Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

«Δύσκολη φάση, αλλά οφσάιντ»

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας αναλύει στο gazzetta.gr την επίμαχη φάση στο Παναθηναϊκός-Βέροια, τονίζοντας ότι το γκολ των φιλοξενούμενων ήταν οφσάιντ.
Η Βέροια ισοφάρισε με τον Μπεν τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και οι «πράσινοι» έκαναν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, τονίζοντας ότι το γκολ που σημειώθηκε είναι από καθαρή θέση οφσάιντ. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή διαιτησίας, Παναγιώτη Βαρούχα, ο οποίος ανέλυσε τη φάση και τόνισε ότι το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, λόγω του ότι ήταν οφσάιντ ο Μρντάκοβιτς, ο οποίος στην εκτέλεση του φάουλ είναι σε θέση οφσάιντ και εμποδίζει τον Κουτρουμπή να πάει ελεύθερα στην μπάλα.
«Ο κανονισμός λέει ότι όταν κάποιος παίκτης είναι εκτεθειμένος και έχει συμμετοχή στη φάση, είτε κάνει προσπάθεια να πάει προς την μπάλα είτε παρεμποδίζει τον αμυντικό, τότε είναι οφσάιντ. Φυσικά, εδώ υπάρχει το εξής. Η γραμμή μπορεί να δείχνει ότι ίσως είναι στην ίδια ευθεία, αλλά φαίνεται ότι το κορμί του επιθετικού είναι από την πίσω πλευρά του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Άρα είναι οφσάιντ.
Έρχεται η μπάλα και ο Κουτρουμπής δεν πηγαίνει στην μπάλα ελεύθερα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τον επιθετικό της Βέροιας που είναι σε θέση οφσάιντ. Με τη συμμετοχή του στη φάση τον παρενοχλεί να κάνει ελεύθερα την κίνηση για να πάει στη μπάλα. Αυτό είναι ευθύνη του βοηθού, αλλά είναι μια δύσκολη φάση. Ο διαιτητής δεν έκανε το μεγάλο λάθος στο ματς», τόνισε ο Βαρούχας στο gazzetta.gr.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: