό»

Με… σφηνωμένη στο κεφάλι τη στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ στα εύκολα και τα δύσκολα πρέπει να μπουν οι παίκτες του στο «Καραϊσκάκη», όπως τόνισε ο Ντάριο Κρέσιτς. «ΠΑΟΚάρα για πάντα», δήλωσε ο Κροάτης.

«Να μπουν στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο μυαλό»
Μπορεί να έχει φύγει από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Ντάριο Κρέσιτς δεν μιλά απλά ως παίκτης του. Μιλά ως οπαδός του!

Σε συνέντευξή του στον «Arena FM 89,4», ο Κροάτης τερματοφύλακας τόνισε ότι μονάχα ευχάριστες αναμνήσεις έχει απ’ τα χρόνια που πέρασε στον «δικέφαλο του Βορρά».

Πριν τονίσει λοιπόν ότι θα ήταν τιμή να του ζητηθεί κάποια στιγμή να γυρίσει, θυμήθηκε μεγάλα παιχνίδια, όπως ο αυριανός ημιτελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Και σημείωσε ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν οι παίκτες είναι να μπουν στο «Καραϊσκάκη» έχοντας στο μυαλό την απίστευτη στήριξη του κόσμου.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κρέσιτς

Για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ: «Ήμουν τρία χρόνια στην ομάδα και πέρασα μια πάρα πολύ ωραία περίοδο. Ήταν όμορφα αυτά τα τρία χρόνια και έχω μόνο καλές αναμνήσεις».

Για το τι θυμάται από την τριετία εκείνη: «Η πιο δυνατή ανάμνηση μου είναι να πατάω στο γήπεδο της Τούμπας και η ατμόσφαιρα που υπήρχε σε σημαντικά παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό ή στο Europa League. Ήταν μοναδικό συναίσθημα».

Για τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Είναι πολύ ιδιαίτερα και δυνατά. Όλοι ξέρουν πως τα βλέμματα είναι στραμμένα σ’ αυτό το ματς και έτσι θα γίνει και τώρα στον αγώνα κυπέλλου. Είναι πολύ δυνατά παιχνίδια κορυφαίου επιπέδου».

Για το αν παρακολουθεί τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Τα δύο χρόνια που λείπω από την Ελλάδα παρακολουθώ τα παιχνίδια και ξέρω πως είναι πολύ δυνατός ο ΠΑΟΚ. Έχει αλλάξει πολύ, διαθέτει πολλούς νέους παίκτες. Βλέπω τα παιχνίδια διαδικτυακά ή από την τηλεόραση. Είδα και χάρηκα τη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ξεχώρισε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα: «Μου έκανε εντύπωση ο Στοχ. Ο Σαλπιγγίδης ξεχώριζε από την εποχή που έπαιζα κι εγώ, ενώ διέκρινα και τον Τζαβέλλα με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο. Επιπλέον, μου άρεσε ο Κάτσε και γενικότερα υπάρχουν παίκτες που βοηθούν στην ανάπτυξη».

Για το αν έχει επαφές με παλιούς συμπαίκτες του: «Με τον Έτο αλλά κι αυτός έχει φύγει από τον ΠΑΟΚ. Με τον Μουσλίμοβιτς, επίσης, μιλάω συνέχεια τηλεφωνικά».

Για το τι σημαίνει ΠΑΟΚ στο μυαλό του: «Σημαίνει πάρα πολλά για την καριέρα μου, γιατί έπαιξα με συναίσθημα και πιστεύω ότι πέτυχα στον ΠΑΟΚ. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Το πιο σημαντικό και μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου ήταν ο ΠΑΟΚ. Μου άλλαξε την ζωή και την καριέρα η απόφαση να πάω στον ΠΑΟΚ».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ υπήρχαν στιγμές που έλεγα ‘δεν μπορεί να σφυρίζει κάτι τέτοιο ο διαιτητής’. Συμβαίνει και τώρα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτό. Υπάρχουν παιχνίδια και στην Μπουντεσλίγκα, που ευνοείται πολύ ο αντίπαλος, αλλά εκεί αποδίδουν τα σφυρίγματα σε ανθρώπινα λάθη».

Για το τι θυμάται από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και πως τα ζούσε: «Μιας και μιλάμε για διαιτησία, θυμάμαι ότι τότε υπήρχε περισσότερη βοήθεια στους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά είχαμε μάθει να ζούμε μ’ αυτό. Ήταν παιχνίδια υψηλού επιπέδου, είχαν ιδιαίτερη σημασία. Δυστυχώς εμείς σε αντίστοιχους αγώνες ημιτελικών με τον Ολυμπιακό δεν τα καταφέραμε να πάμε στον τελικό».

Για τη στήριξη που είχε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Δεν πρόκειται όσο ζω να ξεχάσω την στήριξη των φιλάθλων. Εδικά στις εποχές που δεν έπαιζα, μου έκανε τεράστια εντύπωση η στήριξη που είχα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ κι αυτό ήταν που έκανε διαφορετικό τον ΠΑΟΚ για μένα».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Να συνεχίσουν να υποστηρίζουν, όπως κάνουν πάντα, την ομάδα ακόμα και αν δεν παίζει καλά. Όσοι παίξαμε στον ΠΑΟΚ ξέρουμε πόσο μεγάλη δύναμη μπορεί να δώσουν στις δύσκολες στιγμές στους παίκτες. Στο Καραϊσκάκη να μπουν οι παίκτες και να έχουν στο μυαλό τους πώς κουβαλούν μαζί τους όλο αυτόν τον λαό που τους στηρίζει στα εύκολα και τα δύσκολα. Πρέπει να τα δώσουν όλα, γι’ αυτό τον κόσμο».

Για το πώς θα έβλεπε το ενδεχόμενο της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ: «Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα αν μπορούσα κάποια στιγμή να επιστρέψω. Θα ήταν αναγνώριση και θα σήμαινε πάρα πολλά για μένα. Θα ήμουν ευτυχής και χαρούμενος, είμαι πάντα θετικός σε μια τέτοια προοπτική».

Για τις συμμετοχές του στην Εθνική Κροατίας: «Έκανα πέρυσι το πρώτο μου παιχνίδι με την εθνική ανδρών της Κροατίας, ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί έγινε ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Έρχεται το Μουντιάλ και πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι, να είμαστε σε εγρήγορση και να πετύχουμε εκεί κάτι καλό. Είμαι από τις μικρές ομάδες στην εθνική και πιστεύω πως θα μετέχω στην αποστολή της εθνικής Κροατίας».

Για το αν θέλει να πει κάτι στα ελληνικά: «Έχω ακόμα μέσα στο μυαλό μου την φράση «ΠΑΟΚάρα, σ’ αγαπώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: