Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Ο Ιβάν το 90% της ΠΑΕ»

Dimitris-Panozahos
Ο φοροτεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ , τα 30 εκατ. ευρώ που έχει καταβάλει συνολικά έως τώρα ο Ιβάν Σαββίδης και την πρόταση του μεγαλομετόχου για την αποπληρωμή των χρεών στο δημόσιο.
 Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Η γενική συνέλευση αποφάσισε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά  14.850.000 ευρώ. Είχε αποφασιστεί το Δεκέμβριο αύξηση  19.900.000 ευρώ, απ’ αυτά έχουν μπει στα ταμεία της ΠΑΕ τα 5.200.000 ευρώ πριν από ένα μήνα περίπου. Σήμερα(31/3) δώσαμε τέσσερις μήνες προθεσμία στον βασικό μέτοχο, και σε όποιον μέτοχο θέλει, αρκεί να καταθέσει πάνω από 100χιλ.ευρώ, να καλύψει το ποσό της αύξησης».
Για το ποσοστό που κατέχει ο Σαββίδης: «Κατέχει το 84-85% των μετοχών. Και είναι πραγματικά τα λεφτά που έβαλε. Όλα τα λεφτά για τα οποία συζητάμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο μεγαλομέτοχος τα έβαλε μετρητά στα ταμεία της εταιρείας. Μ’ αυτά τα χρήματα εξαγόρασε το ποσοστό των μετοχών που του ανήκει.  Μέχρι τώρα έχει βάλει κοντά στα 30 εκ. ευρώ από τότε που ανέλαβε και μ’ αυτά τα χρήματα διευθετήθηκαν οι υποχρεώσεις της ομάδας».
Για το αν μπορεί να πάρει πίσω αυτά τα χρήματα: «Τα λεφτά δεν μπορούν να βγουν από την ΠΑΕ. Μπαίνουν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και κατά συνέπεια περνάνε στην περιουσία της ΠΑΕ».
Για το που θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Είναι ποσό με το οποίο καλύπτει όποιο κενό είχε στο παρελθόν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν θα έχει καμία οφειλή πλέον και θα είναι προετοιμασμένος ταμειακά ο ΠΑΟΚ για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που κάνει ο μεγαλομέτοχος προς την ελληνική Πολιτεία, για να καλύψει τις οφειλές από την περιβόητη ιστορία των φορολογικών διαφορών της ΠΑΕ με το δημόσιο που βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία».
Το τι ζητάει ο ΠΑΟΚ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχός της δεν θέλουν τίποτα άλλο, παρά επαναφορά ενός νόμου, του 3.888 του 2010 που στην Ελλάδα ψηφίστηκε επί τρόικας. Αυτός λέει ότι αν κάποιος έχει μια δικαστική διένεξη με την φορολογική αρχή, όπως εμείς δηλαδή, έχει δικαίωμα να πάει να καταβάλει το κεφάλαιο, συν το 1/5 των προσαυξήσεων σε μετρητά. Το κεφάλαιο είναι 10,5 εκ. ευρώ και μαζί με το 1/5 των προστίμων και προσαυξήσεων, που είναι γύρω στα 2 εκατ. ευρώ, γίνονται 12.5 εκ. ευρώ όλα μαζί. Αυτά είναι έτοιμος με την νέα αύξηση να καταβάλει ο κ. Σαββίδης για να αποπληρώσει τα χρέη στο δημόσιο. Με την νέα αύξηση, την οποία προτίθεται να καλύψει εντός του χρονικού περιθωρίου των επόμενων πέντε μηνών, ίσως και νωρίτερα, ο μεγαλομέτοχος φυσικά και θα αυξήσει το ποσοστό των μετοχών του άνω του σημερινού 85% που κατέχει και θα προσεγγίσει το 90% ».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: